Visoka zmaga Aluminija v Kranju

Triglav - Aluminij 1:4 (0:1)

* Športni center, sodniki: Jug, Bensa, Vojska.
* Strelci: 0:1 Flakus Bosilj (19.), 0:2 Živković (47.), 1:2 Gajić (52./11 m), 1:3 Živković (64.), 1:4 Živković (78.).
* Triglav: Arko, Milanović, Kumer (od 13. Šalja), Arh Česen, Mertelj (od 68. Ahmetaj), Udovič (od 46. Janković), Rogelj, Mlakar, M. Wilmots (od 46. Gajić), Bečiri (od 68. Majcen), Čerimagić.
* Aluminij: Janžekovič, Ploj, Petek, Horvat (od 75. Grajfoner), Čermak, Vrbanec (od 88. Pečnik), Muminović, Klepač (od 80. Štor), Šaka, Flakus Bosilj (od 75. Matjašič), Živković.
* Rumena kartona: Gajić, Arh Česen.
* Rdeči karton: /.

Aluminij je dosegel prvo zmago po koronakrizi. Po dveh porazih proti Muri v polfinalu slovenskega pokala in ligaškem tekmovanju, ob tem je v tem mesecu izgubil tudi obe preostali tekmi PLTS proti Mariboru in Sežani, je vse tri točke osvojil v Kranju in se povzpel na četrto mesto prvoligaške lestvice.

Triglav po današnjem porazu - pred tem je igral neodločeno z Domžalami ter izgubil proti Bravu in Mariboru - ostaja na devetem mestu.

Obe ekipi sta izjemno previdno začeli obračun v gorenjski metropoli. Uvodna igra je v glavnem potekla med obema kazenskima prostoroma, prvo resno akcijo pa so uprizorili domači nogometaši v 13. minuti, ko je po kotu z leve strani polvolej Milana Milanovića z desetih metrov v zadnjem trenutku zaustavil eden od gostujočih igralcev in žogo izbil v kot.

V prvem delu obračuna izjemno previdni Kidričani so izkoristili že svojo prvo priložnost. Pobudnik akcije je bil Marcel Čermak, po njegovi globinski podaji se je David Flakus Bosilj izognil prepovedanemu položaju, ušel domačim obrambnim igralcem ter z lepo odmerjenim in natančnim strelom v 19. minuti ukanil domačega vratarja Jalna Arka.

Kranjčani so po prejetem golu imeli jalovo terensko premoč, a Kidričani so z disciplinirano igro v kali zatrli vse njihove poskuse in imeli popoln nadzor nad tekmeci.

Izbranci gostujočega trenerja Slobodana Gruborja so na najboljši možni način odprli drugi polčas. Že v drugi minuti nadaljevanja se je po močnem strelu Anteja Živkovića z roba kazenskega prostora še drugič na tekmi zatresla kranjska mreža za 2:0.

Gorenjci se niso predali. Le pet minut kasneje je glavni sodnik Matej Jug po igri z roko Sanina Muminovića v kazenskem prostoru pokazal na enajstmetrovko, ki jo je realiziral rezervist Marko Gajić.

V 64. minuti so Kidričani znova "pičili" in povišali na 3:1. Po kombinirani akciji in podaji Flakusa Bosilja je s sedmih minutah Živković dosegel drugi gol na današnji tekmi.

Le dve minuti kasneje so gosti zapravili lepo priložnost za izdatnejše vodstvo, saj se je Flakus Bosilj znašel sam pred kranjskim vratarjem, v igri "1 na 1" pa je bil zmagovalec Arko.

V 72. minuti domači rezervist Albin Ahmetaj ni izkoristil lepe podaje Luke Majcna oziroma se je po njegovem strelu izkazal gostujoči vratar Luka Janžekovič, šest minut kasneje pa je Živković dosegel klasični "hat-trick" za zanesljivo zmago s 4:1.

Triglav bo v prihodnjem krogu v petek, 26. junija, gostoval v Velenju, Aluminij pa bo dan kasneje gostil Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Aluminij
    Triglav in Aluminij po vrnitvi na nogometne zelenice še nista okusila sladkobe zmage, rane pa bosta celila v nedeljskem spopadu. Jeseni so vse tri zmage ostale v rokah gostitelja, kdo se bo veselil tokrat?

DELI NA