01.01.2012 | U17
ŽU-17: Tekma proti Rusinjami za vzpodbudo, v 2012 kvalifkacije doma

Selektorica reprezentance deklet U17 Tina Kelenberger je bila na porodniškem dopustu, zato jo je na terenu nadomeščala selektorica reprezentance deklet U19 Petra Mikeln, ki je ekipo vodila skozi vse priprave in tudi na kvalifikacijah.

Dober odpor

Kot povedo v strokovnem štabu, so dekleta opravila skupne priprave, ki so bile namenjene kar se da dobri igri in nudenju odpora za kvalifikacijah za Euro 2012. Slovenke so igrale v kvalifikacijski skupini v Litvi, kjer so se merile z domačinkami, Rusijo in Norveško.

»Norveška je bila vsekakor favorit skupine. TE in TA znanje reprezentance kot celote je izredno prednjačilo. Reprezentanca Litve je bila TE in TA najslabše podkovana. Enakovredno smo se lahko kosali z reprezentanco Rusije,« pove Tina Kelenberger.

Obračun z Rusinjami vzpodbuda za naprej

Slovenke so najprej priznale premoč Norveški (4:0), dodatnega elana za še odločnejše delo pa daje obračun z Rusinjami, kjer so bile naše nogometašice kos tekmicam: »Po videnem na igrišču, po Uefa statistiki ter po video analizi smo bili boljši od nasprotnic. Na žalost vedno ne zmaga boljši. Potrebno je izpostaviti, da smo v prvi minuti tekme iz kota dosegli zadetek, vendar glavna sodnica ni slišala zvočnega piska in ni videla signala stranske sodnice ter je na veliko začudenje tudi četrte sodnice pustila igro teči. Potrebno je omeniti, da je pri tem spretno iz gola žogo izbila ruska branilka. Glavna sodnica je sodila šele drugo mednarodno tekmo (obe na teh KVEP). V nadaljevanju smo prejeli dva euro gola iz razdalje cca. 30 m. Kljub prevladi na igrišču, borbi in želji naših deklet, izida nismo mogli preobrniti v našo prid. Zadeli smo še vratnico, naša napadalka je prišla do priložnosti 1:1 z vratarko, ki je spretno posredovala. Dosežen zadetek v prvi minuti potrjuje tudi opravičilo delegatke in sodniške četvorke naslednji dan na uradnem kosilu. Vendar to je nogomet, glavo je potrebno dvigniti in gledati naprej, bližajo se priprave na nove kvalifikacije. Izhodne letnice bodo imele možnost dokazovanja v reprezentanci deklet U19.«Za slovo od kvalifikacij je Slovenija s 4:0 odpravila domačo zasedbo.

Na turnirju se je s tremi zadetki izkazala Marija Rupreht.

Pogled naprej

Selektorica Kelenberger je z mislimi že pri novem ciklusu: »Širši spisek deklet U17 čakajo prve aktivnosti v mesecu marcu, ko bomo opravili vsakoletno testiranje nogometnih motoričnih sposobnosti. Devet igralk je izhodnih letnic, potrebno jih bo nadomestiti z mlajšimi dekleti. Verjamem, da imamo kvaliteten podmladek, vendar bo potrebno v prihajajočem letu, pred novimi kvalifikacijami še ogromno postoriti.«

Tekme reprezentance ŽU-17 v letu 2011

oktober

Alytus

Norveška:Slovenija

4:1

KV

 

Alytus

Slovenija:Rusija

2:4

KV

 

Kaunas

Litva:Slovenija

0:4

KV

Turnir v Sloveniji

Opravljen je bil  žreb kvalifikacijskih skupin mlajših ženskih reprezentančnih selekcij za evropska prvenstva. Slovenija bo gostila kvalifikacije U17 med 6. in 11. septembrom 2012

Kvalifikacije za EP U17, 6.-11.9. 2012 (Slovenija):
Češka
Islandija
Estonija
Slovenija

Tekst: D. P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.12.2023 | U17
  Tudi kadeti s Španijo in Avstrijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije se bo v elitnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 v skupini 7 pomerila s Španijo, Norveško in Avstrijo.
 • 01.12.2023 | U17
  Kadeti klonili tudi v drugo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala še drugo pripravljalno tekmo z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 1:0.
 • 28.11.2023 | U17
  Prvi sosedski obračun dobili Madžari
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 2:0.
 • 27.11.2023 | U17
  Radosavljević izbral varovance za prijateljski tekmi z Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 17 let, ki se je pred časom uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo bo 28. in 30. novembra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z izbrano vrsto Madžarske. Obe srečanji bosta odigrani v Telkiju.
 • 27.10.2023 | U17
  Slovenija v zadnji minuti do uvrstitve v elitni krog
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se na tretji tekmi pomerili s Srbijo in proti gostiteljem iztržili remi (2:2). Za Slovenijo je v prvem polčasu izenačil Pejičić, globoko v sodniškem dodatku pa še Šunta.
 • 24.10.2023 | U17
  Slovenija do zmage proti Azerbajdžanu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili s 3:0 boljši od Azerbajdžana. Za Slovenijo so zadeli Aćimović, Pejičić in Hočevar.
 • 21.10.2023 | U17
  Slovenija na uvodnem obračunu vknjižila remi
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se z Luksemburgom razšli z neodločenim izidom 1:1. Za Slovenijo je pred koncem obračuna zadel Durmiši.
 • 20.10.2023 | U17
  Kadeti danes pričenjajo kvalifikacije
  Jutri bodo slovenski reprezentanti do 17 let pričeli z uvodnim krogom kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo. V Srbiji so bodo najprej pomerili z Luksemburgom, sledil bo obračun z Azerbajdžanom, za konec pa se bodo pomerili še z gostitelji. Uvodni obračun tudi na kanalih NZS.
 • 10.10.2023 | U17
  Radosavljević izbral moštvo za kvalifikacije
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 17. in 27. oktobrom sodelovala v uvodnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo odvilo prihodnje leto na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Aleksandar Radosavljević je objavil seznam nogometašev, ki bodo branili barve Slovenije na srečanjih proti Luksemburgu, Azerbajdžanu in Srbiji.
 • 22.09.2023 | U17
  Kadeti v drugo klonili proti Franciji
  Slovenska kadetska reprezentanca je odigrala še drugo srečanje proti francoski reprezentanci. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so po torkovi zmagi tokrat morali priznati premoč svojim francoskim vrstnikom.

DELI NA