03.09.2023 | Prva liga Telemach
V Krškem brez zmagovalca

Rogaška - Kalcer Radomlje 1:1 (1:1)

 Stadion Matija Gubec, sodniki:  Sagrković, Vojska, Herženjak.

* Stadion Matije Gubca, sodniki: Sagrković, Vojska, Herženjak.
* Strelca: 0:1 Šošić (22.), 1:1 Thalisson (41.).
* Rogaška: Baždarić, Rantuša Lampreht, Mihalić, Kurtović (od 63. Kregar), Thalisson (od 82. Kantužer), Pavlović, Benedičič, Braut (od 46. Pirtovšek), Flis (od 55. Majcenić), Korošec (od 46. Majcen), Miljanić.
* Radomlje: Baš, Ševelj (od 85. Merdović), Prpić, Marković (od 71. Kukovec), Korun, Hrvoj, Krolo (od 78. Gorenc Stanković), Gnjatić, Nuhanović, Šošić, Vokić (od 78. Malenšek).
* Rumeni kartoni: Thalisson, Benedičič, Kregar; Krolo, Vokić, Gnjatić, Šošić, Ševelj.
* Rdeči karton: Prpić (90+7.).

Slatinčani se nahajajo na dnu prvenstvene razpredelnice, Radomlje pa so predzadnje, imajo dve točki več od današnjega tekmeca.

V Krškem je bilo na tekmi prvič nevarneje v 13. minuti, a so gosti blokirali dva zaporedna strela črno-belih. So pa Radomljani povedli v 22. minuti, ko je Madžid Šošić prišel do strela z 20 metrov, malce z desne strani je žogo z nizkim strelom poslal ob bližnji vratnici v mrežo za 1:0.

Slatinčani so se trudili izenačiti, imeli tudi pobudo na zelenici, toda zadnje podaje praviloma niso našle pravih naslovnikov. V 36. minuti je na drugi strani Dejan Vokić žogo poslal malo mimo vrat s prostega strela, v 41. pa je sledilo izenačenje, ko je Thalisson po dvojni podaji z Alenom Korošcem prišel pred vrata gostov in zadel za 1:1.

V drugem polčasu je prvi nevarno zagrozil Vice Miljanić, ki je v 57. minuti sprožil malce zunaj kazenskega prostora in za malo zgrešil cilj. Malce pozneje so zagrozili tudi Radomljani, pozneje pa je pri domačih zaradi poškodbe gležnja moral iz igre Roko Kurtović, zamenjal pa ga je novinec in povratnik na prvoligaške zelenice Oliver Kregar.

Ta se je takoj znašel v akciji, saj je v 68. minuti padel v kazenskem prostoru gostov. Sodnik Admir Sagrković mu je pokazal rumeni karton zaradi simuliranja, a so ga iz Var-sobe poklicali na ogled posnetka. Tudi po njem pa na jezo in razočaranje Slatinčanov ni spremenil svoje odločitve, čeprav je posnetek pokazal rahel dotik branilca s Kregarjem.

Izbranci Oskarja Drobneta so v teh trenutkih pritiskali, med drugimi je poskusil tudi Žan Benedičič - neuspešno, tako kot na drugi strani še enkrat Šošić. Zatem je bilo še nekajkrat vroče v obeh kazenskih prostorih, v 91. minuti je bil v kazenskem strelu gostov nevaren še Rok Pirtovšek, Luka Baš pa je dobro posredoval.

Rogaška bo v 8. krogu čez 14 dni gostovala pri Aluminiju, Radomlje pa bodo gostile Domžale.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Radomlje
    Nedeljsko popoldne prinaša tekmo dna lestvice. Bodo po koncu boljše volje Slatinčani ali Radomljani?

DELI NA