13.09.2023 | U15
Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir

Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

Slovenska izbrana vrsta se bo zbrala v nedeljo, 17. septembra v NNC Brdo. Prvo srečanje bodo varovanci selektorja Vugdalića odigrala v sredo, 20.9. ob 11. uri proti Turčiji v Ludbergu. Drugo srečanje bo na sporedu dva dni kasneje ob 16.30 v Kotoribi, nasprotnik bo Hrvaška. Zadnje srečanje pa bo slovenska zibrana vrsta do 15 let odigrala proti Slovaški. Tekma bo na sporedu 25.9.2023 v Kotoribi ob 11.00.

Ob objavi seznama je za našo spletno stran spregovoril tudi selektor Muamer Vugdalić: ”Pred nami je rva reprezentačna akcija generacije 2009. Vabilo na razvojni turnir je prejelo 23 igralcev z namenom, da vsak igralec odigra vsaj eno tekmo v celoti. Glede na to, da bo to prva reprezentančna dolžnost za povabljene igralce, nimamo pretiranih preičakovanj. Želja je, da bi igralcem, ki bodo sestavljali moštvo, predstavili zmagovalno miselnost ter pravi odnos do državnega grba. Tudi v rezultatskem smislu želimo ustvariti uspeh, vendar je malce nehvaležno, da od fantov, ki se bodo prvič udeležili reprezentačne akcije, pričakujemo le zmage. V tem trenutku smo se odločili za nogometaše, za katere menimo, da lahko izpolnijo naše zahteve.

Seznam vabljenih igralcev:

Miha Matjašec (Mura), Blaž Kovač (Mura), Aleksej Šutalo (Koper), Tian Mačak (Koper), Nik Deisinger (Ilirija), Lan Hojnik (Ilirija), Tristan Kotar (Ilirija), Gaj Polanec (Aluminij), Jaka Robin (Aluminij), Taj Onič (Aluminij), Artem Grom (Bravo), Viktor Božić (Domžale), Anže Zabukovec (Domžale), Maj Pirc (Domžale), David Jereb (Domžale), Nik Škafar Žužić (Istra/HRV), Timon Kikec (Maribor), Tian Nai Koren (Maribor), Luka Kokol (Maribor), Tai Primc (Maribor), Filip Slana (Maribor), Egon Ljubičić (Olimpija), Chris Jazbar (Wolfsberger/AVT)

Termini srečanj UEFA razvojnega turnirja:

20. september 2023 ob 11.00 (Ludberg, Hrvaška) Slovenija - Turčija
22. september 2023 ob 16:30 (Kotoriba, Hrvaška) Slovenija - Hrvaška
25. september 2023 ob 11:00 (Kotoriba, Hrvaška) Slovaška - Slovenija

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 17.10.2023 | U15
  Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
 • 25.09.2023 | U15
  Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
 • 23.09.2023 | U15
  Slovenija boljša od Hrvaške
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
 • 25.05.2023 | U15
  Slovenija odigrala še drugo tekmo s Češko
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo tekmo proti izbrani vrsti Češke. Na prvem srečanju so slavili domačini, ki so bili od varovancev Muamerja Vugdalića boljši s 5:2. Tudi tokrat je zmaga pripadla Čehom.

DELI NA