Vijoličasti ugnali knape
Rudarja je v 20. krogu Prve lige doma izgubil proti Mariboru z 2:4 (1:1).

Vodilno moštvo lige je uspešno začelo spomladanski del prvenstva.

V Velenju je vpisalo 14. zmago v prvenstvu in še naprej ostaja brez poraza. Izpostaviti velja dva zadetka Dejana Mezge, debitantski gol Etiena Velikonje v mariborskem dresu in "evrogol" Amela Mujakovića, ki pa Rudarju ni preprečil sedmega poraza.

Velenjski nogometaši so zelo obetavno začeli tekmo in že v prvi minuti zapravili lepo priložnost prek Denisa Grbića ter v nadaljevanju še nekajkrat vsaj rahlo ogrozili gostujoča vrata. Toda Mariborčani so začetni nalet prestali brez posledic in nato sami začeli prevlado na zelenici.

To so hitro unovčili in v 16. minuti povedli. Mitja Viler je poslal žogo pred gol, Uroš Korun je žogi spremenil smer in jo poslal na nogo Marcosu Tavaresu, ki je iz bližine zadel za 1:0. Po zadetku se je igra malce umirila, na trenutke so Velenjčani pokazali malo več želje in poguma v napadu, najbolj nevarno je bilo v 40. minuti, ko je Matej Radan obranil strel Mirzi Mešiću.

Sicer pa so gosti bolj ali manj zanesljivo držali prednost in znali zapretiti tudi prek Tavaresa, Dejana Mezge in Vilerja. Ko je že kazalo, da bodo prednost obdržali do konca polčasa, pa je "udaril" Amel Mujaković. Novinec v dresu Rudarja se je v 44. minuti odločil za strel s 25 metrov, meril zelo natančno v desni zgornji kot vrat vratarja Radana in ga s pomočjo prečke tudi premagal.

Drugi polčas so odločneje začeli Mariborčani, Jovan Vidović je v 51. minuti z glavo iz bližine zgrešil cilj, tri minute pozneje pa so gosti po igranju z roko Nenada Novakovića v kazenskem prostoru dobili enajstmetrovko. To je zanesljivo izvedel Mezga in zadel za 2:1. V 56. minuti je bilo že 3:1 za goste. Tavares je lepo podal za hrbet domače obrambe, kamor je stekel Etien Velikonja, ki je nato s spodkopanim strelom ukanil Safeta Jahiča.

V 62. minuti so imeli domači lepo priložnost za znižanje zaostanka, ko je po podaji s prostega strela z glavo streljal Novaković, a zadel le vratnico. Zato pa je bil v 69. minuti natančnejši Dragan Čadikovski, ki je z glavo po podaji Aleša Jeseničnika znižal na 2:3. Toda v 84. minuti je velenjski trud za izenačenje dobil hud udarec, saj je zaradi drugega rumenega kartona moral z igrišča Fabijan Cipot. Številčno prednost je unovčil Mezga, ki je s strelom od daleč postavil končni izid.

SORODNE NOVICE

  • 26.02.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Maribor
    Oglejte si izjave po tekmi 20. kroga Prve lige Rudar-Maribor.

DELI NA