V sredo in četrtek po tri četrtfinaliste

V sredo in četrtek bomo dobili še tri četrtfinaliste letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union. Maribor, Radomlje, Olimpija, Koper in Drava čakajo na zmagovalce na tekmah Nafte in Fužinarja, Beltincev in Domžal ter Triglava in Celja.

Sreda, 16.00: NAFTA 1903 - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Dejan Balažič
Prenos: NZS.si

V igri za napredovanje so kar štirje drugoligaši, v četrtfinale sta že uvrščena dva člana 2. SNL, Radomlje in Drava. Po tekmi v Lendavi se bo v četrtfinale prebil še en drugoligaš. Za četrtfinalno vozovnico se bodo udarili nogometaši Nafte in Fužinarja, ki se bosta v pokalnem tekmovanju srečala prvič. Tekmeca sta se doslej šestkrat udarila v 2. SNL, polovica tekem pa se je končala z delitvijo točk, tudi jesenski obračun na Koroškem. Ravenčani so glede na zimskem kadrovske spremembe manjša skrivnost, medtem ko Prekmurci med tekmovalnim premorom niso posegli po večjih spremembah.

V Lendavo se je vrnil Žiga Živko, ki je jeseni petkrat zaigral za madžarskega prvoligaša ZTE. Na Koroškem je bilo zimsko kadrovanje intezivnejše, od Fužinarja se je med drugimi poslovil tudi Marko Malešević, bivši član Nafte. Srb sicer ni bil najpomembnejši člen, vidnejšo vlogo pa sta igrala Vice Kendeš in Ioannis Tsivelekidis, ki sta nov izziv našla na Islandiji oziroma v Estoniji. Na Ravne se je preselilo nekaj novincev, Celjani so posodili Gašperja Koritnika, Lana Štravsa in Žana Flisa, na prvoligaških zelenicah pa je v preteklosti igral tudi Ožbej Kuhar. Fužinar je v prvem krogu pokalnega tekmovanja s 3:1 premagal Brda, Nafta je bila z 0:7 boljša od Šenčurja.

 

Četrtek, 14.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - DOMŽALE
Sodnik: Roman Glažar
Prenos: NZS.si

V sredo se bo napredovanja zagotovo razveselil drugoligaš, predstavnika 2. SNL pa bosta četrtfinale napadala tudi v četrtek. Že ob 14. uri bodo Domžalčane izzvali v nekdaj najbolj nogometni slovenski vasi. V Beltincih so pred leti uživali v prvoligaških spopadih, danes pa naslednik bivšega Potrošnika igra v drugem rangu slovenskega nogometa. Prekmurci, med katere se je pred tedni vrnil Luka Marič (posojeni član Mure je v rumenem dresu eksplodiral v začetku sezone) pred nadaljevanjem tekmovanja zasedajo deseto mesto in bodo spomladi potrjevali drugoligaški obstanek. Še prej bodo skušali presenetiti Domžalčane.  

"Ravbarji" so pred dnevi s porazom v Kidričevem prekinili vročo serijo desetih tekem neporaženosti, v Športnem parku Beltinci, v katerem so lani postavili tudi igrišče z umetno travnato površino. Dejan Djuranović je imel na zadnji ligaški tekmi nekaj težav s sestavo ekipe, kljub temu pa ima na voljo široko zasedbo, po tekmi prepovedi igranja pa se v kader vračajo tudi Sven Šoštarič Karić, Damjan Vuklišević in Senijad Ibričić. Beltinci so v prvem krogu že presenetili Bravo, zato previdnost ne bo odveč. Domžalčani jeseni niso imeli težav z Ilirijo, v mrežo katere so pospravili šest žog.

 

Četrtek, 16.00: TRIGLAV KRANJ - CELJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prenos: Sportklub 1

Zadnji četrtfinalist bo znan po obračunu v Kranju. Gorenjci gostijo ranjene Celjane, ki jim v Prvi ligi Telekom Slovenije ne gre po načrtu. Aktualni državni prvak zaseda osmo mesto ligaške razpredelnice, na Gorenjskem pa pričenja letošnjo pokalno sezono. Grofje so se lani v četrtfinalu opekli z Radomljami, ob tem pa velja spomniti, da gre za klub, ki je kar devetkrat igral v velikem finalu. Štajerci so za zdaj edino pokalno lovoriko osvojila leta 2005, ko so ugnali Gorico. Kako daleč bodo v pokalnem tekmovanju posegli v letošnji sezoni?

Svoje načrte imajo tudi Gorenjci, ki se po slovesu od prvoligaškega odra niso najbolje znašli v 2. SNL. Orli so nekoliko lažje zadihali šele tik pred prekinitvijo sezone, ko so splezali do sedmega mesta 2. SNL, a imajo za vrhom lestvice že debel zaostanek. Kranjčani so se tako že jeseni pošteno namučili v Odrancih, saj so domačega četrtoligaša premagali šele po enajstmetrovki v 122. minuti dvoboja. Gorenjska zasedba je od tedaj doživela nekaj sprememb, poslovil se je tudi trener Damjan Gajser. Štajerca je nasledil Boštjan Miklič, ki je pozimi v svoji zasedbi pozdravil tri novince. Triglavu so se pridružili Adam Jakupovič, Tim Matič in Ibrahim Mensah.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.

DELI NA