30.10.2018 | 1. SŽNL
V pričakovanju derbija SŽNL

Zadnja oktobrska sreda v letu 2018 bo prinesla še zadnjo tekmo 8. kroga SŽNL. Ljubljanska ŽNK Olimpija gosti vodilno ekipo lige ŽNK Telemach GMT Beltinci. Zmajčice derbi čakajo na 4. mestu s tekmo manj, gostje pa imajo po sedmih krogih popoln izkupiček. Za nameček pa v žepu tudi tri točke iz 1. kroga, ko so doma strle odpor aktualnih državnih prvakinj.

Tako je bilo v 1. krogu SŽNL 2018/2019:


SŽNL, 8. krog, 31.10.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Telemach GMT Beltinci (13.00)

Najboljše strelke:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 13
Tjaša Tibaut ( ŽNK Telemach GMT Beltinci) 10
Adrijana Mori (ŽNK Olimpija Ljubljana) 10
Manja Rogan (ŽNK Olimpija Ljubljana) 8
Sara Makovec ( ŽNK Telemach GMT Beltinci) 8

Šteje le zmaga

“Vse je super, v dobrem razploženju čakamo derbi s Pomurkami,” pravi trener Olimpije Peter Kristan, ki je s prihodom Jadranke Zilić rešil več dilem na en mah, svoji ekipi pa zagotovil mirnost. Štart v sezono je bil za Olimpijo naporen. Igralski osip po sezoni je bil prevelik, da bi optimalno pripravljene pričakale kvalifikacije lige prvakinj, potem pa še uvod prvenstva. Tudi zato so izgubile 19. avgusta v Beltincih, 3:2 je bilo.

“To bo prava tekma, komaj čakamo, da se začne. Na voljo imam vse igralke, zdrave so in pripravljene,” nadaljuje Kristan, ki se zaveda, da ima tekma v Ljubljani veliko težo in pomen.

“Dali bomo vse do sebe, zmaga nam omogoča, da ostanemo v boju za naslov prvakinj. Če ne uspemo, potem je za nas vsega konec. Štejejo le tri točk,” odločno nadaljuje Kristan, ki se je odločil, da bo ekipo trenerke Nuše Ladinek napadel od prve sekunde.

“Ne bomo čakali, ampak igrali. Gostjam je tudi točka dovolj, zato bodo morda malce bolj previdnejše,” še doda Kristan.

V Ljubljano po zmago

V Beltincih so vikend izkoristili za štiri treninge in kvalitetno pripravo na sredino tekmo.
“Vemo, kako je to pomembna tekma in kaj je v igri. V Ljubljano gremo, da osvojimo tri točke,” pove trenerka pomurske vrste Nuša Ladinek.

Po uvodnih sedmih krogih SŽNL nima razloga za slabo voljo, poudari pa, da je nekaj rezerv v igri še ostalo. “Želim si, da se na derbiju pokažemo z našo najboljšo možno igro, z maksimalnim pristopom in upoštevanjem navodil ter z željo, ki nas bo gnala,” nadaljuje Nuša Ladinek.

Prepričana je, da oba strokovna štaba dobro poznata individualne kvalitete posameznih igralk. “Težili bomo h kombinatorni igri. Vemo, da imamo perspektivne in kvalitetne igralke, to moramo vse postaviti na teren. O ekipi Olimpije ne bi, jih pa spoštujemo. Čeprav so doživele precej sprememb, so še vedno kakovosten in za nikogar lahak tekmec,” sklenejo v Beltincih.

Ekipi nimata težav s poškodbami ali s kaznimi.

Še brez remija

Zasedbi sta do danes odigrali 10 uradnih prvenstvenih tekem, nobena pa se ni končala z remijem! Prve tri, bilo je v sezoni 2015/16, so z gol razliko 20:0 dobile Pomurke. V naslednji sezoni so Ljubljančankam pripadla dva derbija, enega so izgubile. V lanski sezoni so se vse tri tekme končale v prid zmajčic, letošnja prva pa v prid Beltinčank. Olimpija je najvišjo zmago zabeležila 10.9. 2017 (0:3), Pomurke pa 23.8. 2015 (10:0).

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 07.09.2019 | 1. SŽNL
  Praznik v Kopru: prenos tekme z Bonifike
  V ekipi Obala Koper so pripravljeni na nadaljevanje SŽNL, v nedeljo jih pred kamerami Nogometne zveze Slovenije čaka tekma proti Ajdovkam. Obračun se prične ob 11. uri.
 • 06.09.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Kopra, Radomljanke hrabro v Ljubljano
  Po reprezentančnem premoru se v nedeljo nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Nogometna zveza Slovenije nadaljuje s prakso: v vsakem krogu prenos ene od tekem SŽNL. Tokrat bodo kamere na Obali, kjer je na sporedu primorski derbi Obala Koper proti Ajdovščini.
 • 29.07.2019 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL, ženskega pokala in lige DU17
  Uvodoma je zbrane pozdravil Martin Koželj, generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije, ki je vsem klubom čestital za minulo sezono in vsem zaželel uspešno v novi tekmovalni sezoni.
 • 08.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke do 7. naslova državnih prvakinj
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak SŽNL. V zadnji tekmi 18. kroga SŽNL so Pomurke vknjižile že 18. zmago v tej sezoni (ob gol razliki 140:11) in si tako tri kroge pred koncem zagotovile sedmi državni naslov. Olimpija na 2. mestu je pri 45 točkah, tretji ŽNK Moje-lece.si Radomlje pa pri 32.
 • 01.11.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke opozarjajo, da prvenstva še ni konec
  S tekmo v Ljubljani se je sklenil 8. krog SŽNL, po katerem so se igralke ŽNK Telemach GMT Beltinci le še bolj usidrale na vrhu. Derbi je z golom odločila Luana Zajmi, ki je v svoji 15. tekmi v SŽNL prispevala že deveti zadetek.
 • 19.08.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke v nogometni poslastici boljše od prvakinj
  S štirimi tekmami se je začela 27. sezona SŽNL. Derbi v Beltincih, ki smo ga spremljali v neposrednem prenosu na Nzs.si, je ponudil izvrsten nogomet. Tako je bilo tudi na ostalih treh zelenicah. Zmag so se poleg Pomurk veselili še v taboru ŽNK Moje-lece.si Radomlje, ŽNK Cerklje in ŽNK Maribor.
 • 18.08.2018 | 1. SŽNL
  Prvakinje stavijo na hitro in kombinatorno igro
  „Čaka nas zahtevno delo, gostovanje v Beltincih bo težko. Pričakujem pa kvalitetno srečanje, ki bo polno duelov, priložnosti na obeh straneh,“ pristavi Kristan, ki se tekme veseli, gledalcem pa obljublja, da bo tekma gledljiva in vredna ogleda. Na štadionu ali pa pred računalnikom oz. telefonom v prenosu na Nzs.si.
 • 16.08.2018 | 1. SŽNL
  Začetek z derbijem in pred TV kamerami
  Vse je pripravljeno za začetek 27. sezone Slovenske ženske nogometne lige, kjer se bo osmerica ekip pomerila za naslov državnih prvakinj. Naslov bodo branile igralke ŽNK Olimpije Ljubljana, prvi krog je na vrsti v nedeljo, 19. avgusta.
 • 30.07.2018 | 1. SŽNL
  Znani pari SŽNL, ženskega pokala in Lige DU17
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije je bil danes popoldan opravljen žreb parov pred novo sezono v članskem tekmovanju SŽNL, Ženskem pokalu NZS in Ligi deklet U17. Članice s sezono pričnejo 19. avgusta, prvi pokalni obračuni bodo igrani 5. septembra, 25. avgusta začnejo tudi DU17.

DELI NA