Uvodoma boljše od Slovaške

Naša ženska futsal reprezentanca je dobila prvo od dveh pripravljalnih tekem proti Slovaški, 3:2 je bilo v Podčetrtku, ko je prvič na klopi sedel selektor Drago Adamič. Za Slovenija sta zadeli Ines Ermenc in Anja Žvokelj, ekipi sta dosegli tudi vsaka po en avtogol. Zasedbi, ki se pripravljata na predkvalifikacije za EP 2023, se bosta pomerili še v četrtek, tekma bo v Podčetrtku (zaprta za javnost) ob 16. uri.

Pripravljalna tekma, Podčetrtek, 20.4.
Slovenija – Slovaška 3:2 (0:1)
0:1 Ložar (5./AG), 1:1 Hankova (22./AG), 2:1 Ermenc (23.), 2:2 Tyčiaková (33.), 3:2 Žvokelj (37.)

21.4.
Slovenija – Slovaška (16.00)

Maja na Baltik

To je bilo prvič, da je reprezentanco na uradni tekmi vodil novi selektor Drago Adamič, ki je na tem mestu nasledil Dejana Krambergerja, ki je skupaj s svojo ekipo postavil temelje ženske futsal reprezentance, pred katero so novi izzivi. Tudi ta, da se pred predkvalifikacijami (Slovenija maja gostuje na turnirju v Litvi) prebije v redni del kvalifikacij in postane še bolj konkurenčna v Evropi. Pripravi na turnir na Baltiku služita tudi tekmi proti Slovaški.

3:2 niso več zapravile

Gostje so povedle v 7. minuti z avtogolom, v 22. minuti je bilo 1:1 po slovaškem avtogolu. Ines Ermenc je v 23. minuti popeljala Slovenijo v vodstvo 2:1, Klaudia Tyčiaková je izenačila v 33. minuti. Za domačo zmago je v 37. minuti zadela Anja Žvokelj, prva strelka pravkar minule sezone Ženske futsal lige.

»Tekmo smo začeli nervozno, a sem zelo zadovoljen s pristopom in načinom igre, ki so ga pokazale igralke. Lahko bi dosegli še kak gol več,« pravi selektor Adamič.

»Nismo menjali oz. igrali s četvorkami, ampak sem igralke menjal po pozicijah. Veliko treningov niti nismo imeli, sproti smo se prilagajali situaciji,« nadaljuje Adamič, ki je vesel, da kljub zaostanku (0:1) v ekipi ni bilo panike.

»Ostali smo mirni, precej priložnosti smo si ustvarili in se tudi vrnili v igro. Ko smo povedli 2:1, smo prejeli neumen gol, a smo se spet sestavili in povedli 3:2, potem pa Slovaška niti ni več imela resne priložnosti,« dodaja Adamič, ki bo na drugi tekmi v četrtek več minut namenil igralkam, ki so na prvem srečanju igrale manj.

»Rad bi preizkusil še kakšno drugo taktično varianto,« sklene selektor, ki na koncu pohvali tudi izvrstno vzdušje, ki vlada v reprezentanci.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 24.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Znan seznam futsal članic za Češko
  Ženska futsal reprezentanca bo pred odhodom na kvalifikacijski turnir za uvrstitev na evropsko prvenstvo odigrala še dve zahtevni tekmi. Varovanke selektorja Draga Adamiča prihodnji teden potujejo na Češko, kjer se bodo pomerile z domačinkami.
 • 12.09.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Znan seznam futsal reprezentance
  Še prej čaka izbranke selektorja Draga Adamiča nekaj treningov in prijateljski tekmi z reprezentanco Češke v gosteh. Najprej pa krajše priprave v Mariboru, oziroma Spodnjemu Dupleku. Čez dva tedna Slovenija potuje na Južno Moravsko, kjer se bo dvakrat pomerila s Češko, ki si je neposredno zagotovila mesto v kvalifikacijah za EP.
 • 18.07.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Dvakrat proti Češki
  Članice se bodo zbrale med 16. in 18.9., ko bodo opravile prvi zbor v novi sezoni. Temu bo dva tedna sledil novi zbor, ki pa bo vseboval dve tekmi. Slovenija potuje na Južno Moravsko, kjer se bo dvakrat pomerila s Češko, ki si je neposredno zagotovila mesto v kvalifikacijah.
 • 15.05.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po uspehu v Litvi na Portugalsko
  Slovenija napreduje kot ena od treh zmagovalk turnirjev, oktobra (kvalifikacije bodo med 18. in 23.10. 2022) reprezentanca selektorja Draga Adamiča potuje na Portugalsko, v skupini pa bodo ob domačinkam še Italija in Belorusija.
 • 12.05.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Po zmagi nad Kazahstanom že v 2. krogu kvalifikacij
  Varovanke selektorja Draga Adamiča so na drugi tekmi z 11:1 premagale Kazahstan. Petek je na turnirju prost dan, v soboto pa jih čaka tekma z domačinkami, ki pa so s 7:2 klonile proti Bosni in Hercegovini.
 • 11.05.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Kvalifikacije začele z zmago
  V Litvi so se začele kvalifikacije za EP 2023. Naša ženska futsal reprezentanca je na prvi tekmi s 3:1 premagala Bosno in Hercegovino, gola sta dosegli Maša Novak in Sergeja Kos, en gol so si tekmice zabile same. Jutri se bo Slovenija pomerila s Kazahstanom (15.00).
 • 10.05.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Odločno v 1. tekmo kvalifikacij
  V sredo z nastopi in tekmami v Litvi na predkvalifikacijah za EP 2023 začenja naša ženska futsal reprezentanca. Varovanke selektorja Draga Adamiča se bodo jutri ob 15. uri pomerile z ekipo Bosne in Hercegovine.
 • 09.05.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  S srčnostjo in taktično disciplino po uspeh v Litvo
  V konkurenci Litve, BiH in Kazahstana se bo borila za 1. mesto in napredovanje v glavni del kvalifikacij, kamor pelje tudi najboljše 2. mesto v eni od treh predkvalifikacijskih skupin.
 • 30.04.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Članice v pričakovanju predkvalifikacij v Litvi
  Pred žensko futsal reprezentanco je velik izziv. V maju se bodo skozi predkrog kvalifikacij za EP2023 poizkušale uvrstiti v glavni krog le teh in si priigrati priložnost uvrstitve na EP 2023. Kvalifikacijski turnir bodo naše reprezentantke odigrale na turnirju v Litvi.
 • 21.04.2022 | Futsal ženska A reprezentanca
  Na generalki s polovičnim uspehom
  Naša ženska futsal reprezentanca je z zmago (3:2) in porazom (7:1) proti Slovaški sklenila trodnevno akcijo. Na prvi tekmi je Slovenija kljubovala gostjam, na drugi pa ob številnih menjavah, ki jih je opravil selektor Drago Adamič, ni bilo temu tako.

DELI NA