Vaš odločil v Lendavi
Nafta je v 10. krogu Prve lige v Lendavi premagala Triglav z 1:0 (0:0).

Derbi ekip, ki se naj bi borili za obstanek, je bil še posebej pomemben za Nafto, ki je potrebovala zmago za priključek. To je po zadetku Arpada Vaša tudi dobila in se Kopru ter Celju pridružila pri devetih točkah.

Trener domačih Stanko Preradović pri sestavi igralskega kadra ni mogel računati na poškodovanega Dejana Sreša, Roland Polareczki in Bojan Matjašec pa sta izostala zaradi kartonov. Pred tekmo so domači ostali še brez napadalca Duška Vraneševića (poškodba), v vrstah gostov pa sta manjkala Matic Sever zaradi poškodbe in Anže Jelar zaradi kartonov.

Že v prvi minuti so domači uprizorili nevaren napad in napovedali ofenzivno igro. Strel Arpada Vaša z 18 metrov je v peti minuti le za slab meter zgrešil cilj, v 13. minuti pa so prišli do priložnosti gosti, a je s požrtvovalnim posredovanjem Miha Korošec razčistil kočljivo situacijo po strelu Davida Bunderle. Nova nevšečnost za domačo obrambo, ki je slabo ocenila prepovedani položaj, je sledila le malce zatem, toda Gregor Romič je preveč okleval in priložnost je splavala po vodi.

Na drugi strani je v 19. minuti do priložnosti prišel Stjepan Caban, a se kot obrambni igralec ni znašel v kazenskem prostoru gostov. Nato je v 25. minuti Robert Najdenov sprožil čez okvir vrat, pet minut pred koncem prvega dela pa je imela obetaven napad še Nafta, ki pa se je končal s strelom čez okvir, čeprav je bil Boštjan Zelko v dobrem položaju za strel.

Nadaljevanje se je pričelo sanjsko za domače, ki so po gneči v kazenskem prostoru Triglava prišli do priložnosti in Arpad Vaš je z dobrih 12 metrov z močnim in natančnim strelom zadel levi spodnji kot. V 64. minuti bi domači lahko povišali prednost, saj je Patrik Raduha s šestih metrov s "škarjicami" poslal žogo proti prazni mreži, a je goste rešila prečka. Tri minute pozneje je priložnost za Nafto zapravil Boštjan Zelko, ki mu z glavo ni uspel preusmeriti žoge v mrežo Triglava po nekoliko močnem predložku z desne strani.

Zadnje minute so bile v znamenju gostov, ki so na vse pretege skušali izid izenačiti. V teh trenutkih je Lendavčane reševal vratar Aleš Ajlec, ki je naprej obranil strel svojega soigralca (Raduha), v zadnjih minutah pa je imel kar dve lepi priložnosti Dejan Burgar. Deset minut pred koncem je zgrešil celo žogo, potem ko vratarja domačih sploh ni bilo v vratih, v 87. minuti pa je še enkrat poskušal, a je tudi takrat uspešnejši Ajlec.

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Triglav
    Oglejte si izjavi s tekme 10. kroga Prve lige Nafta - Triglav.

DELI NA