19.08.2019 | A
V lovu na ligo prvakov

V Sloveniji so minuli konec tedna odigrali tekme šestega kroga državnega prvenstva, v nogometni ritem pa se je vrnila tudi večina reprezentantov širom Evrope, za katerimi so nove preizkušnje na mednarodnem prizorišču.

Mariboru se ni uspelo prebiti v playoff UEFA Lige prvakov, slovenski prvak je v Trondheimu izgubil tudi povratno srečanje. Luka Zahović je po poškodbi odigral zadnjih 20 minut tekme, v soboto pa je v štajerskem derbiju s Celjem zapravil najstrožjo kazen in s soigralci ostal brez točk. Klonila je tudi Olimpija Nejca Vidmarja, ki je po porazu v Kidričevem ostala tudi brez vodstva.

Za razliko od Maribora je bil v kvalifikacijah UEFA Lige prvakov uspešnejši APOEL, ki je Vidom Belcem v golu izničil zaostanek s prvega spopada s Qarabagom in po zmagi z 0:2 napredoval v playoff UEFA Lige prvakinj. APOEL ciprsko prvenstvo pričenja v soboto.

Uspešen je bil tudi zagrebški Dinamo, ki je v Budimpešti z 0:4 premagal Ferencvaroš. Miha Blažič in Petar Stojanović sta odigrala celotno srečanje. Stojanović je s klopi spremljal petkovo zmago Dinama v Zaprešiću, Blažic pa je Ferencvarošu pomagal do domače zmage nad Kapošvarjem.

Od UEFA Lige prvakinj se je poslovil Benjamin Verbič, ki je s Kijevčani klonil v obračunu z Club Bruggejem. Belgijci so z 1:0 dobili prvo tekmo, spopad v Kijevu pa po šestih zadetkih ni dal zmagovalca. Verbič je igral do 68. minute, v uvodu drugega polčasa pa je podal za gol Šepeleva.

Četrtega zadetka v letošnji sezoni se je razveselil Andraž Šporar, ki je Slovanu pomagal do visoke zmage v gosteh pri Seredu. Ljubljančan je sredi drugega polčasa dosegel tretji zadetek na tekmi, pot do zmage z 0:4 pa je tlakoval Kenan Bajrić. Slovan na petih ligaških tekmah še ni oddal točke.

Za poljskimi prvoligaši je pet krogov, Nemanja Mitrović pa z Jagiellonio zaseda tretje mesto. Rumeno-rdeči so nazadnje premagali Gornik, Mitrović pa je zmago s 3:1 spremljal s klopi. Damjan Bohar je v Varšavi pokleknil pred Legio, ob porazu z 1:0 je odigral zadnjih deset minut.

CSKA Jake Bijola se bo danes pomeril s Spartakom, Zenit pa je z Mevljo na klopi remiziral z Akhmatom. Na klopi je tekmo z Rostovom pričel tudi Bojan Jokić, ki je v igro vstopil v 62. minuti in Ufi pomagal do zmage z 2:0.

Saša Popović, ki je odigral celotno srečanje, je s Zürichom dobil ligaško tekmo proti St. Gallenu, konec tedna pa je s tribune spremljal pokalno zmago nad nižjeligašem Black Stars. Napredovanja se je veselil tudi Domen Črnigoj, Lugano se je z 0:5 znesel nad Condordio.

Prva preizkušnja je za Janom Oblakom. Atletico je špansko prvenstvo odprl z minimalno zmago nad Getafejem, ki so ga Madridčani premagali z golom Morate. Škofjeločan ni imel pretiranega dela, saj gostje v okvir madridskih vrat niso sprožili enega samega udarca.

Nova sezona Serie A se pričenja konec tedna, v Franciji pa so že odigrali dva kroga. Reneja Krhina ni bilo v kadru Nantesa, ki je brez zadetkov remiziral z Marseillom, točko pa je v spopadu z Brestom iztržil tudi St. Etienne. Robert Berić je igral od 65. minute. Omeniti velja še prvo zmago Luke Elsnerja, ki je z Amiensom premagal aktualnega podprvaka Lille.

Houston Dynamo je z remijem proti Coloradu prekinil serijo štirih zaporednih porazov. Struna je igral od prve do zadnje minute, Houston pa je do točke prišel po tem, ko je v končnici tekme nadoknadil dva gola zaostanka.

Jona Gorenca Stankoviča ni bilo v moštvu Huddersfielda, ki je na domačem igrišču izgubil s Fulhamom in po treh krogih ostaja pri točki. Miha Zajc s Fenerbahčejem nocoj gosti Gaziantep.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.
  • 23.03.2024 | A
    Slovenci z mislimi že pri Portugalski
    Slovenska nogometna reprezentanca je po četrtkovem remiju na Malti opravila regeneracijo in pričela s pripravami na torkov obračun s Portugalsko
  • 22.03.2024 | A
    V prodaji vstopnice za obe junijski tekmi
    Slovenska nogometna reprezentanca bo stopnjevala formo za evropsko prvenstvo 2024 pred domačimi gledalci. Varovanci Matjaža Keka bodo v junijskem terminu odigrali dve pripravljalni tekmi v ljubljanskih Stožicah, ko jim bodo nasproti stali Armenci in Bolgari. Vstopnice za obe tekmi so že v prodaji.
  • 21.03.2024 | A
    Na Malti do neodločenega rezultata
    Nogometna reprezentanca Slovenije je v Ta'Qaliju odigrala prvo pripravljalno tekmo v sklopu priprav na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Po presenetljivem vodstvu Maltežanov je za končnih 2:2 zadel Benjamin Šeško.

DELI NA