21.03.2022 | Trenerji
Uspešno zaključeno prvo usposabljanje Uefa C

Na koprski Bonifiki in Debelem rtiču je bilo v začetku leta izvedeno prvo usposabljanje UEFA C, ki se ga je udeležilo 32 kandidatov in kandidatk. Ti so se šolali po novem programu, ki je bil sestavljen po kompetencah, ki jih za tako usposabljanje zahteva UEFA.

80 ur dolgo usposabljanje, ki je po novem obsegalo štiri vikende, je vsebovalo prenovljene vsebine, kjer so kompetence za trenerje mladih razdeljene v štiri glavne stebre in sicer: trener, igralec, trenažno okolje in igra.

Veliko predavanj je bilo organiziranih tudi v obliki delavnic s principi izobraževanja odraslih, kjer so lahko tudi kandidati predstavili njihovo predznanje, zlasti pa izkušnje iz igralnih časov. V okviru delavnice trener in igra so kandidati v manjših skupinah predstavili njihove poglede na podano problematiko. Vključevanje in sodelovanje kandidatov je bilo zelo aktivno in konstruktivno. Z interaktivnostjo in izmenjavo mnenj so predavatelji dosegli večje sodelovanje, razmišljanje poslušalcev in posledično tudi večjo učinkovitost učenja.

Zelo uspešen je bil predvsem zadnji dan, kjer so kandidati morali opraviti prikaz celotnega treninga z igralci mlajših selekcij FC Koper, za kar se klubu tudi iskreno zahvaljujemo. Za razliko od prejšnjih usposabljanj, kjer so kandidati pri praktičnem prikazu opravili samo prikaz ogrevanja z ostalimi udeleženci, so se tokrat srečali z bolj realnimi zahtevami in imeli izziv v poučevanju otrok. Ob tem so morali prikazati znanje metodike poučevanja tehnike, ki so ga spoznali v preteklih tednih. Ocenjevalo se je tudi sodelovanje s pomočniki, saj so v parih izmenično prikazovali uvodni in glavni del treninga.

Kandidate se je ocenjevalo med tečajem s poudarkom na praktičnem prikazu treninga, kjer je bil nastop ovrednoten iz vidika različnih kriterijev. Drugi del ocene pa bo prinesel pisni preizkus znanja, ki bo potekal 5. aprila na Debelem Rtiču. Kdor bo uspešno opravil usposabljanje bo tako dobil diplomo Strokovni delavec 1 in UEFA C.

Tekst: IK in SK
Foto: VS in IK

SORODNE NOVICE

 • 25.09.2023 | Trenerji
  Trenerski oddelek NZS kot primer dobre prakse na trenerskem kongresu Uefe
  Predstavniki trenerskega oddelka NZS so se udeležili trenerskega kongresa Uefe, ki je tokrat potekal v Švici. Sodelovalo je vseh 55 članic Uefe, poleg pa so bili še predstavniki Concacafa in gosti iz FIFE. Slogan letošnjega kongresa se je glasil »Obikujemo prihodnost igre: sodelovanje trenerske ekipe pri pripravi treninga.« NZS na kongresu predstavljen kot primer dobre prakse.
 • 28.08.2023 | Trenerji
  Seminarji v septembru 2023
  V septembru bosta potekala Letni izpopolnjevalni praktični seminar za trenerje velikega nogometa ter licenčni in izpopolnjevalni seminar futsal.
 • 13.06.2023 | Trenerji
  Licenciranje trenerjev v tekmovalni sezoni 2023/24
  Na podlagi novega Pravilnika o izdaji licenc in strokovnih seminarjev Zveze nogometnih trenerjev Slovenije podajamo kratka navodila in obrazložitve pri podajanju zahtevkov za izdajo licenc.
 • 28.03.2023 | Trenerji
  Izvedena redna letna Skupščina ZNTS
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je včeraj potekala redna letna skupščina ZNTS. Delegati posameznih društev so potrdili vsa podana poročila organov in komisij ZNTS ter zaključni račun za leto 2022, kakor tudi vsebinski in finančni plan dela za leto 2023.
 • 12.03.2023 | Trenerji
  Vrednotenje Regijskih centrov
  Obveščamo vse trenerje, da bomo v spomladanskem delu tekmovalne sezone 2022/23, pričeli z vrednotenjem prisotnosti obiskov treningov, ki se izvajajo v Regijskih centrih.
 • 14.02.2023 | Trenerji
  Sklicana redna letna Skupščina ZNTS
  Upravni odbor ZNTS je na podlagi drugega odstavka 22. člena v povezavi z 21. in 23. členom Statuta ZNTS na svoji 6. seji dne 13.1.2023 sprejel sklep o sklicu redne letne Skupščine ZNTS, ki bo 20.3.2022 ob 17.00 uri v prostorih Nacionalnega nogometnega centra Brdo.
 • 17.01.2023 | Trenerji
  Izveden licenčni seminar UEFA A, PRO in UEFA PRO
  V Portorožu se je minuli konec tedna v organizaciji ZNTS odvil dvodnevni licenčni seminar trenerjev UEFA A, PRO in UEFA PRO z nazivom Teoretične osnove in metodika učenja sodobne nogometne igre. Seminarja se je udeležilo skoraj 500 trenerjev, ki so prisostvovali odličnim predstavitvam predavateljev in izvedbam praktičnih vsebin.
 • 08.12.2022 | Trenerji
  Licenčni seminar Uefa A, PRO in Uefa PRO 2023
  Zveza nogometnih trenerjev Slovenije objavlja razpis za prijavo na Licenčni seminar PRO, UEFA PRO in UEFA A, ki bo potekal 14.1. in 15.1. 2023, v prostorih Grand hotela Bernardin Portorož. Licenčni seminar prinaša v točkovalnem pomenu 50 točk, ki so potrebne za izdajo redne licence v tekmovalnem letu 2023/2024. Prijave na seminar so možne do vključno 20.12.2022, podrobne informacije in navodila so podane v priloženem razpisu.
 • 14.11.2022 | Trenerji
  Izpopolnjevalni seminar za trenerje ženskih ekip
  V soboto, 3. decembra 2022 bo v NNC Brdo, izpopolnjevalni seminar za trenerje in trenerke, ki delujejo v slovenskem ženskem nogometu. Za udeležbo na seminarju se morajo trenerji predhodno prijaviti v informacijskem sistemu Regista.
 • 29.09.2022 | Trenerji
  Spremenjena struktura trenerskih usposabljanj
  Oddelek za usposabljanje trenerjev NZS nadaljuje s prenovo programov na osnovi Uefine trenerske konvencije 2020. V letu 2023 se bodo v skladu z omenjeno konvencijo tudi uvedla nekatera nova usposabljanja in sicer specialna šolanja za mlade ter nogometna kondicijska priprava.

DELI NA