15.02.2022 | WU19
Uvodoma remi s sosedami

Slovenska dekliška mladinska reprezentanca je v odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem pred aprilskim domačim turnirjem Lige A. Naše igralke so remizirale z Madžarsko, edini gol za Slovenijo je v 45. minuti dosegla Anja Eferl. Gostje so izenačile v 85. minuti, uspešna je bila Blanka Bokor. Ekipi se bosta na Madžarskem pomerili v petek, 18.2.

»Pred tekmo smo opravili samo en trening, na katerem pa smo preizkušali določene ideje v igri, ki smo jih danes želeli prenesti v igro. Igralkam je to kar dobro uspevalo, ima pa ekipa še prostor za izboljšave in k temu bomo stremeli na treningih do naslednje tekme, na kateri želimo še korak več v naši igri,« je povedala Anja Milenkovič, pomočnica selektorice Petre Mikeln.

Pripravljalni tekmi:

Bratonci, 15.2.
Slovenija – Madžarska 1:1
(1:0)
Slovenija: Galjot, Mele, McQuarrie, Bizjak, Kosirnik, Rojnik, Janež (K), Šenk, Eferl, Hlebec, Šabotić

V nadaljevanju so zaigrale tudi Hana Feratović, Lara Lobe, Nika Brumen in Zarja Sušnik.

Heviz, 18.2.
Madžarska – Slovenija (13.00)

Slovenija DU19:
Timea Rojnik (ŠK Slovan Bratislava SVK), Selma Šabotić (LUV Graz), Gaja Bizjak (ND Primorje), Jana Ličen (ND Primorje), Ema Erman (ŽNK Olimpija), Lara Lorbe (ŽNK Olimpija), Daša Dolenšek (ŽNK Olimpija), Zarja Sušnik (ŽNK Krim), Laura Šenk (ŽNK Ljubljana), Tija Zakrajšek (ŽNK Ljubljana), Hana Feratovič (ŽNK Cerklje), Nika Brumen (ŽNK Cerklje), Anja Eferl (ŽNK Pomurje), Saša Kolar (ŽNK Pomurje), Korina Lara Janež (ŽNK Radomlje), Margit Kosirnik (ŽNK Radomlje), Nina Mele (ŽNK Radomlje), Nina Sofia McQuarrie (ŽNK Radomlje), Dairine Rovšek (ŽNK Radomlje) in Živa Galjot (ŽNK Radomlje).

Spomladi doma

Varovanke selektorice Petre Mikeln se bodo spomladi na turnirju Lige B doma v Sloveniji merile s Severno Makedonijo, Liechtensteinom in Moldavijo. Turnir bo potekal med 6. in 12. aprilom, prvakinje turnirja se bodo uvrstile v Ligo A. Mladinke so se lani vrnile na mednarodno sceno kvalifikacij za evropska prvenstva. Oslabljena vrsta mladink je v svoji skupini zasedla 4. mesto in se iz Lige A premaknila v Ligo B. 

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 31.05.2022 | WU19
  Kadetinje in mladinke dobile tekmice v kvalifikacijah
  Kadetinje so bile izžrebane v skupino A5, ob njih pa še Nemčija, Srbija in Turčija. Turnir bo potekal v Sloveniji, varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo doma predstavile med 19. in 25. oktobrom.
 • 12.04.2022 | WU19
  S tretjo zmago ekspresno v Ligo A
  Na zadnji tekmi so varovanke selektorice Petre Mikeln z 1:0 in golom kapetanke Korine Lare Janež porazile Severno Makedonijo. Na drugi tekmi današnjega dne je v Brežicah Moldavija s 3:1 premagala Liechtenstein.
 • 11.04.2022 | WU19
  Želijo se vrniti v Ligo A
  Torek bodo obeležile tudi naše mladinke, ki jutri v Novem mestu ob 16.30 končujejo domači turnir Lige B. Varovanke selektorice Petre Mikeln so po dveh tekmah pri dveh zmagah, za konec pa jih ob spletnem prenosu na Nzs.si čaka še Severna Makedonija, ki na tekmo prihaja takisto z identičnim številom točk (6) kot Slovenija.
 • 09.04.2022 | WU19
  S suvereno zmago korak do Lige A
  Dekliška mladinska reprezentanca je zmagala tudi na drugi tekmi turnirja Lige B. Varovanke selektorice Petre Mikeln so bile v Brežicah prepričljivo boljše od Liechtensteina (7:0). Na drugi tekmi sta igrali Moldavija in Severna Makedonija (1:2). Prav Severna Makedonija bo zadnji tekmec naših deklet.
 • 09.04.2022 | WU19
  Po 2. zmago
  »Vse skupaj je dobra učna ura za nas, analiza sledi, da popravimo za naprej, veliko pa je bilo tudi dobrega,« je bila selektorica Petra Mikeln vesela treh točk, misli pa je usmerila že na današnjo tekmo. Liechtenstein je uvodno tekmo izgubil, z 2:0 ga je premagala Severna Makedonija.
 • 06.04.2022 | WU19
  Lov na Ligo A začele z zmago
  Naša mladinska dekliška reprezentanca je z zmago proti Moldaviji (3:1) začela nastop na turnirju Lige B. Tekmovanje poteka v Sloveniji, zmagovalka skupine se bo uvrstila v evropsko reprezentančno elitno druščino. Na drugi današnji tekmi je Severna Makedonija porazila Lichtenstein (2:0).
 • 06.04.2022 | WU19
  Pred kamerami upravičiti pričakovanja
  Ob Sloveniji se za prvo mesto, ki vodi nazaj v elitno Ligo A dekliškega mladinskega evropskega reprezentančnega nogometa, borijo še reprezentance Moldavije, Lichtensteina in Severne Makedonije.
 • 05.04.2022 | WU19
  Mladinke v Brežicah in Novem mestu
  arovanke selektorice Petre Mikeln se bodo v konkurenci Moldavije, Lichtensteina in Severne Makedonije merile za 1. mesto in povratek v evropsko reprezentančno Ligo A.
 • 25.03.2022 | WU19
  Domač teren dodaten motiv za mladinke
  Kadetinje s tekmo proti Nemčiji jutri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Evropski izzivi pa so pred mladinkami, ki bodo med 6. in 12. aprilom v Sloveniji gostile turnir Lige B, kjer se bodo ob Sloveniji merile še reprezentance Moldavije, Lichtensteina in Severne Makedonije.
 • 18.02.2022 | WU19
  Po torkovem remiju pričakovale več
  Domačinke, to pot se je igralo na Madžarskem, so izkoristile nezbranost in v 1. in 4. minuti povedle 1:0 oz. 2:0. Najprej je gol dosegla Mirtill Nemeth, potem še Nora Lelovics. V nadaljevanju je Slovenija ostala še brez Laure Šenk, ki je bila izključena v 64. minuti.

DELI NA