12.09.2019 | 2. SNL
V Radomljah spopad vodilnih

Drugoligaško tekmovanje se nadaljuje s tekmami osmega kroga, ki bo postregel tudi z derbijem vodilnih moštev lige. Koprčani bodo gostovali pri prvouvrščenih Radomljanih, spopad neporaženih moštev, ki v zadnjih tednih nizata zmage, pa boste lahko spremljali tudi v prenosu na Sportklubu. Na spletni strani NZS si boste lahko ogledali sobotni dvoboj Jadrana in Krke.

Petek, ob 16.00: FUŽINAR VZAJEMCI - BRDA
Sodnik: Božo Kondić

Osmi krog prvenstva bosta s petkovo tekmo na Koroškem odprla Fužinar in Brda. Brici so v prejšnjem tednu ostali brez tekme, saj je obilno deževje povsem razmočilo zelenico v Vipolžah. Tako bodo "vinarji" skušali ponoviti recept, s katerim so prišli do zmage v Krškem, kjer je zmagovalca odločil Nemec iranskih korenin Dawoud Jalionous. Po skromnejšem vstopu v novo sezono so svoje vrste strnili tudi Ravenčani, ki so po treh zaporednih porazih vknjižili dve zaporedni zmagi. Korošci so na domačem igrišču napolnili mrežo Jadrana, v prejšnjem krogu pa so se veselili še v Novem mestu. Petkova tekmeca sta se v 2. SNL udarila dvakrat, ob dveh remijih pa je vsaka ekipa slavila eno zmago. Dvoboji Fužinarja in Brd sicer ne ponujajo veliko zadetkov, na štirih tekmah so padli vsega trije.

 

Sobota, ob 16.00: JADRAN DEKANI - KRKA
Sodnik: Dejan Vivod
Neposredni prenos: nzs.si

"Pesjani" so na zadnjih dveh preizkušnjah grizli brez zob, Primorci so se praznih rok vrnili z Raven na Koroškem, nazadnje pa so izgubili tudi domačo tekmo z Radomljami. Četa Erika Kržišnika je na zadnjih dveh tekmah prejela sedem zadetkov, tudi sicer pa ima obramba Jadrana v letošnjem prvenstvu precejšnje težave. Več golov so prejeli zgolj Dobljani in Dravograjčani. V soboto v Dekane prihaja Krka, ki ne spada med najučinkovitejše ekipe lige, a ima v svojih vrstah vročega Mateja Potokarja. Otrok dolenjskega kluba je v polno meril petkrat, nazadnje na tekmi s Fužinarjem, ki so jo Dolenjci izgubili z 1:2. Korošci so Novomeščanom zadali prvi poraz sezone, "farmacevti" pa se bodo skušali pobrati že na Primorskem. Ni odveč dodati, da je Krka v zadnjih dveh sezonah dobila obe tekmi v Dekanih.

 

Sobota, ob 16.00: DRAVA DAKINDA PTUJ - KOROŠKA DRAVOGRAD
Sodnik: Marko Podgoršek

Najstarejše slovensko mesto bo v soboto gostilo spopad moštev, ki domujeta ob reki Dravi. Na Ptuj prihaja mlada zasedba Dravograda, ki se bo skušala na Štajerskem izogniti četrtemu porazu v nizu. Zeleni s Koroške so na tekmah z Beltinci, Radomljami in Koprom klonili kar 11-krat, še najbolje pa so se držali nazadnje, ko so v dvoboju s Koprčani klonili z 0:2. Najskromnejša obramba prvenstva bo tudi v soboto na novi preizkušnji, saj so se Ptujčani pobrali po slabem odprtju sezone. "Kurenti", ki so v prvih petih krogih doživeli kar štiri poraze, so dobili zadnji dve preizkušnji, visoka zmaga nad Brežicami je modrim dala dodatnega zagona, kar so varovanci Muamerja Vugdalića potrdili tudi v Beltincih. Ptujčani so v Beltincih slavili z 2:0, bodo uspešni tudi v osmem krogu?

 

Sobota, ob 16.00: ROLTEK DOB - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: David Šmajc

Dobljani se bodo po dvotedenskem premoru - modri bodo zaostalo srečanje z Brežicami odigrali konec novembra - udarili z Beltinčani. Prekmurci se v Dob odpravljajo po domačem porazu z Dravo, ki je na razmočeni zelenici zabila dva zadetka. Rumeno-modri so po dveh domačih zmagah čestitali gostom, medtem ko je list gostovanj še nepopisan. Četa Radovana Karanovića s štirih gostovanj še ni prinesla točke, Beltinčani pa so za nameček zgolj enkrat našli pot do gola gostiteljev. Z uvodom v sezono ne morejo biti zadovoljni niti v Dobu, saj na šestih tekmah še niso slavili zmage, po seriji štirih remijev pa so pokleknili pred nogometaši Nafte. Tekmi v minuli sezoni sta se končali z delitvijo točk, kdo bo boljši v soboto?

 

Sobota, ob 16.00: VITANEST BILJE - BREŽICE TERME ČATEŽ 
Sodnik: Rade Obrenović

Podobno kot Beltinčani, tudi Brežičani doslej še niso bili uspešni na gostovanjih, na štirih tekmah so v povprečju dobili skoraj štiri zadetke. Posavci so edine tri točke osvojili na svoji zelenici, na kateri so premagali že omenjene Beltince. Brežičani se po tem, ko so minuli vikend s pestrim programom proslavili stoletnico nogometa v mestu, odpravljajo na novo gostovanje, v soboto jih bodo gostili Biljenci. Eni in drugi bodo skušali prekiniti serijo porazov, Brežičani so izgubili zadnje tri preizkušnje, črno-beli so po uspešnem začetku izgubili zadnja dva obračuna. Primorci so po sosedskem derbiju z Gorico klonili še v Lendavi, na lestvici pa so zdrsnili na šesto mesto. Kdo se bo pobral v Dolinci?

 

Sobota, ob 16.00: VITANEST BILJE - BREŽICE TERME ČATEŽ 
Sodnik: Rade Obrenović

Podobno kot Beltinčani, tudi Brežičani doslej še niso bili uspešni na gostovanjih, na štirih tekmah so v povprečju dobili skoraj štiri zadetke. Posavci so edine tri točke osvojili na svoji zelenici, na kateri so premagali že omenjene Beltince. Brežičani se po tem, ko so minuli vikend s pestrim programom proslavili stoletnico nogometa v mestu, odpravljajo na novo gostovanje, v soboto jih bodo gostili Biljenci. Eni in drugi bodo skušali prekiniti serijo porazov, Brežičani so izgubili zadnje tri preizkušnje, črno-beli so po uspešnem začetku izgubili zadnja dva obračuna. Primorci so po sosedskem derbiju z Gorico klonili še v Lendavi, na lestvici pa so zdrsnili na šesto mesto. Kdo se bo pobral v Dolinci?

 

Sobota, ob 16.00: ROGAŠKA - GORICA
Sodnik: Marko Lacković

Slatinčani so se minulo nedeljo zaman odpravili v Vipolže, saj razmočeno igrišče ni dovoljevalo izvedbe srečanja.  Rogaška je imela tako več kot dovolj časa za pripravo na naslednjo tekmo, v osmem krogu 2. SNL bo v Rogaški Slatini gostovala Gorica. Moštvo Damijana Romiha, ki je s tremi doseženimi zadetki najskromnejše moštvo lige, čaka nova zahtevna preizkušnja, a tudi Goričanom v zadnjih tednih ne cvetijo rožice. Varovanci Borivoja Lučića nizajo neprepričljive predstave, kar so v 2. SNL nazadnje izkoristili Krčani. Posavcem je po preobratu pripadel derbi lanskoletnih prvoligašev, zaostanek sinje-modrih za vrhom lestvice se je povečal na šest točk.

 

Nedelja, ob 16.00: KRŠKO - NAFTA 1903
Sodnik: Dejan Balažic

Na krškem Gubcu bomo videli ponovitev pokalnega spopada. Moštvo Iztoka Kapušina bo pred domačimi gledalci gostilo Nafto, ki je na krilih dvakratnega strelca Stjepana Oštreka dobila pokalno srečanje. Lendavčani so se preko Posavcev prebili v četrtfinale Pokala Slovenije, v nedeljo pa bodo storili vse, da na lestvici ostanejo pred prvim zasledovalcem. Tretja ekipa lige ima pred nedeljskimi gostitelji dve točki naskoka, modri pa bodo v Krškem lovili četrto zmago v nizu. Prekmurci so z golom Vedrana Vinka premagali Biljence, pred tem so napolnili mrežo Dobljanov in tesno ugnali Dravo. Krčani so se s povratnikom Lovrom Čirjakom, ki je po rdečem kartonu izpustil tekmi Krko in Brdi, veselili v Ajdovščini, kjer so po preobratu na kolena spravili Gorico in vknjižili pomembno zmago. Bodo v nedeljo maščevali pokalni poraz?

 

Nedelja, ob 16.00: KALCER RADOMLJE - KOPER
Sodnik: Slavko Vinčić
Neposredni prenos: Sportklub 1

Derbi kroga bo odigran v Radomljah, kjer se bosta za nove točke udarili vodilni in še neporaženi ekipi prvenstva. Radomljani, ki so v sedmih krogih dobili šest preizkušenj, imajo pred gosti iz Kopra dve točki naskoka, Primorci pa bodo v primerjavi z Radomljani precej bolj sveži. Koprčani bodo pokalni dvoboj z Mariborom odigrali v prihodnjem tednu, medtem ko je za "mlinarji" kar 120 minut trdega boja z Gorico. Moštvo Oskarja Drobneta se je po preobratu, potem ko so Goričani že vodili z 0:2, prebili v četrtfinale, v nedeljo pa bodo skušali potrditi dobro formo.Radomljani se lahko pohvalijo z najučinkovitejšim napadom, medtem ko so rumeno-črni, tako kot Koprčani, doslej klonili vsega petkrat. Kdo bo vrh lestvice zasedal po nedeljskem derbiju?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA