15.04.2023 | Prva liga Telemach
V Celju brez zadetkov

Celje - CB24 Tabor Sežana 0:0

* Stadion z dežele, sodniki: Balažič, Praprotnik, Mikača.
* Strelci: /
* Celje: Obradović, Zec, Vuklišević, Ajhmajer, Karničnik, Zabukovnik, Kouter (od 88. Vrbanec), Popović, Bizjak (od 63. Bajde), Kargbo (od 46. Ikwuemesi), Matko (od 80. Mačak).
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Zeljković, Ovsenek, Šušnjara, Briški (od 68. Ndzengue), Marasović, Kompan Breznik (od 30. Iscaye), Kaleba, Pabai (od 68. Kouao), Halilović, Korošec.
* Rumeni kartoni: Popović; Korošec, Kouao.
* Rdeč karton: /

Morebitna zmaga na današnji tekmi bi veliko prinesla obema ekipama. Sežanci bi se na ta način rešili zadnjega mesta in ga prepustili Goričanom, Celjani pa bi se vsaj za en dan izenačili z drugimi Mariborčani, ki jih v nedeljo čaka derbi v Ljubljani. Nazadnje sta ekipi dobili vsaka po točko, ki je Celjane Mariboru približala na -2 (54-52), Tabor pa izenačila z Gorico pri 22 točkah.

V prvem polčasu so imeli v prvi polovici Celjani sicer terensko premoč, ki pa je niso znali spremeniti v konkretnejše priložnosti. Največjo so jim podarili kar tekmeci, ko je v 24. minuti pred svojim golom slabo posredoval Mark Pabai, do žoge je na petih metrih prišel Lovro Bizjak. A po njegovem udarcu se je žoga odbijala med vratnico, vratarjem Janom Koprivcem in Kabaijem, nazadnje pa jo je Koprivec ujel.

To je spodbudilo tudi goste, da so pokazali več poguma v napadu. Najprej je poskušal Luka Šušnjara, nato pa je imel v 26. minuti po prvem kotu še lepšo priložnost Mihael Briški, a je žogo poslal ob vratnici. Sacha Marasović pa je v 34. minuti z 20 metrov meril prek vrat.

V nadaljevanju je bilo stanje na igrišču podobno. Celjani so sicer prevladovali in imeli premoč, toda bila je jalova in na trenutke so bili gostje nevarnejši. V 51. minuti je tako Briški zapretil s strelom z glavo po kotu, posredoval je Matko Obradović.

Pri Celjanih pa je bil najbolj aktiven Aljoša Matko v 60. minuti po podaji Nina Koutra, toda po strelu iz obrata ni bilo prave nevarnosti za Koprivca. Isti igralec je bil deset minut pozneje pri obetavni akciji v prepovedanem položaju, v zadnji minuti pa je Charles Ikwuemesi, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, pretiraval pri preigravanju v kazenskem prostoru, nazadnje so mu branilci žogo izbili.

V naslednjem krogu bodo Celjani 23. aprila gostovali pri Bravu, že dan prej pa bodo Sežanci gostili Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Tabor
    Sobotni spored bo zaokrožil dvoboj Celja in Tabora, ki v knežje mesto prihaja kot zadnjeuvrščena ekipa lige. Lahko češnjice presenetijo grofe?

DELI NA