UEL: Goričani obljubljajo, da se ne bodo predali

Nogometaši Gorice odštevajo ure do povratnega dvoboja prvega kroga kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo. Varovanci trenerja Mirana Srebrniča na prvi tekmi v Izraelu niso izpolnili svojih želja, saj so se domov vrnili s tremi zadetki zaostanka.

V novogoriškem taboru so bili po solidni predstavi razočarani predvsem nad izidom prvega srečanja. Maccabi Tel Aviv je do treh zadetkov prišel s štirimi streli v okvir gola Grege Sorčana, ob zajetnem zaostanku pa si sinje-modri pred tekmo na domači zelenici težko nadejajo napredovanja v drugi krog kvalifikacij. Kljub temu pa v primorski zasedbi vlada prepričanje, da pred domačimi gledalci storijo vse za pozitiven izid.

»Upal sem, da bomo iztržili rezultat, ki bi nam dal neko upanje na presenečenje. Pred povratno tekmo je jasno, da nas čaka zelo težka naloga. Vsekakor pa se ne bomo predali in bomo poskušali vse, da naredimo čimboljši izid za nas,« pred drugim dvobojem z najtrofejnejšim izraelskim klubom sporoča Miran Burgič, najizkušenejši mož v moštvu trenerja Srebrniča.

Podobnega mnenja je tudi Andrej Kotnik, ki je v Netanyji, tako kot še nekaj soigralcev, prestal evropski krst: »Rezultatsko gledano bi bilo lahko veliko boljše. Kakšna napaka manj in pomanjkanje sreče, pa bi bila slika drugačna. Kar se tiče igre, pa smo za prvo tekmo v sezoni lahko kar zadovoljni. Dobro smo stali na igrišču. Morali bi boljše izpeljati kakšen nasprotni napad. Ni kaj, Maccabi je bil boljši nasprotnik. Na povratni tekmi si moramo več upati, moramo več vložiti v zaključevanje akcij.«

Maccabi je pred jutrišnjim srečanjem, ki se bo v Novi Gorici pričelo ob 18:30, ostal brez branilca Carlosa Garcie, ki je po četrtkovi tekmi prestopil v Turčijo, Eitan Tibi pa o Gorici govori z izbranimi besedami: »Gorica je imela na trenutke priložnosti, da bi nas ranila. Poskrbeti moramo, da se to v četrtek ne bo zgodilo. Ne smemo se zadovoljiti s prvo tekmo.«

Kvalifikacije za UEFA Evropsko ligo, povratna tekma 1. kroga:

Četrtek, ob 18.30: GORICA – MACCABI TEL AVIV (IZR)

*Prva tekma: Maccabi – Gorica 3:0

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.07.2016 | Mednarodna tekmovanja
    Benayoun odločil v Novi Gorici
    Nogometaši Gorice so na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij evropske lige izgubili proti Maccabiju Tel Avivu z 0:1 (0:1).

DELI NA