12.08.2019 | U16
Video: Slovenija podprvak prvenstva Concacaf

Slovenska reprezentanca do 16 let je v velikem finalu prvenstva Concacaf klonila proti Portugalski z 0:2 in posledično osvojila 2. mesto na turnirju.

Finale prvenstva Concacaf:

Slovenija – Portugalska 0:2 (0:0)

Strelci: Prioste 44., Silva 65.
Rumeni kartoni: Essugo
Rdeči kartoni: /

Slovenija: Dermastija, Černe, Puconja, Trdin, Kljun, Rovšek (od 42. Marsetič), Kuzmič, Klašnja, Kamenšek (od 61. Zrnec), Leban, Čeferin (od 61. Belinc).
Portugalska: Gomes, Teixeira (od 70. Monteiro), Costa, Silva, Monteiro, Prioste (od 70. Octavio), Cruz, Nabian (od 70. Chermiti), Rodrigues (od 53. Moreira), Marques, Faria (od 59. Essugo).

Slovenska reprezentanca do 16 let je danes odigrala zadnjo tekmo na prvenstvu Concacaf. Naši fantje so se po zmagah nad Guadalupejem, Salvadorjem, Izraelom in dvema zmagama nad Kanado v velikem Finalu pomerili s Portugalsko, ki je predtem odpravila Trinidad in Tobago, Barbados, Kostariko, Haiti in Združene države Amerike.

Slovenija in Portugalska, ki sta se prvenstva udeležili preko povabila organizatorjev, sta tako poskrbeli za evropsko obarvan finale, ki je postregel s kakovostnim nogometom. Portugalci so imeli v prvem polčasu več od igre, a je Slovenija z disciplinirano igro uspešno odbijala njihove poskuse.

Portugalci so premoč kronali na začetku drugega polčasa, ko je lepo globinsko podajo sprejel Prioste in premagal odličnega Dermastijo. Slovenija bi kmalu zatem skoraj poravnala rezultat, a so portugalski branilci na golovi črti zaustavili poskus Marsetiča. Na drugi strani je sledil nov zadetek Portugalcev, ki so v 65. minuti postavili končni rezultat preko Silve.

Tomaž Petrovič, selektor Slovenije: “V prvi vrsti bi čestital igralcem za fantastično prvenstvo in velik uspeh. Skozi celotno prvenstvo so ohranjali motivacijo in energijo, šli večkrat čez sebe in dosegli nekaj izjemnih zmag. Res smo lahko vsi skupaj ponosni na to, kako so predstavljali Slovenijo. Verjemite, da ni bilo lahko odigrati 6 tekem v 8 dneh, v tem vremenu, po takšni poti, in tudi logistično nam marsikaj ni šlo na roko, zato imajo zmage še toliko večjo težo. Res velik poklon fantom. Tudi v finalu nismo bili daleč, a moramo priznati, da je Portugalska zasluženo zmagala. Zahvalil bi se tudi celotnemu strokovnemu vodstvu, saj je vsak dodal delež k uspehu. Za nami je lepa izkušnja

Matjaž Jaklič, vodja tehničnega sektorja NZS: “Namen sodelovanja na turnirju CONCACAF za igralce rojene leta 2004, na katerem so bile prisotne reprezentance severne in srednje Amerike ter Karibov, je bil predvsem seznaniti se z drugačno nogometno kulturo igranja nogometa. Z vidika nastopa naše reprezentance, ki je odigrala 6 tekem, lahko rečemo, da smo dosegli velik uspeh, saj smo na koncu doživeli edini poraz šele v finalu proti Portugalski. Poleg rezultatskega uspeha pa je pomembno tudi spoznanje, da so igralci pridobili nove mednarodne izkušnje, ki jim bodo zelo koristile v nadaljevanju njihovih igralskih karier. Ob tej priložnosti bi se iskreno zahvalil Concacafu in Uefi, da sta nam s povabilom omogočili sodelovanje na tem turnirju (iz Evrope so bile povabljene Slovenija, Portugalska in Izrael) ter seveda strokovnemu štabu in igralcem naše reprezentance za kvalitetno in strokovno delo ter dobro promocijo slovenskega mladinskega reprezentančnega nogometa

Slovenska reprezentanca na turnirju Concacaf: Enej Marsetič (Koper), Nejc Dermastija (Ilirija), Srđan Kuzmić (Ilirija), Žiga Korošec (Ilirija), Črt Rotar (Ilirija), Jan Rovšek (Bravo), Aljaž Božič (Bravo), Gal Puconja (Bravo), Kristjan Trdin (Bravo), Peter Čeferin (Brinje-Grosuplje), Nik Zrnec (Brinje-Grosuplje), Denis Leban (Celje), Tom Kljun (Celje), Nejc Klašnja (Domžale), Gašper Černe (Domžale), Jernej Belinc (Domžale), Matjaž Kamenšek Pahič (Maribor), Tihomir Maksimović (Triglav). Selektor: Tomaž Petrovič.

Več sledi!

Tekst: MKo
Foto: Concacaf, JBe

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | U16
    Izbrana vrsta do 16 let proti Albaniji
    Slovenska reprezentanca do 16 let se bo v drugi polovici aprila pomerila z izbrano vrsto Albanije. Selektor Goran Cvijanović je v ta namen objavil seznam 22 igralcev, na katere bo računal na prihajajočem obračunu.
  • 13.10.2023 | U16
    Slovenija kljub vodstvu poražena
    Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti Avstriji. Varovanci Miša Brečka so v prvem polčasu povedli, a so na koncu morali priznati premoč severnim sosedom.
  • 11.10.2023 | U16
    Slovenija na prvi tekmi klonila proti Avstriji
    Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Avstriji. Varovanci Miša Brečka so na tekmi polni zadetkov morali priznati premoč severnim sosedom. Druga tekma bo na sporedu v petek.
  • 03.10.2023 | U16
    Izbrana vrsta do 16 let dvakrat z Avstrijo
    Slovenska reprezentanca do 16 let se bo sredi oktobra dvakrat pomerila z izbrano vrsto Avstrije. Selektor Mišo Brečko je v ta namen objavil seznam 23 igralcev, na katere bo računal na prihajajočih srečanjih s severnimi sosedi.
  • 28.09.2023 | U16
    Slovenija po dveh preobratih do zmage
    Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še drugo tekmo proti Madžarski. Varovanci Miša Brečka so v Radencih na tekmi polni preobratov prišli do zmage s tremi zadetki. Za Sloveniji so bili natančni Belovič, Videnović in Kozar.
  • 27.09.2023 | U16
    Slovenija ob remi proti Madžarski
    Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih srečanj z Madžarsko. Varovanci Miša Brečka so v Novi proti vzhodnim sosedom klonili v zadnji minuti srečanja. V četrtek se bosta tekmeca pomerila znova.
  • 10.05.2023 | U16
    Varovanci Radosavljevića ugnali Avstrijo
    Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala mednarodno prijateljsko tekmo proti reprezentanci Avstrije. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so v NNC Brdo svoje vrstnike premagali z 2:0.
  • 02.05.2023 | U16
    Izbrana vrsta do 16 let z Avstrijo
    Slovenska reprezentanca do 16 let se bo v maju v NNC Brdo na mednarodnem prijateljskem obračunu pomerila z izbrano vrsto Avstrije.
  • 10.04.2023 | U16
    Slovenija uspešna tudi proti Gruziji
    Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še zadnje srečanje UEFA razvojnega tunirja. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so v San Marinu dosegli še tretjo zmago. S 3:1 so bili boljši od reprezentance Gruzije.
  • 07.04.2023 | U16
    Slovenija ugnala tudi Črno goro
    Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala drugo srečanje UEFA razvojnega tunirja. V San Marinu so bili tokrat s 3:0 boljši od izbrane vrste Črne gore. Naslednji in hkrati zadnji obračun turnirja jih čaka v soboto, ko se bodo pomerili z Gruzijo.

DELI NA