01.01.2012 | U17
ŽU-17: Tekma proti Rusinjami za vzpodbudo, v 2012 kvalifkacije doma

Selektorica reprezentance deklet U17 Tina Kelenberger je bila na porodniškem dopustu, zato jo je na terenu nadomeščala selektorica reprezentance deklet U19 Petra Mikeln, ki je ekipo vodila skozi vse priprave in tudi na kvalifikacijah.

Dober odpor

Kot povedo v strokovnem štabu, so dekleta opravila skupne priprave, ki so bile namenjene kar se da dobri igri in nudenju odpora za kvalifikacijah za Euro 2012. Slovenke so igrale v kvalifikacijski skupini v Litvi, kjer so se merile z domačinkami, Rusijo in Norveško.

»Norveška je bila vsekakor favorit skupine. TE in TA znanje reprezentance kot celote je izredno prednjačilo. Reprezentanca Litve je bila TE in TA najslabše podkovana. Enakovredno smo se lahko kosali z reprezentanco Rusije,« pove Tina Kelenberger.

Obračun z Rusinjami vzpodbuda za naprej

Slovenke so najprej priznale premoč Norveški (4:0), dodatnega elana za še odločnejše delo pa daje obračun z Rusinjami, kjer so bile naše nogometašice kos tekmicam: »Po videnem na igrišču, po Uefa statistiki ter po video analizi smo bili boljši od nasprotnic. Na žalost vedno ne zmaga boljši. Potrebno je izpostaviti, da smo v prvi minuti tekme iz kota dosegli zadetek, vendar glavna sodnica ni slišala zvočnega piska in ni videla signala stranske sodnice ter je na veliko začudenje tudi četrte sodnice pustila igro teči. Potrebno je omeniti, da je pri tem spretno iz gola žogo izbila ruska branilka. Glavna sodnica je sodila šele drugo mednarodno tekmo (obe na teh KVEP). V nadaljevanju smo prejeli dva euro gola iz razdalje cca. 30 m. Kljub prevladi na igrišču, borbi in želji naših deklet, izida nismo mogli preobrniti v našo prid. Zadeli smo še vratnico, naša napadalka je prišla do priložnosti 1:1 z vratarko, ki je spretno posredovala. Dosežen zadetek v prvi minuti potrjuje tudi opravičilo delegatke in sodniške četvorke naslednji dan na uradnem kosilu. Vendar to je nogomet, glavo je potrebno dvigniti in gledati naprej, bližajo se priprave na nove kvalifikacije. Izhodne letnice bodo imele možnost dokazovanja v reprezentanci deklet U19.«Za slovo od kvalifikacij je Slovenija s 4:0 odpravila domačo zasedbo.

Na turnirju se je s tremi zadetki izkazala Marija Rupreht.

Pogled naprej

Selektorica Kelenberger je z mislimi že pri novem ciklusu: »Širši spisek deklet U17 čakajo prve aktivnosti v mesecu marcu, ko bomo opravili vsakoletno testiranje nogometnih motoričnih sposobnosti. Devet igralk je izhodnih letnic, potrebno jih bo nadomestiti z mlajšimi dekleti. Verjamem, da imamo kvaliteten podmladek, vendar bo potrebno v prihajajočem letu, pred novimi kvalifikacijami še ogromno postoriti.«

Tekme reprezentance ŽU-17 v letu 2011

oktober

Alytus

Norveška:Slovenija

4:1

KV

 

Alytus

Slovenija:Rusija

2:4

KV

 

Kaunas

Litva:Slovenija

0:4

KV

Turnir v Sloveniji

Opravljen je bil  žreb kvalifikacijskih skupin mlajših ženskih reprezentančnih selekcij za evropska prvenstva. Slovenija bo gostila kvalifikacije U17 med 6. in 11. septembrom 2012

Kvalifikacije za EP U17, 6.-11.9. 2012 (Slovenija):
Češka
Islandija
Estonija
Slovenija

Tekst: D. P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2024 | U17
  Kadeti za konec klonili proti Norveški
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
 • 23.03.2024 | U17
  Kadeti nemočni proti Španiji
  Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
 • 20.03.2024 | U17
  Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
 • 19.03.2024 | U17
  Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
 • 11.03.2024 | U17
  Vugdalić izbral za elitni krog
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
 • 07.03.2024 | U17
  Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
 • 05.03.2024 | U17
  Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA