19.10.2023 | Futsal U19
Vratar Lovrec v najboljši postavi evropskega prvenstva

Futsal reprezentanca do 19 let je na letošnjem evropskem prvenstvu prišla do polfinala in postavila nov mejnik. Ob tem pa je Uefa, evropska nogometna zveza, obelodanila, da je bil naš vratar Luka Lovrec izbran v najboljšo postavo prvenstva, ki je med 3.9. in 10.9. potekalo v Poreču na Hrvaškem. Ob Lovrecu so mestu v idealni postavi turnirja našli še Alessandro Schettino (Italija), Tiago Macedo (Portrugalska), Lucio Rocha (Portugalska) in Gonzalo Santa Cruz (Španija).

Hvala vsem

„Priznanje mi pomeni lep individualni dosežek na moji dosedanji športni poti. Pohvalil bi rad vso reprezentanco - svoje soigralce in trenerski štab, s katerimi smo bili na robu finala. Vsi so pripomogli k temu dosežku,“ se je na novico odzval Luka Lovrec.

Uspešni debitanti

„Na evropsko prvenstvo smo se pripravljali dolgo in kvalitetno preko prijateljskih tekem, na katerih smo se z fanti zbližali in spoznali drug drugega. Že sama uvrstitev na EP predstavlja vrhunski dosežek, kot nek najvišji nivo evropskega mladinskega futsala. Že samo sodelovanje na turnirju mi je pomenilo ogromno. Ogromna dvorana, podpora s tribun naših navijačev, vse skupaj je predstavljalo prekrasen ambient. Kljub želji po čim boljši uvrstitvi mislim, da si noben od nas fantov ni predstavljal, da lahko kot debitanti na turnirju prilezemo tako daleč,“ se je Luka ozrl na prvenstvo v Poreču, kjer so navdušili tudi naši navijači, ki so nudili naši reprezentanci izjemno podporo. Slovenija je v predtekmovanju premagala Finsko (4:2) in Italijo (4:2), klonila proti Ukrajini (2:4), potem pa v polfinalu tesno izgubila (2:3) proti kasnejšemu prvaku Portugalski.

Misli pri reprezentanci U21

Luka Lovrec se je izkazal, ambicij in ciljev pa mu ne manjka. „Plani so seveda osvajanje lovorik. Tako v selekciji U19, kjer mislim, da imamo letos ekipo, s katero lahko osvojimo naslov prvaka, kot pa tudi čim lepši dosežek v članski selekciji, v kateri sem začel nabirati svojo kilometrino. Veselim se tudi srečanj reprezentance do 21 let in vseh prijateljskih tekem z močnimi reprezentancami, saj se lahko veliko novega in uporabnega naučim,“ pove Lovrec, član KMN Meteorplasta Šic Bar.

„Svojo športno pot sem začel v kategoriji U7 v klubu KMN Benedikt in jo v klubu tudi nadaljeval do svojega 14. leta. V tem času sta bila moja trenerja Tomislav Novak in Štefan Huber. Sledila je selitev v KMN Meteorplast Šic Bar Ljutomer v selekcijo u17, kjer sta bila moja trenerja Robert Žuman in Miha Prijol. Postopoma so me začeli vključevati v selekcijo do 19 let in tudi v člansko ekipo. Naš trener je bil Tomislav Novak. Nato je sledil prihod sedanjega članskega trenerja Roberta Grdovića. Pred dobrim letom in pol je sledil tudi vpoklic v reprezentanco U19, s katero smo prvič skupaj igrali na pripravljalnem turnirju v Poreču pod taktirko Tomislava Horvata. Srečen sem, da sem se lahko naučil veliko novega od vsakega trenerja, ki me je vodil ter vesel za vse lepe trenutke s soigralci, ki so mi v borbi za čim boljša mesta v ligi in na reprezentančnem nivoju krili hrbet,“ sklene Luka Lovrec, ki je v reprezentanci treniral pod taktirko trenerja vratarjev Ivana Bratiča.

Čestitka selektorja

„Iz srca čestitam Luki za uvrstitev v najboljšo postavo prvenstva. Zaslužil si je to. Bil je del ekipe, ki je odlično tekmovala. Čakal je svojo priložnost. Ko jo je dobil, je bil konstanten. Na EP je pokazal, da smo imeli v vratarskem dvojcu dva vrhunska posameznika. Luka je svojo priložnost vrhunsko izkoristil in s pomočjo ekipe obranil dobre tekme, zato je zasluženo tam, kjer je. Bil je skromen, čakal je svojo priliko in pokazal je eno res zavidno kvaliteto. V vsako tekmo je šel neustrašno. Pri mladih vratarjih se kaže v zadnjih letih dobro delo trenerja Ivana Bratiča, ki pomaga tudi slovenskim klubom. Smo na dobri poti. Ivan dela vrhunsko in vratarji v Sloveniji napredujejo,“ je po uspehu Lovreca povedal selektor Tomislav Horvat.

Tekst: D.P.
Foto: Uefa.com

SORODNE NOVICE

 • 15.02.2024 | Futsal U19
  Na drugi tekmi boljši od Črne gore
  Mlada futsal reprezentanca do 19 let je na drugi tekmi s 5:0 premagala Črno goro. Dan prej so varovanci selektorja Tomislava Horvata slavili zmago z rezultatom 5:4.
 • 14.02.2024 | Futsal U19
  V 39. minuti do zmage proti Črni gori
  Mlada futsal reprezentanca do 19 let je na prvi tekmi s 5:4 premagala Črno goro. V sredo se bosta reprezentanci pomerili še enkrat.
 • 13.02.2024 | Futsal U19
  Danes in jutri dve preizkušnji za mladinsko reprezentanco
  Futsal reprezentanca do 19 let nadaljuje z delom. Pred varovanci selektorja Tomislava Horvata sta dve novi preizkušnji. Danes in jutri se bodo dvakrat pomerili z vrstniki iz Črne gore. Današnja tekma se začne ob 17.30, jutrišnja ob 17.00.
 • 11.02.2024 | Futsal U19
  Dvakrat proti Črni gori
  Pred futsal reprezentanco do 19 let sta dve novi preizkušnji. Izbranci selektorja Tomislava Horvata se bodo zbrali v Podčetrtku, kjer jih v torek, 13.2., in v sredo, 14.2., čakata tekmi s črnogorskimi vrstniki.
 • 31.01.2024 | Futsal U19
  Po pripravah pohvala za reprezentante
  Minule dni je trenirala futsal reprezentanca U19, ki jo vodi selektor Tomislav Horvat. Njegovi varovanci so se zbrali v Mariboru, kjer so opravili priprave, v mesecu februarju pa jih čakata dve domači tekmi proti Črni gori.
 • 25.01.2024 | Futsal U19
  Pred Črno goro še priprave v Mariboru
  Leto 2023 je Slovenija sklenila z zmago na turnirju v Črni gori, ki prihaja v Slovenijo. Z njo se bodo naši vrstniki pomerili 13.2. in 14.2. v Podčetrtku. Pred tem sledijo priprave, ki jih bo reprezentanca opravila prihodnji teden. Selektor Tomislav Horvat je obelodanil seznam igralcev.
 • 29.11.2023 | Futsal U19
  Premagali Francijo
  Futsal reprezentanca do 19 let je danes na turnirju odigrala 80. uradno tekmo v tej starostni kategoriji in z rezultatom 2:1 premagala Francijo. Oba gola za Slovenijo je dosegel Lovro Trdin, ki se je v nadaljevanju tekme žal poškodoval, želimo mu hitro in uspešno okrevanje.
 • 28.11.2023 | Futsal U19
  Turčija je bila boljša
  Futsal reprezentanca do 19 let je na drugi tekmi turnirja v Črni gori zabeležila poraz. S 5:2 jo je ugnala Turčija, jutri naše igralce čaka še preizkušnja s Francijo.
 • 27.11.2023 | Futsal U19
  Mladinci začeli turnir z zmago
  Futsal reprezentanca do 19 let je z zmago začela turnir v Črni gori. Varovanci selektorja Tomislava Horvata so s 3:0 porazili domačine. Jutri proti Turčiji, sledi še tekma s Francozi.
 • 27.11.2023 | Futsal U19
  Uvodoma proti Črni gori
  Včeraj se je zbrala futsal reprezentanca do 19 let. Izbrana vrsta selektorja Tomislava Horvata je odpotovala v Črno goro, kjer jo v mestu Tivat čakajo tri preizkušnje.

DELI NA