UEL: Domžalčani v dobrem položaju

Nogometaši Domžal so v prvi tekmi 2. predkroga evropske lige v gosteh igrali neodločeno 1:1 (0:1) proti Šahtjorju iz Soligorska. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Domžalah.

2. krog kvalifikacij za Uefa Evropsko ligo, prva tekma:

Šahtjor Soligorsk – Domžale 1:1 (1:0)

Stadion Stroitel Soligorsk, sodniki: Muntean, Bodean in Borisov (vsi Moldavija).
Strelca: 1:0 Ignjatijević (35.), 1:1 Trajkovski (52.).
Rumeni kartoni: Osipenko, Januškevič; Trajkovski, Žinko, Črnic, Repas.
Rdeči karton: /.

Šahtjor: Bušma, Januškevič, Jurevič, Osipenko (od 55. Januš), Rudika (od 75. Laptev), Starhorodcki, Ignjatijević, Ribak, Kuzmenok, Kovalev (od 66. Jelezarenko).
Domžale: Maraval, Brachi, Horić, Črnic (od 70. Repas), Horvat, Trajkovski, Dobrovoljc, Majer (od 78. Alvir), Žinko, Morel (od 83. Juninho), Mance.

Domžalčani so v Belorusiji prišli do izida, ki jim na povratni tekmi daje veliko možnosti za napredovanje. Gostitelji so sicer odločno začeli tekmo, a so slovenski predstavniki v nadaljevanju tudi pokazali napadalne sposobnosti in z zadetkom Dejana Trajkovskega ohranili upe na želeni tretji predkrog.

V prvem polčasu so imeli uvodoma pobudo domači, ki so prvič resno zagrozili v 19. minuti, ko je Axel Maraval obranil prosti strel Artema Starohodckega. V 35. minuti pa so povedli, ko so Domžalčani izgubili žogo na sredini igrišča, v protinapad je stekel Nikola Ignjatijević, ki je 18 metrov od vrat prišel do strela in natančno meril v spodnji levi kot.

Domžalčani so izenačili v 52. minuti, ko je Antonio Mance ukradel žogo globoko na levi strani polovice Šahtjorja. Podal je v sredino, kjer je Dejan Trajkovski z desetih metrov žogo poslal v spodnji levi kot vrat domačih.

Pet minut pozneje so gosti prišli do prostega strela z leve strani. Po podaji Alvara Brachija je Gaber Dobrovoljc iz težkega položaja sprožil za las mimo desne vratnice. V 73. minuti je Benjamin Morel na polovici Šahtjorja na kratko podal do Žana Majerja, ta je žogo oddal do Jana Repasa, ki je prišel sam pred domačega vratarja, a je slednji strel Domžalčana uspešno odbil. Tri minute zatem je s 14 metrov močno sprožil Nikolaj Januš, a bil le malce premalo natančen.

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.07.2016 | Mednarodna tekmovanja
    UEL: Po Andori še v Belorusijo
    Domžalčani odštevajo ure še do tretje evropske preizkušnje v letošnji sezoni. Po andorskem preizkusu čaka varovance trenerja Elsnerja nekoliko zahtevnejši tekmec, Šahtar iz Soligroska.
  • 07.07.2016 | Mednarodna tekmovanja
    Domžale zanesljivo do napredovanja
    Nogometaši Domžal so na današnji povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij evropske lige v gosteh premagali andorsko zasedbo Lusitanos z 2:1 (2:1).
  • 06.07.2016 | Mednarodna tekmovanja
    UEL: Po potrditev napredovanja
    Domžalčani z nestrpnostjo odštevajo ure do povratnega srečanja z andorskim Lusitanosom. Maticu Črnicu in soigralcem se pred dvobojem v Andori nasmiha napredovanja v drugi predkrog UEFA Evropske lige.

DELI NA