Vijolice zacvetele

Domžale so v 23. krogu Prve lige izgubile proti Mariboru z 2:3 (1:1).

Mariborčani so uspešno začeli lov na vodilne Koprčane. V Domžalah so v všečni in odprti predstavi obeh moštev ugnali domačo ekipo in prišli do 13. zmage v sezoni.

Domžalčani na tekmi niso mogli računati na poškodovane Daliborja Teinovića, Marka Drevenška, Juninha, Roka Hanžića, Davida Svibna ter obolelega Darka Brljaka. Nekaj težav so imeli tudi Mariborčani, za katere nista zaigrala kaznovana Dragan Jelić in Dejan Školnik, med kandidati za tekmo pa ni bilo niti poškodovanih Janeza Aljančiča, Timoteja Dodleka in Dejana Jurkića. Brazilec Flavio pa še ni nared za igro.

Po dokaj umirjenem začetku tekme, ki je minil brez posebno lepih priložnosti, so se vodstva v 21. minuti veselili gosti, ko je Dejan Mezga po kotu zadel z 18 metrov. Ko je kazalo, da so vajeti igre prevzeli Štajerci, ki so nanizali še nekaj strelov, pa so domačini izenačili.

Po lepi podaji Damirja Pekića je z glavo iz bližine zadel Darko Topić. V končnici polčasa so bili boljši Domžalčani, ki so bili v 45. minuti morda celo oškodovani za najstrožjo kazen, saj je Suad Fileković v kazenskem prostoru igral z roko, a sodnik ni pokazal na belo točko.

V drugem polčasu so odločneje začeli Mariborčani, a prvo izrazito priložnost so si priigrali domačini, ko se je Pekič drugič na tekmi sam znašel pred vratarjem Markom Ranilovičem, a še drugič - tokrat z lobom - zgrešil. Kazen za zgrešeno priložnost je kmalu sledila, v 63. minuti je Mariborčane po prostem strelu Reneja Miheliča v novo vodstvo s strelom z glavo popeljal Elvedin Džinić.

Priložnost za povišanje vodstva je imel v 77. minuti Marcos Tavares, ki je sam prišel pred Nejca Vidmarja, a je bil slednji uspešnejši, nemočen pa je bil nekaj trenutkov pozneje, ko ga je matiral Vito Plut po podaji Aleša Mertlja. Gostiteljem je nekaj upanja po ugodnem razpletu vrnil Jovan Vidovič v 86. minuti, ko je zadel za 2:3, toda za preobrat je med drugim zmanjkalo tudi časa.

SORODNE NOVICE

  • 27.02.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Domžale - Maribor
    Oglejte si izjave po tekmi 23. kroga Prve lige Domžale - Maribor.

DELI NA