08.10.2021 | U19
V dvoboj z Litvo tudi z mero potrpežljivosti

V mladinski reprezentanci odštevajo ure do druge preizkušnje na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo 2022. Moštvo selektorja Boštjana Cesarja se bo ob 15:30 pomerilo z reprezentanco Litve. Tudi ta obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.

V Gornji Radgoni se bosta pomerili ekipi, ki sta v prvem krogu turnirja ostali brez točk. Litovci so se v Bakovcih dobro upirali Italijanom, ki so sicer prevladovali, a so odpor tekmeca zlomili z goloma ob koncu obeh polčasov. Slovenci v zanimivem spopadu z Islandijo niso izkoristili nekaj zrelih priložnosti, tudi po zaslugi Palmija Arinbjörnssona, ki je blestel v golu nasprotnika. Islandski vratar je ob nekaj nevarnih poskusih Slovencev zaustavil še enajstmetrovko Toma Kljuna.    

"Danes bomo opravili še zadnji trening pred tekmo z Litvo, fantje pa bodo dobili še zadnje informacije glede nasprotnika. Gre za ekipo podobno Islandiji, saj so Litovci zgoščeni v fazi branjena, pretijo pa s protinapadi. Biti moramo osredotočeni nase, napake, ki smo jih delali na tekmi z Islandijo, moramo zmanjšati na minimum. Z našo igro smo si že v dvoboju z Islandijo pripravili veliko priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Dobre stvari s prvega srečanja moramo prenesti tudi v naslednjo tekmo," pred drugo preizkušnjo kvalifikacij pravi Boštjan Cesar, ki je bil po spopadu z Islandci zadovoljen predvsem z igro v drugem polčasu.

Drugi tekmec mladih Slovencev bodo litovski vrstniki. "Potrpežljivost bo zelo pomembna, saj so Litovci postavljeni v srednji blok. Ko jih nasprotnik stisne, se pomaknejo tudi nižje, bližje svojemu golu. Pogledal sem si srečanje z Italijo, analizirali smo tudi tekmo proti Estoniji, ki je bila zadnja pred kvalifikacijskim turnirjem. Videl sem dve različni tekmi, vendar moramo gledati nase. Kot sem že dejal, moramo biti potrpežljivi v obeh smereh, še posebej pred golom tekmeca. Če bo tekmec v bloku, ne smemo siliti preko sredine, temveč igrati preko krilnih položajev ter tako izprazniti nasprotno stran nasprotnika. Menim, da bomo na dobri poti, če bomo to delali dobro, čimprej menjavali strani in v pravem trenutku iskali globino," poudarja slovenski selektor.

V elitni krog kvalifikacij, ki bo odigran spomladi, se bosta uvrstili vodilni ekipi vsake skupine, ob njih pa tudi ena od tretjeuvrščenih reprezentanc z najboljšim izkupičkom s prvo in drugo ekipo skupine.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA