Uvodoma boljše od Slovaške

Naša ženska futsal reprezentanca je dobila prvo od dveh pripravljalnih tekem proti Slovaški, 3:2 je bilo v Podčetrtku, ko je prvič na klopi sedel selektor Drago Adamič. Za Slovenija sta zadeli Ines Ermenc in Anja Žvokelj, ekipi sta dosegli tudi vsaka po en avtogol. Zasedbi, ki se pripravljata na predkvalifikacije za EP 2023, se bosta pomerili še v četrtek, tekma bo v Podčetrtku (zaprta za javnost) ob 16. uri.

Pripravljalna tekma, Podčetrtek, 20.4.
Slovenija – Slovaška 3:2 (0:1)
0:1 Ložar (5./AG), 1:1 Hankova (22./AG), 2:1 Ermenc (23.), 2:2 Tyčiaková (33.), 3:2 Žvokelj (37.)

21.4.
Slovenija – Slovaška (16.00)

Maja na Baltik

To je bilo prvič, da je reprezentanco na uradni tekmi vodil novi selektor Drago Adamič, ki je na tem mestu nasledil Dejana Krambergerja, ki je skupaj s svojo ekipo postavil temelje ženske futsal reprezentance, pred katero so novi izzivi. Tudi ta, da se pred predkvalifikacijami (Slovenija maja gostuje na turnirju v Litvi) prebije v redni del kvalifikacij in postane še bolj konkurenčna v Evropi. Pripravi na turnir na Baltiku služita tudi tekmi proti Slovaški.

3:2 niso več zapravile

Gostje so povedle v 7. minuti z avtogolom, v 22. minuti je bilo 1:1 po slovaškem avtogolu. Ines Ermenc je v 23. minuti popeljala Slovenijo v vodstvo 2:1, Klaudia Tyčiaková je izenačila v 33. minuti. Za domačo zmago je v 37. minuti zadela Anja Žvokelj, prva strelka pravkar minule sezone Ženske futsal lige.

»Tekmo smo začeli nervozno, a sem zelo zadovoljen s pristopom in načinom igre, ki so ga pokazale igralke. Lahko bi dosegli še kak gol več,« pravi selektor Adamič.

»Nismo menjali oz. igrali s četvorkami, ampak sem igralke menjal po pozicijah. Veliko treningov niti nismo imeli, sproti smo se prilagajali situaciji,« nadaljuje Adamič, ki je vesel, da kljub zaostanku (0:1) v ekipi ni bilo panike.

»Ostali smo mirni, precej priložnosti smo si ustvarili in se tudi vrnili v igro. Ko smo povedli 2:1, smo prejeli neumen gol, a smo se spet sestavili in povedli 3:2, potem pa Slovaška niti ni več imela resne priložnosti,« dodaja Adamič, ki bo na drugi tekmi v četrtek več minut namenil igralkam, ki so na prvem srečanju igrale manj.

»Rad bi preizkusil še kakšno drugo taktično varianto,« sklene selektor, ki na koncu pohvali tudi izvrstno vzdušje, ki vlada v reprezentanci.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 28.07.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Z izkušnjami iz Italije bi rad pomagal doma
  Minuli vikend je v Italiji potekal mednarodni futsal kamp, ki sta ga vodila italijanska futsal strokovnjaka Paolo del Grosso in Dimitri de Pol, del strokovnega tima kampa pa je bil tudi naš nekdanji reprezentant Urban Bajc.
 • 24.04.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Selektor pohvalil igralke
  "Dekleta bi rad pohvalil za trud, prizadevnost, željo, voljo. Kapo dol," je priprave ocenil selektor Drago Adamič. S temi pripravami se je sklenil spomladanski reprezentančni del, izbrana vrsta z delom nadaljuje jeseni.
 • 09.04.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Na priprave v Maribor
  Ženska futsal reprezentanca bo izvedla krajše vikend priprave. Izbrana vrsta se bo zbrala v petek, 21. aprila v Mariboru. Selektor Drago Adamič je obelodanil seznam igralk, na katere računa.
 • 20.03.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Španke prvakinje, finale s slovenskim pečatom
  Na Madžarskem se je sklenilo 3. evropsko prvenstvo. Naslov, že tretji zaporedni, vnovič Španiji, naš sodnik Dejan Veselič sodil finale in polfinale Španija – Portugalska.
 • 06.03.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  NZS Futsal center deklet in pregledni trening reprezentance
  Nogometna zveza Slovenije bo v okviru NZS centrov v mesecu marcu izvedla pregledni trening igralk, na katere bi lahko v bodoče računal selektor ženske futsal reprezentance Drago Adamič. Le ta bo skupaj s svojim strokovnim štabom v nedeljo, 12.3., najprej opravil NZS Futsal center za dekleta.
 • 09.02.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Še enkrat z evropsko velesilo
  Danes se v Ljutomeru obeta nov futsal praznik. V Prlekiji gostuje ženska futsal reprezentanca, ki bo odigrala 35. uradno tekmo, na drugi strani pa Madžarska, ena od štirih najboljših ekip v Evropi. Tekma se začne ob 17.30, tudi s prenosom na Šport TV-ju.
 • 08.02.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Dobra igra lepo vabilo v Ljutomer
  Ženska futsal reprezentanca je na prvi od dveh medsebojnih tekem z 0:2 klonila proti Madžarski. Ekipi se bosta vnovič pomerili jutri, v četrtek, v Ljutomeru, kjer se tekma začne ob 17.30.
 • 08.02.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Danes v gosteh, jutri v Ljutomeru
  Naša ženska futsal reprezentanca se bo danes v Zalaegerszegu pomerila z Madžarsko, polfinalistko in gostiteljico letošnjega evropskega prvenstva članic. Današnja tekma bo ob 17.30, jutri se bosta ekipi pomerili še v Ljutomeru, (17.30), kamor ste vsi lepo vabljeni.
 • 07.02.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  V pričakovanju spektakla v Ljutomeru
  Ženska članska futsal reprezentanca se je zbrala in včeraj trenirala v Ljutomeru. Pred izbrano vrsto, ki jo vodi selektor Drago Adamič, sta dve pripravljalni tekmi. Pomerili se bodo z Madžarsko, ki letos marca doma v Debrecenu gosti evropsko prvenstvo članic.
 • 01.02.2023 | Futsal ženska A reprezentanca
  Veselijo se tekme v Ljutomeru
  Ženska futsal reprezentanca je opravila priprave, izbrano vrsto selektorja Draga Adamiča pa prihodnji teden čakata dve zahtevni tekmi z Madžarsko. V četrtek, 9.2., v Ljutomeru.

DELI NA