25.02.2011 | 1. SKL
V 16. krogu SML/SKL derbi med Mariborom in Olimpijo

S tekmami v prihajajočem vikendu se nadaljuje državno prvenstvo v prvi mladinski in kadetski ligi. Po premoru, ki je trajal vse od začetka decembra, so mladinski pogoni v slovenskih klubih že v nizkem štartu, tokrat pa bodo odigrane tekme zaostalega, 16. kroga v obeh ligah.

Moštva so sicer v jesenskem delu odigrala šestnajst tekem (odpadel je 16. krog, medtem ko je bil 17. krog po koledarju normalno odigran), v mladinski konkurenci pa po polovici sezone najbolje kaže Celjanom in Mariborčanom (38 točk). Celjani so sicer na prvem mestu zgolj zaradi boljše gol razlike, pred tretjeuvrščenim Interblockom pa ekipi bežita že za šest točk. Na četrtem mestu je še ena celjska ekipa, Simer Šampion, medtem ko prvo peterico zaključujejo Goričani, ki imajo sicer enako točk kot šestouvrščene Domžale.

V 1. SKL pa je pogled na lestvico nekoliko drugačen. Tu vodijo nogometaši Interblocka (38 točk) z dvema točkama naskoka pred Domžalami in devetimi točkami pred Bravo Publikumom. Enako točk ima na četrtem mestu tudi Maribor, na petem in šestem mestu sta NOGA Triglav in Mura, ki sta zbrala 24. točk.

Prva kadetska in mladinska liga sta sicer že leta pod drobnogledom trenerjev in skavtov različnih klubov, saj v njih nastopajo igralci, ki tukaj nabirajo znanje in izkušnje za kasnejše nastopanje v Prvi ligi, od tam, pa se mnogi podajo tudi na tuje. Ligi pa bosta še toliko bolj pod drobnogledom v prihodnjem letu, saj v Slovenijo prihaja evropsko prvenstvo za igralcev do 17. let, igralce, ki se iz tedna v teden kalijo ravno v tem tekmovanju. Gre za nogometaše letnika 1995 in mlajše, ki sicer nastopajo v kadetski ligi.

Leto 2011 se bo tako v 1. SKL in 1. SNL začelo na Kidričevem, kjer si bosta že ob 11. uri nasproti stopili ekipi Aluminija in HIT Gorice. Goričani bodo proti Kidričanom v vlogi favorita, vsaj če lahko sodimo po mestih na obeh lestvicah.

Če smo izpostavili par, ki bo otvoril novo sezono, pa vsekakor ne moremo niti mimo večnega slovenskega derbija, ki bo odigran v tem krogu. Ta v mladinski in kadetski konkurenci sicer ne pomeni enakega naboja kot kadar se Maribor in Olimpija srečata v članski konkurenci, toda tudi tukaj tekma med tradicionalnima protagonistoma slovenskega nogometa ni brez emocij. Tekma med kadeti bo zanimiva tudi za selektorja U17 reprezentance, Miloša Kostiča, ki bo na delu lahko videl tri člane Maribora - Svena Dodleka, Emirja Dautoviča in Luko Zahoviča, medtem ko Olimpija reprezentantov v selekciji, ki bo naslednje leto v Sloveniji igrala z najboljšimi ekipami Evrope, trenutno nima.

S stališča reprezentance do 17 let pa bosta v tem krogu zanimivi še vsaj dve srečanji. V Ljubljani se bosta pomerila Bravo Publikum in NOGA Triglav, nastopilo pa bo kar sedem igralcev, ki so v zadnji reprezentančni akciji nosili dres z državnim grbom. Dino Hotič, Haris Heljezovič, Ervin Agičič, Simon Hvastja in Daniel Vujčič bodo nosili barve Brava, medtem ko bosta Gašper Udovič in Tilen Klemenčič v kranjskem dresu. Najnevarnejša bosta vsekakor Agičič, ki je v tej sezoni dosegel osem zadetkov, in Hotič, ki je kot vezist zadel petkrat, na zadnjem srečanju Slovenije pa nosil tudi kapetanski trak.

Druga od zgoraj omenjenih tekem pa bo v Kopru, kjer se bosta pomerila Koper in Interblock. Koprov reprezentant je Maks Barišič, medtem ko iz Interblocka prihajajo trije - vratar Adnan Golubovič ter igralca Petar Stojanovič in Damjan Vukliševič.

Pari 16. kroga 1. SML/1. SKL

sobota, 26. 02.
Bravo Publikum : NOGA Triglav
Mura 05 : NŠ Poli Drava
Aluminij : HIT Gorica
Domžale : Rudar Velenje
Maribor : Olimpija Ljubljana
CM Celje : Nissan Ferk Jarenina

nedelja, 27. 02.
NŠ R. Koren Dravograd : Simer Šampion
FC Koper : IB Interblock

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 13.08.2013 | 1. SKL
  SKL/SML: Popoldne na sporedu že 2. krog
  Nogometaše v mladinski in kadetski konkurenci po soboti čaka že nov krog tekmovanja. Šesterica klubov v vsaki starostni kategoriji bo iskala priložnost za prve točke, trenutno vodilni pa se bodo skušali odlepiti od zasledovalcev. Prvi dvoboji se začenjajo ob 15.30 uri v kadetski konkurenci, zadnji bodo na igrišče stopili mladinci iz Kopra in nogometaši Roberta Korena Dravograd, ki bodo na umetni travi na Bonifiki moči pomerili ob 21. uri.
 • 18.06.2013 | 1. SKL
  Intervju: Darko Birjukov
  Domžale so minuli konec tedna osvojile premierni naslov državnih prvakov med kadetsko konkurenco. Za zgodovinskim uspehom pa ponosno stoji trener Darko Birjukov, ki ima opravka z izjemno generacijo nogometašev.
 • 17.06.2013 | 1. SKL
  Kadetski naslov v Domžale
  V soboto se je zaključila prva državna nogometa za nogometaše v konkurenci do 16 let, prvaka pa smo dobili šele v zadnjem krogu. Pred tekmo Domžal in Kopra so imeli varovanci Darka Birjukova dve točki prednosti, z zmago z 1:0 pa so odpravili vse dvome o novem prvaku.
 • 03.06.2012 | 1. SKL
  Klubi SML/SKL: NŠ R. Koren Dravograd
  Do konca kadetske in mladinske lige so še trije krogi, nam pa sta za predstavitev ostala še dva kluba. Tokrat je na vrsti NŠ R. Koren Dravograd.
 • 23.01.2012 | 1. SKL
  Pregled 1. SKL: Koper s popolnim izkupičkom
  Ligaško tekmovanje v 1. SKL je sicer samostojno tekmovanje, ki pa je vendarle v tesni povezavi s 1. slovensko mladinsko ligo. Gre za tako imenovano vezano tekmovanje, kjer se poleg lestvic za posamezni ligi vodi tudi skupna lestvica. Na podlagi skupnega seštevka točk mladinske in kadetske ekipe zadnji dve ekipi iz lige izpadeta, prav tako pa na podlagi skupnega seštevka točk prvo uvrščeni ekipi iz 2. SML in 2. SKL vzhod in zahod v 1. SML in 1. SKL neposredno napredujeta.
 • 21.03.2011 | 1. SKL
  Z derbija 1.SKL med Domžalami in Interblockom
  Na domžalski umetni travi se je konec tedna odvil derbi kadetske lige med domačini in ljubljanskim Interblockom. Priložnosti je bilo na obeh straneh dovolj, več pa jih je uspelo realizirati gostom. Ti so z zadetki Andraža Šporarja in Žige Smrtnika s 3:0 premagali Domžalčane.
 • 28.02.2011 | 1. SKL
  Brez spremembe na vrhu
  V kadetski in mladinski ligi so bila odigrana srečanja zaostalega 16. kroga. Mariborčani so bili v obeh starostnih kategorijah boljši od Olimpije, v kadetski konkurenci so zabeležili celo najvišjo zmago kroga. Slavili so kar s 4:1. V mladinski konkurenci gre najvišja zmaga kroga Domžalčanom, ki so z 8:2 odpravili Rudar Velenje.
 • 13.05.2009 | 1. SKL
  Dvakrat nič s Celjani
  Kadeti in mladinci Mure05 so se pomerili s Celjani in obakrat ostali praznih rok.
 • 23.03.2009 | 1. SKL
  Zmaga kadetov ND Mure 05
  Kadeti so uspeli zmagati drugič zapored na domačem igrišču. Tokrat je padlo Bilje-Primorje z 2:0.

DELI NA