V Ljudskem vrtu za evropsko jesen

V taboru Maribora odštevajo ure do povratnega spopada z bolgarskim Ludogorcem. Dvoboj dveh državnih prvakov odloča o potniku v skupinski del UEFA Evropske lige, po prvi tekmi, ki ni postregla z zadetki, pa bo odločitev padla v Ljudskem vrtu.

Mariborčanom evropsko jesen zagotavlja zgolj zmaga, Bolgari bi se uvrstitve v skupinski del tekmovanja razveselili po neodločenem izidu z zadetki. Jasno je, da bodo morali tudi varovanci Darka Milaniča aktivnejši v fazi napada. "Naša namera v Bolgariji ni bila, da se skozi celotno srečanje samo branimo. Imeli smo namero napadati, bili smo prepričani, da se nam bo ponudilo veliko priložnosti za napad. Žal je bilo tega premalo," se je Milanič ozrl na tekmo v Razgradu.

"Potrpljenje je zelo pomembno, glede nato, kako kakovosten je nasprotnik. Moramo zabiti enega več kot oni, to je popolnoma jasno, neodločen izid pač ne prinaša nobenega jamstva," napoveduje Izolan na klopi vijolic in dodaja, da bo morala biti na visokem nivoju celotna ekipa: "Pomembna je povezava, vsi so pomembni, tudi to, da Pirić obrani vse, tudi tisto, kar mora. Pomembno je, da smo pred njim dobri vsi in da delamo tako trdo in zavzeto in te nadgradi."

Milanič ima nekaj težav s sestavo ekipe, saj bo pogrešal v Bolgariji pordečelega Dina Hotića, sta pa zato za nastop nared Alexandru Cretu in Špiro Peričić. Prvi je zaradi težav s hrbtom izpustil nedeljsko tekmo z Bravom, drugi pa je bil zamenjan ob polčasu. Zadnjo tekmo v vijoličastem bo odigral Saša Ivković. "Kar se tiče mene, to name nima vpliva, je član NK Maribor, računam na njegovo odlično predstavo. Fantje s tem niso obremenjeni, osredotočeni so na tekmo, pomembno je, da odigra na vrhunski ravni," o tej temi pravi Milanič.

Ludogorec bo na tekmi, ki odloča tudi o lepem kupčku denarja, zaigral brez dosedanjega trenerja Stojča Stoeva. Bolgara je odnesel neodločen izid v spopadu s sofijsko Slavio, zasedbo zelenih pa bosta na povratni tekmi vodila dosedanja pomočnika Stanislav Genčev in Zdravko Zdravkov."Tekmo bo vodil pomočnik, bistveno ne bodo spremenili pristopa, verjetno bodo igrali tisti, ki so nazadnje dobili manj minut," poudarja Milanič.

Spopad slovenskega in bolgarskega prvaka se bo v Ljudskem vrtu pričel ob 20.15, spremljali pa ga boste lahko tudi v neposrednem prenosu na Sportklubu.

Tekst: PDo/STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.12.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija evropsko pot sklenila z zmago
    Olimpija je evropsko pot sklenila z zmago. V Bratislavi je bil dvakrat natančen Pedro Lucas.
  • 13.12.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Za konec evropske sezone še v Bratislavi
    Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo zgodovinsko leto 2023 sklenili z evropskim gostovanjem v Bratislavi. Slovan bo zadnji nasprotnik zmajev v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 30.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija v Stožicah izgubila z Lillom
    Olimpija je na zadnji domači tekmi v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige izgubila z Lillom, ki je zmajem dokončno zaprl vrata do evropske pomladi. Ljubljanska mreža se je zatresla dvakrat.
  • 29.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Na zadnji domači tekmi z Lillom
    Francoski Lille bo zadnji gost ljubljanskih Stožic v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige. Olimpija bo po zmagi na tekmi s Klaksvikom napadala nove točke.
  • 09.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Sualehe in Nukić za zgodovinsko zmago Olimpije
    Ljubljančani se veselijo krstne zmage v skupinskem delu evropskih tekmovanj. Olimpija je prevladovala skozi celotno tekmo, zmaji pa so odpor gostov z igralcem več strli v končnici srečanja, ko sta zadela rezervista David Sualehe in Mustafa Nukić.
  • 08.11.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Zmaji po maščevanje za poraz na Ferskih otokih
    Nogometaši Olimpije bodo na četrti tekmi skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige lovili prve točke. V Stožicah se bodo pomerili s ferskim Klaksvikom, ki je pred dvema tednoma v Torshavnu slavil z 0:3.
  • 26.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija s Ferskih otokov praznih rok
    Gostovanje na Ferskih otokih se ni razpletlo po načrtih Olimpije. Klaksvik je zeleno-belo mrežo zatresel trikrat, na drugi strani pa je svojo ohranil nedotaknjeno.
  • 25.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Na Ferske otoke po prve točke v skupinskem delu
    Zmaji na prvih dveh preizkušnjah skupinskega dela UEFA Evropske konferenčne lige niso bili rezultatsko uspešni, v taboru slovenskih prvakov pa verjamejo, da se bo to spremenilo že na četrtkovi tekmi s ferskim Klaksvikom.
  • 25.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Za slovo od UEFA Mladinske lige prvakov remi z nemškim prvakom
    Mladinci Maribora so v prvem krogu UEFA Mladinske lige prvakov izzvali vrstnike Mainza, po porazu na domači tekmi pa so na gostovanju pri nemškem prvaku pred tri tisoč gledalci iztržili neodločen izid.
  • 24.10.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Mladinci Maribora v nemški Mainz brez bele zastave
    V tem tednu bosta na evropskem odru dejavna kar dva slovenska kluba, saj mladinsko selekcijo Maribora čaka povratna tekma prvega kroga UEFA Mladinske lige prvakov. Vijoličasti bodo v dvoboju z Mainzem lovili dva zadetka zaostanka s srečanja v Ljudskem vrtu.

DELI NA