V Armenijo po zmago

Celjani bodo dober mesec po izpadu iz kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov nadaljevali evropsko zgodbo. Grofje bodo uvrstitev v play-off UEFA Evropske lige napadli na Kavkazu, pri Araratu Armenii.

Aktualni armenski prvak je bil ustanovljen leta 2017, med prvoligaši pa je prvič zaigral leto kasneje in v krstni sezoni osvojil naslov državnega prvaka. Klub iz Erevana, armenske prestolnice, je v sezoni 2019/20 ponovil dosežek in še drugič zapored postal armenski prvak. Moštvo, ki nosi ime po največjem vrhu Armenije (in Evrope), svojo državo tako še drugič zapored zastopa v evropskih tekmovanjih. Armenci so se lani prebili vse do play-offa UEFA Evropske lige.

V prvem krogu kvalifikacij UEFA Lige prvakov so izgubili dvoboj z AIK-om, a nato v kvalifikacijah UEFA Evropske lige premagali gibraltarski Lincoln in in gruzijski Saburtalo. V play-offu je tesno zmago slavil luksemburški Dudelange. Armenski prvak se je z luksemburškim predstavnikom srečal tudi letos. Po porazu s ciprsko Omonio, ki pa je slavila šele po podaljških, je bil Ararat v 120 minutah boljši od Fole Esch.

Celjani v domačem prvenstvu niso uspeli ponoviti predstav iz minule sezone, saj v štirih krogih še ne poznajo poraza. Za zdaj edino so vknjižili v prvem krogu kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov, ko so z goli Luke Kerina, Daria Vizingerja in Filipa Dangubića premagali irski Dundalk. Grofje so v drugem krogu kvalifikacij gostili Molde, resda povedli z golom Mitje Lotriča, a so Norvežani v drugem polčasu prišli do preobrata in zmage. Četa Dušana Kosiča je na štirih tekmah Prve lige Telekom Slovenije osvojila dve točki, zadnjo na sobotnem štajerskem derbiju z Mariborom. 

"Naredili smo korak naprej in zdaj jih spoznavamo. Z večjimi uspehi pridejo večje obveznosti, tako doma kot v Evropi. Klub je v dobrem stanju, imamo dobro ekipo. Morali bi biti umirjeni, moramo se zavedati, da smo šli stopnico višje. Tukaj ni več slabih nasprotnikov, soočamo se s prvaki svojih držav. Naša ekipa je mlada, fantje so naslov osvojili mladi, tudi sam se s tem še nisem soočil. V domačem prvenstvu smo že bili malce presenečeni, vendar na to gledam kot na razvoj. Domžale in Mura sta proti nam odigrala dobro in disciplinirano tekmo. Tudi naš obraz ni bil slab, imeli smo svoja obdobja, a nismo bili takšni, kot ob koncu minule sezone. Tedaj nam je uspelo vse, bili smo pragmatični in diretni, izkoristili smo vse, kar se nam je ponudilo," je po sobotni tekmi dejal Kosič.

Strateg Celja bo lahko v Armeniji računal na vsa razpoložljiva orožja, saj so bili vsi ponedeljkovi testi na koronavirus negativni. Četrtkov obračun z armenskim prvakom bo zaradi težav z zelenico nacionalnega stadiona Vazgen Sargsyan odigran na stadionu armenske zveze v Erevanu, pričel pa se bo ob 16. uri po slovenskem času. Neposredni prenos srečanja boste lahko spremljali na Sportklubu.

Celjani bi v primeru zmage 1. oktobra gostili beograjsko Crveno zvezdo.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani do zmage tudi v Rogaški
    Nogometaši Celja so v prvi tekmi 31. kroga prve lige Telemach v gosteh premagali Rogaško z 2:1 (0:0)
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Celje
    Tako Rogaška kot Celje sta v prejšnjem krogu vpisala izredno pomembni zmagi. Kako se bo razpletla medsebojna tekma?
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani do nove zmage za utrditev na vrhu
    Nogometaši Celja so v 30. krogu Prve lige Telemach doma premagali Bravo Kostel z 2:1 (1:0).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Bravo
    Celje je s preobratom v Murski Soboti prišlo do nove zmage, vodilni grofje pa se bodo med tednom pomerili z Bravom, ki je po Rogaški izgubil še z Domžalami. Kdo bo uspešnejši v knežjem mestu?
  • 07.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani suvereni pri Muri
    Nogometaši Mure so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:3 (1:2).
  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Nogometaši Mure so z ligaško zmago v Domžalah in pokalnim napredovanjem v Kopru okrepili samozavest, v soboto pa bodo skušali v Fazaneriji presenetiti še vodilno Celje. Kdo bo boljši?
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Aluminij iz Celja odnaša točko
    Nogometaši Celja in Aluminija so v 28. krogu Prve lige Telemach igrala neodločeno 2:2 (1:2).
  • 29.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Aluminij
    Uvodni krog zadnje četrtine Prve lige Telemach bodo s štajerskim dvobojem zaključili nogometaši Celja in Aluminija. Kidričani so v letošnji sezoni že dvakrat prekrižali načrte grofov, kako bo v soboto?
  • 17.03.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani v Celju klonili šele povsem na koncu
    Nogometaši Celja so v 27. krogu Prve lige Telemach premagali ekipo Kalcerja iz Radomelj z 2:1 (1:1).
  • 15.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Radomlje
    Nogometaši Celja so v Kopru prekinili niz treh tekem brez zmage, pred reprezentančnim premorom pa bodo gostili še Radomlje, ki so v prejšnjem krogu dobile občinski derbi z Domžalami.

DELI NA