Učinkoviti Mariborčani in Sobočani

Soboto so za prvo testno preizkušnjo v sklopu priprav na novo sezono izkorstili štirje klubi. Najučinkovitejši so bili Mariborčani in Sobočani, Celjani so morali priznati poraz, Domžalčani pa so ugnali mladinsko zasedbo.

Muraši so Dupleku zabili kar ducat zadetkov, a se je domači četrtoligaš upiral vse do 28. minute, ko je po podaji Klemna Šturma zadel mladi Kai Cipot. Ista naveza je udarila tudi nekaj minut kasneje, izid polčasa pa je postavil Tomi Horvat. V nadaljevanju tekme so bili dvakrat natančni Nino Kouter, Luka Bobičanec in Andrija Bubnjar, gol k visoki zmagi pa sta dodala še Aleksandar Bošković in Matic Maruško, gostitelji pa so si ob tem zabili še avtogol.

Na uvodni pripravljalni tekmi so bili učinkoviti tudi Mariborčani. Vijolice so gostovale v Mozirju, domači nižjeligaš pa se je v zaostanku znašel v sedmi minuti, ko se je prvenca v mariborskem dresu veselil Rok Kronaveter. V prvem polčasu sta v razmaku dobre minute zadela še Saša Ivković in Blaž Vrhovec. Kmalu po odmoru je udaril še Marcos Tavares, sledila sta zadetka Nina Žuglja in Aleksandra Rajčevića, ob koncu tekme pa se je dvakrat veselil še novinec Andrej Kotnik.

Domžalčani so se uvodoma pomerili z mladinsko zasedbo svojega kluba, premešana zasedba pa je slavila s 3:1. Za vodstvo ob odmoru sta zadela Tilen Klemenčič in Tilen Pečnik, sredi drugega polčasa je bil natančen še Dino Musija, ki se dokazuje Simonu Rožmanu. Poraz mladincev je omilil Matic Kurent.

Najzahtevnejšega tekmeca so si privoščili Celjani, ki so v knežjem mestu gostili Ferencvaroš. Madžarski prvak je z golom Isaela povedel v 19. minuti, izid tekme pa je v 50. minuti, po strelu z bele točke, postavil Sihnevich.

CELJE - FERENCVAROŠ 0:2

Strelca: Isael (19'), Sihnevicha (50'/11m)
Celje: Jurhar, Vidmajer, Travner, Stojinović, Brecl, Benedičič, Cvek, Pungaršek, D. Štraus, Lotrič, Vizinger. Igrali so še: Rozman, Kerin, Novak, Štravs, R. Štraus, Zorko, Štusej, Flis, Džumhur, Ibišević, Vidmar, Koritnik, Korošec. Trener: Dušan Kosič.

DOMŽALE - DOMŽALE U19 3:1

Strelci: Klemenčič (26'), Pečnik (45'), Musija (63'); Kurent (78')
Domžale: Mulalić, Žinič, Ilić, Klemenčič, Sikošek, Markuš, Pečnik, Koprivnik, Repas, Žužek, Vuk. Igrali so še: Čorluka, Dobrovoljc, Radovanović, Guček, Urbančič, Podlogar, Musija, Haljeta, Kolobarić, Trener: Simon Rožman.

MOZIRJE - MARIBOR 0:8

Strelci: Kronaveter (7'), Ivković (19'), Vrhovec (20'), Tavares (47'), Žugelj (65'), Rajčević (79'), Kotnik (83', 86')
Maribor - prvi polčas: Handanović, Milec, Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec, Pihler, Hotić, Kramarič, Kronaveter, Mešanović. Drugi polčas: Irgolič, Klinar, Rajčević, Koblar, Cretu, Dervišević, Ogrinec, Santos, Kotnik, Žugelj, Tavares. Trener: Darko Milanič.

DUPLEK - MURA 0:12

Strelci: Cipot (2x), Kouter (2x), Bobičanec (2x), Bubnjar (2x), Horvat, Bošković, Maruško, avtogol
Mura: Gyergyek, Kous, Dalić, Laci, Šturm, Šporn, Lorbek, Cipot, Horvat, Šušnjara, Sirk. Igrali so še: Šafarić, Karničnik, Bošković, Maruško, Pucko, Kozar, Kouter, Bubnjar, Horvat, Bobičanec, Maroša. Trener: Ante Šimundža.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA