05.08.2012 | U17
VIDEO: Reprezentanca do 17 let začenja finalne priprave, danes proti Teleing Pomurju

Mlada reprezentanca do 17 let se je včeraj zbrala v Ljubljani, potem pa odpotovala v Zdravilišče Radenci. Pred igralkami so tri tekme, prva pa že danes.

V nedeljo, 5.8.,  jih ob 17. uri čaka obračun z ŽNK Pomurje Teleing, v torek, 7.8., v Odrancih ob 17. uri proti madžarskim vrstnicam, v četrtek, 9.8, pa bodo vrnile gostovanje Madžarkam. Obračun bo v mestu Andráshida (17.00).

Napoved pred tekmo proti Teleing Pomurju:

Anja Bešter, vezna igralka: "V reprezentanco sem bila vpoklicana prvič. Prvi vtisi na pripravah so odlični. Soigralke so me odlično sprejele, zato je tudi vzdušje pozitivno."

Nina Marič, leva zunanja bočna branilka: "Prvi trening ni bil težak, pridružile so se nam nove igralke, zato smo ponovili stvari v fazi obrambe. Pripravljali pa smo se tudi na prihajajoče tekme. Prvo bomo odigrali v nedeljo proti ekipi ŽNK Pomurje Teleing iz Beltincev v Renkovcih."
 
Tara Komatar, vratarka: "Moj prvi reprezentančni dan je minil in počutila sem se dobro. Z dekleti smo se ujele in menim, da je v ekipnem športu to ena izmed pomembnih stvari. Prva dva treninga sta bila malo naporna, vendar dobra."

Selektorica Tina Kelenberger:
»Odigrali bomo tri tekme.  Vesela sem, ker nam je NZS prisluhnil in dam na voljo tri tekme. S tem bi rada dekletom pokazala, kako je igrati tri zahtevna srečanja zapored. To bo dobra priprava na kvalifikacije, ki nas čakajo prihodnji mesec.«


Nika Lombar:
»Pričakujem, da bomo odigrale vse tri tekme dobro. Skušali se bomo kar se da dobro pripraviti na kvalifikacije. Ritem bo kar naporen, ki pa bo tak kot v kvalifikacijah.«
Lara Ivanuša:
»Pričakujemo, da pokažemo še več napredka v sami igri, predvsem pa v napadu. Cilj pa je, da bomo dobro nared za kvalifikacije.«


Vabilo so prejele in prišle na priprave:

Lara Ivanuša (ŽNK Radomlje), Nina Predanič (ŽNK Radomlje), Tara Komatar (ŽNK Radomlje), Gabi Repenšek (ŽNK Radomlje), Sara Gregorčič (ŽNK Krka), Pia Smukovič (ŽNK Krka), Sergeja Kržan (ŽNK Krka), Jana Mohorko (ŽNK Maribor), Sara Ketiš (ŽNK Maribor), Špela Zagoršak (ŽNK Maribor), Martina Anželj (ŽNK Maribor), ), Nika Lombar (NK Velesovo), Evelina Kos (NK Velesovo), Nina Marič (ŽNK Pomurje Teleing), Ana Kosi (ŽNK Pomurje Teleing), Tina Zadravec (ŽNK Pomurje Teleing), Melani Jelen (ŽNK Pomurje Teleing) in Tina Marolt (ŽNK Škale).

Tekst: D.P.
Foto: D.P.
Video: D.P.

SORODNE NOVICE

 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.
 • 30.01.2024 | U17
  Kadeti z novim selektorjem dvakrat proti Bosni in Hercegovini
  Slovenska reprezentanca do 17 let, ki jo z novim letom vodi Muamer Vugdalić, se bo v februarju dvakrat pomerila z reprezentanco Bosne in Hercegovine. Obe srečanji bosta na sporedu v trening centru Nogometne zveze Bosne in Hercegovine v Zenici. 
 • 07.12.2023 | U17
  Tudi kadeti s Španijo in Avstrijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije se bo v elitnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 v skupini 7 pomerila s Španijo, Norveško in Avstrijo.
 • 01.12.2023 | U17
  Kadeti klonili tudi v drugo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala še drugo pripravljalno tekmo z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 1:0.
 • 28.11.2023 | U17
  Prvi sosedski obračun dobili Madžari
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 2:0.
 • 27.10.2023 | U17
  Slovenija v zadnji minuti do uvrstitve v elitni krog
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se na tretji tekmi pomerili s Srbijo in proti gostiteljem iztržili remi (2:2). Za Slovenijo je v prvem polčasu izenačil Pejičić, globoko v sodniškem dodatku pa še Šunta.
 • 24.10.2023 | U17
  Slovenija do zmage proti Azerbajdžanu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili s 3:0 boljši od Azerbajdžana. Za Slovenijo so zadeli Aćimović, Pejičić in Hočevar.
 • 21.10.2023 | U17
  Slovenija na uvodnem obračunu vknjižila remi
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se z Luksemburgom razšli z neodločenim izidom 1:1. Za Slovenijo je pred koncem obračuna zadel Durmiši.
 • 20.10.2023 | U17
  Kadeti danes pričenjajo kvalifikacije
  Jutri bodo slovenski reprezentanti do 17 let pričeli z uvodnim krogom kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo. V Srbiji so bodo najprej pomerili z Luksemburgom, sledil bo obračun z Azerbajdžanom, za konec pa se bodo pomerili še z gostitelji. Uvodni obračun tudi na kanalih NZS.

DELI NA