Vrtnice premagale zmaje
Hit Gorica je v 12. krogu Prve lige v Novi Gorici premagala Olimpijo z 2:1 (1:0).

Novogoriški nogometaši so kljub ne najboljšim izidom v zadnjih krogih prišli do novega uglednega skalpa. Na domačem igrišču so ugnali ljubljansko Olimpijo, ki bi se z vsega točko povzpela povsem na vrh prvenstvene lestvice. Toda izbrancem Dušana Kosića kljub večji posesti žoge ni uspelo realizirati priložnosti, tako da so na vrhu še vedno Mariborčani, ki imajo ob tem še tekmo v dobrem.

Domači nogometaši v prvem polčasu resda niso bili pri žogi toliko časa kot Ljubljančani, vendar so iz prekinitev in protinapadov znali zapretiti. Na ljubljanski strani so sicer s streli poskusili Nik Omladič, Dragan Čadikovski in Dare Vršič, toda v 36. minuti so domači povedli. Po kotu Gorana Galešića je bil v skoku pred gostujočimi vrati najvišji Miha Gregorič.

Kmalu po začetku drugega polčasa je domača ekipa povišala prednost. Po napaki domačih igralcev je do žoge prišel Galešić, se sprehodil do domačih vrat in ukanil Elvisa Džafića. Šele v 75. minuti je Olimpija, ki je tudi v nadaljevanju imela več žogo v svojih nogah, znova zapretila, ko je Boban Jović z glavo meril malce čez gol.

V zadnjih minutah tekme so zeleno-beli pritisnili proti domačim vratom, kar jim je prineslo znižanje zaostanka. Sreten Sretenović je poslal žogo z leve strani, Stefan Smiljanić pa jo je pospravil v novogoriško mrežo ter poskrbel za zanimiv zaključek tekme. Toda v njem Ljubljančanom ni več uspelo prebiti domače obrambne vrste, tako da so se treh točk veselili belo-modri.

SORODNE NOVICE

  • 28.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Olimpija
    Oglejte si izjavi iz Nove Gorice,  s tekme 12. kroga Prve lige Gorica - Olimpija.

DELI NA