20.03.2023 | WU17
V 94. minuti do zmage

Dekliška kadetska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacij za EP 2023 prišla do druge zmage. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so bile z rezultatom 1:0 boljše od Slovaške, zmagoviti gol je v 94. minuti dosegla Jerca Plevel.

Na drugi današnji tekmi je Švica ugnala Avstrijo (1:0). O prvem mestu in napredovanju na evropsko prvenstvo bo odločala četrtkova tekma – pomerili se bosta Slovenija in Švica, ki na zadnjo tekmo prihajata s po šestimi točkami. Tekma bo v Krškem v četrtrek, 23.3., ob 15.30.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2023:

SLOVENIJA – SLOVAŠKA 1:0 (0:0)
Stadion Matije Gubca Krško
Sodnice: Løf Andersen (DAN), Bruun (DAN), Hessova (ČEZ), Pachtova (ČEŠ)
Strelke: 1:0 Plevel (94.)
Rumeni kartoni: Žigova, Servatkova
Rdeč karton: /
Slovenija: Vidih, Trost, Zajc,Testen, Poje Mihelič, Madon, Kramžar, Dasovič Ravnik, Gerbec (od 85. Plevel), Kern (od 89. Omerza), Omerzu (od 74. Kobal).
Slovaška: Zjarova, Bellicova, Horvathova, Vaculova, Servatkova (od 46. Mattova), Žigova, Bučkova (od 67. Šoltysova), Slukova, Pajunkova (od 46. Pekarova), Martiškova (od 46. Havalec), Strakova (od 92. Plchova).

Slovenija je danes prvi polčas odigrala dobro, podjetno, manjkal je le gol, ki bi polčasu še dvignil končno oceno. Naše igralke so pretile, si ustvarjale priložnosti. Tudi s kotov, ki so jih izvajale kar pet, ob tem so zbrale šest strelov, pet v okvir vrat. Kot prva je v 4. minuti izvrstno udarila Ula Omerzu, še boljše pa posredovala gostujoča golmanka Zjarova. V 39. minuti je poizkusila Špela Gerbec. V zadnjih trenutkih prvega dela so zapretile tudi Slovakinje, rezultat pa se ni menjal, ostalo je tistih začetnih: 0:0.

Razmerje moči se v 2. polčasu ni menjalo. Slovenija je vztrajala, imela je še večjo pobudo. Kot da so gostje nekoliko padle.

Ula Omerzu je s prostega strela merila v 58. minuti, Katjuša Kern, Ula Omerzu in Zara Kramžar so kombinirale v 66. minuti. Zara Kramžar je od daleč udarila na slovaški gol v 70. minuti.

Vmes je selektorica Tina Kelenberger opravila nekaj menjav: v 74. minuti je namesto Ule Omerzu v igro vstopila Nikki Kobal, v 89. minuti je Katjušo Kern menjala Zala Omerza, v 85. pa Špelo Gerbec Jerca Plevel.

Prav Jerca Plevel pa je v 94. minuti z glavo zabila za zmago 1:0 in v mrežo pospravila žogo, ki jo je poprej sprožila Zara Kramžar, ki je ob tem še stresla okvir slovaških vrat.

Izjavi po tekmi:

Tina Kelenberger, selektorica:
„Tekma je bila taka, kot smo pričakovali. Dekletom smo povedale, da bo treba garati 90 minut in še cel podaljšek. Da ni predaje do konca, da lahko gol zabijemo tudi v 93. minuti. To se je tudi zgodilo. V prvem polčasu je bila tekma dokaj izenačena, v drugem polčasu so Slovakinje malce padle, prevzeli smo pobudo. Ko prevzamemo vlogo favorita, ko imamo pobudo, imamo težave. Malce preveč smo silili z neko dolgo žogo, več bi morali igrati t.i. „pas igro“. S tem bi lahko naredili preboj, prišli do priložnosti. Imeli smo tudi nekaj prekinitev, ki pa jih nismo izkoristili. Na koncu smo se zbrali, vsa čast dekletom in vsem, ki so verjeli v to!“

Zara Kramžar, kapetanka:
„Čutile smo, da nam bo uspelo. Borile smo se do konca. Vedele smo, da gremo na zmago. Rekle smo, da gremo na evropsko prvenstvo, to bomo tudi uresničile. Slovaška je odigrala pričakovano: vedeli smo, da se bodo zaprle in skušale z dolgimi žogami. Vedele smo tudi, da bomo prevladovale. Zavedale smo se tudi, da je treba vztrajati, tudi do zadnje minute, če bo treba.“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 07.06.2024 | WU17
  Dekleta do 17 let dobila tekmice v kvalifikacijah za EP 2025
  Evropsko prvenstvo bo prihodnje leto na Ferskih otokih. Letošnja izvedba je že končana. Evropske prvakinje so postale Španke, ki so v finalu s 4:0 porazile Anglijo.
 • 20.03.2024 | WU17
  Na zadnji tekmi kvalifikacij remi z Bolgarijo
  Bolgarija je s sedmimi točkami (toliko jih ima tudi Slovenija) zavoljo razlike v golih zasedla 1. mesto in direktno napredovala v Ligo A. Slovenija čaka razplet ostalih skupin z upanjem, da bo šla v Ligo A kot najboljša drugouvrščena reprezentanca.
 • 19.03.2024 | WU17
  Pripravljene na Bolgarijo
  „Igralke so pripravljene na zadnjo tekmo. Na prvih dveh tekmah so pokazale, da lahko igrajo zelo dober nogomet. To bo potrebno ponoviti tudi na tej tekmi in lahko se nadejamo želenega rezultata,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
 • 17.03.2024 | WU17
  Do druge zanesljive zmage
  Naša dekliška kadetska reprezentanca je na kvalifikacijah za EP 2024 oz. turnirju Lige B prišla do 2. zmage. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 4:0 premagale Azerbajdžan. Gole so dosegle Špela Gerbec (2), Zala Omerza in Ula Osolnik.
 • 17.03.2024 | WU17
  Kadetinje v pričakovanju tekme proti Azerbajdžanu
  „Tudi tokrat nas čaka nasprotnik, ki je lahko še kako nevaren, če mi ne bomo dobro izvajali naših idej in dogovorov. Pričakujemo, da bomo imeli več žogo v svoji posesti, pri čemer želimo biti tudi čim bolj nevarni za gol. Zelo pomembno pa bo tudi dosledno opravljati naloge v fazi obrambe,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
 • 14.03.2024 | WU17
  Prepričljiv uvod kadetinj proti Moldaviji
  Dekliška kadetska reprezentanca je s prepričljivo zmago začela nastop v Ligi B, kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 6:0 premagale Moldavijo.
 • 14.03.2024 | WU17
  Proti Moldaviji začenjajo lov na Ligo A
  „Ogledali smo si tekme nasprotnic, ki premorejo določeno kakovost in so lahko zelo nevarne. Naš cilj je prikazati dobro igro, z idejami, ki smo jih v igro vpeljevali v zadnjem obdobju. Če bo tako, bo tudi končni rezultat tak, kot si ga želimo,“ napove selektorica Anja Milenkovič.
 • 11.03.2024 | WU17
  V Bolgarijo po Ligo A
  Jutri se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki potuje v Bolgarijo. Od četrtka, 14.3., naprej bodo varovanke selektorice Anje Milenkovič tekmovale na turnirju Lige B.
 • 16.02.2024 | WU17
  Kadetinje končale turnir v Srbiji
  Dekliška reprezentanca do 17 let je s tekmama proti Srbiji in Hrvaški sklenila priprave na skorajšnje kvalifikacije za EP 2024 oz. tekmovanje v Ligi B. Po sredinem porazu proti Srbiji so danes varovanke selektorice Anje Milenkovič klonile proti Hrvaški (0:3).
 • 14.02.2024 | WU17
  Kljub dobri igri poražene na prvi tekmi
  Dekliška reprezentanca do 17 let je odigrala uvodno tekmo na turnirju v Srbiji. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so z 0:2 klonile proti domačinkam.

DELI NA