01.03.2019 | Pokal Terme Olimia
Z lepimi spomini na dvorano, kjer le osvajajo

Če kdo ve, kako osvajati (pokalne) naslove, je to zagotovo kapetan FutureNet Maribora Matej Fideršek. V letih 2016 in 2017 je bil član ekipe vijoličastih, ki so se okronali za kralje pokala.

Polfinale bo na sporedu v spletnem prenosu na www.futsal.si, finale pa na Sportklubu. Na tem mestu pa tudi poziv vsem gledalcem, da pridejo v dvorano pravočasno (odprta bo 75 minut pred prvo tekmo dneva, tudi vstopnina).

Pokal Terme Olimia 2018/2019:

polfinale, 2.3.
FC Litija – Dobovec MB Monting (17.00) (videoprenos na www.futsal.si)
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (19.30) (videoprenos na www.futsal.si)

finale, 3.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.15) (prenos na Sportklubu) 


Pripravljeni

„Lepe spomine imam na finalne turnirje pokala Terme Olimia. Predno sem šel za eno sezono na Hrvaško, smo bili dvakrat povsem zasluženo prvaki. To je nenazadnje tudi lepa popotnica za letos, ko se spet vračamo v to dvorano,“ prične Matej Fideršek. Pravi, da so dobro pripravljeni na finalni turnir v Obsotelju.

„Trenirali smo v ponedeljek in sredo, petek pa je namenjen še zadnjim podrobnostim pred sobotnim polfinalom. Naše misli so pri tej sobotni tekmi, na to smo osredotočeni. Zavedamo se, da je to specifična tekma. Drugačna kot tista v 1. SFL. Pokalna srečanja so taka, da te lahko vsakdo v eni tekmi dobi,“ opozarja Fideršek, ki ob tem pohvali vzdušje v igri, na zavidljivem nivoju, tako meni kapetan, pa sta tudi forma in trenutna igra. Vsega skupaj ni skalil niti poraz v 16. krogu 1. SFL, ko jih je v Rogaški Slatini porazil Dobovec Pivovarna Kozel. „Vedeli smo, da bo prišel tudi prvi poraz v 1. SFL. Bistveno je, da smo se nekaj iz tega naučili,“ navrže Fideršek, ki misli usmerja v ekipo KMN Bronx Škofije. V tej sezoni sta se v domači ligi 1. SFL zasedbi trenerja Tomislava Horvata in Marka Hrvatina pomerili dvakrat – 4:2 in 6:3 v korist vijolic.

Pozor na Nika Zajca

„Bronx premore ekipo izkušenih igralcev, ki so že dolgo skupaj. Največ pozornosti pa bo treba nameniti Niku Zajcu,“ Matej Fideršek opozarja na sposobnosti prvega strelca 1. SFL.

Mariborčani bodo v Podčetrtku nastopili v praktično popolni zasedbi, manjkal bo le Nik Jelić, ki se je poškodoval lani jeseni na derbiju z Dobovcem. „V ekipo pa se vrača vratar Vid Sever. Smo v preteklih tekmah spoznali, da tudi Tjaž Lovrenčič dobro opravlja svoje delo. Hvala bogu imamo dva kvalitetna vratarja, ki se dokazujeta trenerju,“ dodaja Fideršek, ki se nadeja tudi podpori s tribun. Tudi zavoljo rezultatov in vnovič visokih mariborskih ambicij. Vijoličasti ne skrivajo, da je osvojitev pokala eden od letošnjih ciljev!

Med vsemi finalisti so Mariborčani edini, ki na finalnih turnirjih še niso izgubili tekme. Igrali so na dveh, vsakič pa bili prvaki (v letih 2016 in 2017 s trenerjema Senudinom Džafićem in Robertom Grdovićem).

FutureNet Maribor na zaključnih turnirjih pokala Terme Olimia:
2016/2017 – prvak
2015/2016 – prvak

FutureNet Maribor na poti do polfinala pokala Terme Olimia v sezoni 2018/2019:

osmina finala:
prost

četrtfinale:
FSK Stripy - FutureNet Maribor 3:8
FutureNet Maribor – FSK Stripy 6:1

Zmagovalci pokala Terme Olimia (23 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1
Dobovec MB-Monting 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovcu šesta zaporedna pokalna krona
  V finalu pred 300 gledalci v Športni dvorani Podčetrtek so varovanci trenerja Kujtima Morine z rezultatom 9:1 premagali Dobrepolje. Dobovec je v svojem šestem zaporednem finalu pokala osvojil šesti pokal, Dobrepolje je prvič igralo na finalnem turnirju.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec šestič ali Dobrepolje prvič
  Nocoj ob 20.30 se začne finale pokala Terme Olimia, tekmeca pa FK Dobrepolje in FK Dobovec. Prenos tekme na Šport TV-ju.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobrepolje in Dobovec v finale
  V prvi tekmi polfinala pokala Terme Olimia je Dobrepolje s 4:2 premagalo FC Bronx, v drugem polfinalu pa si je finale priboril Dobovec, ki je po streljanju 6-metrovk z 11:10 izločil Siliko.
 • 17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Trije spletni prenosi, finale na Šport TV-ju
  V Podčetrtku se danes začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Ob 18. uri je na sporedu prvi polfinale, ob 21. uri še drugi. Jutri ob 16. uri je na sporedu finale ženskega futsal pokala, ob 20.30 še finale pokala Terme Olimia.
 • 16.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Himno želijo slišati na parketu
  Bronxi bodo letos slavili 10 let, odkar do osvojili prvi in edini pokalni naslov. 3. marca 2013 so v finalu premagali Dobovec. Od tedanje postave Bronxov je ostal le še sedanji kapetan Nik Zajc. Tudi letos škofjoti prihajajo s svojo računico na pokal, kjer bi radi spet opozorili nase. Če se po jutru dan pozna, so pripravljeni.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S hitrostjo in mladostjo in visokimi cilji v Podčetrtek
  „Pred nami je prvi vrhunec sezone, igramo proti najboljši ekipi, igramo proti Dobovcu. Želim si, da se maksimalno pripravimo. Da minimaliziramo tisto, kar dobro dela Dobovec. Da ta ne bi izgledal dobro,“ pa je plan, ki nam ga razkrije Mile Simeunovič, trener Silika.
 • 15.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  S Čujcem in okrepitvama po šesti zaporedni naslov
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia nadaljujemo v taboru FK Dobovec. Branilec naslova tudi na tokratnem finalnem turnirju ne skriva ambicij in želja po novem, šestem po vrsti, naslovu pokalnega prvaka.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Prvič med elitno pokalno četverico
  Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia začenjamo v Dobrepolju. Tamkajšnji klub se je sploh prvič uvrstil med najboljše štiri v pokalu. V polfinalu se bo v petek, 17.2., pomeril z KMN Bronx Škofije.
 • 14.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju futsal pokalnega dvodnevja v Obsotelju
  Pred nami sta dva tekmovalna vrhunca sezone – v soboto bomo dobili pokalne prvakinje ženskega futsal pokala in pokalne zmagovalce pokala Terme Olimia.
 • 06.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu ženskega in moškega futsal pokala
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije sta bila danes zjutraj opravljena dva žreba. V prvem smo dobili para polfinala pokala Terme Olimia, opravljen je bil tudi žreb prvo imenovane ekipe ženskega futsal pokala.

DELI NA