V prvem krogu Olimpija : Interblock

V kongresnem centru na Brdu pri Kranju se je z žrebom tekmovalnih parov pričela nova nogometna sezona. Predsednik NZS, Ivan Simič, je v uvodnem govoru pohvalil delo klubov z mladimi nogometaši, ki napredujejo iz leta v leto. Maribor se je s kaznijo igranja pred praznimi tribunami za las izognil Olimpiji.

Žreb za novo sezono je z uvodnim pozdravom pričel predsednik NZS, Ivan Simič, ki se je zahvalil predstavnikom klubov, za vse, kar so dosegli v preteklem letu: “Pred nami je nova sezona, čas, ko se na staro pozabi in prične gledati v prihodnost.” Simičev govor je bil tokrat osredotočen na pozitivne stvari v slovenskem nogometu, ki so v očeh splošne javnosti prevečkrat zanemarjene. “Čeprav nekateri trdijo, da liga ni najboljša, sem sam mnenja, da je iz leta v leto boljša. Na to opozarjajo predvsem mladi igralci, ki v svojih klubih prevzemajo vedno večje breme. Tako je Etien Velikonja postal najmlajši strelec v zgodovini lige, igralci reprezentance U19, ki so večinoma člani prvoligaških klubov, pa so dosegli zgodovinski uspeh in se uvrstili na evropsko prvenstvo v Ukrajini, zaradi česar jim še enkrat in iz srca čestitam.”

Pred žrebom parov sta Simič in direktor ZNPL, Dimitrij Hlastec, podelila še priznanja najboljšim prvoligašem in drugoligašem v končani sezoni. Tako so priznanje za Fair play 1. SNL prejele Domžale (3. mesto), Interblock (2. mesto) in Hit Gorica (1. mesto), za prvega strelca lige je pokal v imenu Etiena Velikonje, ki se poti na klubskih pripravah, pokal prevzela predstavnica goriškega kluba, Monika Batagelj Simčič. Plakete so dobili tudi vsi trije prvouvrščeni klubi iz prejšnje sezone, ter zmagovalec pokala, predstavnika katerih pa, vsaj na uradnem delu žreba, žal ni bilo.

Sam žreb prvega kroga Prve lige sta nato izvedla komisar lige, Andrej Zalar in slovenski reprezentant do 19 let, Rajko Rep, ki sicer še čaka na sezono, ko bo s svojim pečatom zaznamoval prvoligaško tekmovanje. Zalar je pred pričetkom dodobra razložil kar 8 omeijitev pri žrebu, zato samega žrebanja ni bilo veliko. Omejitve so bile naslednje: Koper zaradi atletike 12. in 13. 9. ne more korisiti svojega štadiona, zato mora v osmem krogu gostovati, Hit Gorica mora gostovati v 18. krogu zaradi tekme ženskih reprezentanc, 17. 10 je v Petišovcih, blizu Lendave, tradicionalna prireditev v speedwayu, ki pritegne velik del lokalnih obiskovalcev, zato bi bila domača tekma Nafte nesmiselna, Interblock in Olimpija delita štadion za domače tekme, Maribor in Labod Drava pa sta v žrebu morala dobiti nasprotne številke zaradi geografske bližine med krajema, podobno kot tudi Rudar in Celje. Svoje so dodale še reprezentančne tekme v Mariboru in izbira enakomerno razporejenih večernih tekem za TV prenose. In kako je vse skupaj izpadlo? Prvi krog bo postregel z derbijem v Ljubljani med Olimpijo in Interblockom, večni derbi, ki se vrača na slovenske prvoligaške zelenice, pa bodo ljubitelji nogometa spremljali že 8. avgusta, v Mariboru. Tu je pravzaprav sreča na strani štajerskega kluba, saj gre v tem primeru za tretjo domačo tekmo, medtem ko bodo morali prvi tekmi proti Goričanom in Lendavčanom zaradi kazni iz prejšnje sezone odigrati pred praznimi tribunami.

Prva liga

1. krog - 18. 7. 2009

Rudar Velenje : Nafta Lendava?
Maribor : Hit Gorica
Olimpija : Interblock?
Domžale : Labod Drava?
Luka Koper : CM Celje

2. krog - 25. 7. 2009

Nafta : CM Celje
Labod Drava : Luka Koper
Interblock : Domžale
Hit Gorica : Olimpija
Rudar : Maribor

3. krog - 1. 8. 2009

Maribor : Nafta
Olimpija : Rudar
Domžale : Hit Gorica
Luka Koper : Interblock
CM Celje : Labod Drava

4. krog - 8. 8. 2009

Nafta : Labod Drava
Interblock : CM Celje
Hit Gorica : Luka Koper
Rudar : Domžale?
Maribor : Olimpija

5. krog - 15. 8. 2009


Olimpija : Nafta
Domžale : Maribor
Luka Koper : Rudar
CM Celje : Hit Gorica
Labod Drava : Interblock

Tekst: NZS/MK
Foto: NZS/LS

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA