26.09.2021 | 1. SŽNL
Z novim trenerjem okrepiti ekipni duh in parirati Olimpiji

Po reprezentančnih akcijah članic in mladink je danes na sporedu redni, že peti krog v SŽNL. V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo ŽNK Radomlje, na Ptuju pri ŽNK Doxakey gostuje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, Primorje Gaia Naturelle pričakuje ŽNK Olimpijo Ljubljano, za konec dneva pa se ob 18. uri obeta še tekma med Krimom in ŽNK Ljubljana.

SŽNL, 5. krog, 26.9.
ŽNK Cerklje – ŽNK Radomlje (11.00)
ŽNK Doxakey – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (11.00)
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
Krim – ŽNK Ljubljana (18.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 20
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 12
Zala Kuštrin (ŽNK Radomlje) 10

Ponoviti pokal

Gorenjke in Radomljanke so se merile letos že v četrtfinalu ženskega pokala NZS. Slavile so Radomljanke, ki želijo tudi danes do uspeha in novih treh točk.

Z novim trenerjem

Ptujčanke, novinke v tekmovanju, gostijo aktualne državne prvakinje, ki prihaja v najstarejše slovensko mesto z novim trenerjem. Po reprezentančnih aktivnostih je vodenje prvakinje prevzel Marjan Rajbar, ki je v petek s Pomurkami v zaostali tekmi 4. kroga s 26:0 porazil krimovke, ki so klonile že v 1. minuti, zadela je Živa Rakovec. Sicer pa je bila s sedmimi goli prva strelka kapetanka Špela Kolbl, po šest sta jih dodali Sara Makovec in Lucija Kos.

»Ob rezultatu 26:0 ni kaj dodati. Prišel sem v klub, da pomagam. Dekleta niso pozabila igrati nogomet, premorejo kvaliteto, voljo, željo. Moja naloga pa je, da vzpostavimo ekipni duh. To je ključno,« pove Rajbar, ki je vesel, ker ima na voljo tri tekme, da dodobra spozna ekipo in se pripravi na tekmo, derbi z Olimpijo, ki bo na sporedu v 7. krogu SŽNL, igralo pa se bo 10.10.

Razigrane zmajčice

Olimpija v tem krogu odhaja v Ajdovščino, kjer jih čakajo razigrane domačinke, ki se bodo skušale po najboljših močeh postaviti po robu Olimpiji, ki z 68 doseženimi goli premore najboljši napad lige.

Mestni obračun

Za konec sledi še ljubljanski obračun med povsem pomlajenim Krimom in ŽNK Ljubljano, ki je svoje ogrodje in jedro sestavil tudi iz nekdanjih igralk Krima. Ljubljana je v zadnjih dveh tekmah že potrdila svoje kvalitete, porazila je tako Radomlje kot Cerklje, za nameček pa so varovanke trenerke Urške Žganec tudi polfinalistke pokala.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 14.07.2021 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL in ženskega pokala NZS
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil danes opravljen žreb parov tekmovanj v 30. sezoni SŽNL, znani so tudi pari četrtfinala Ženskega pokala NZS, prav tako pa so znani tudi pari 1. kroga državnega prvenstva kadetinj.
 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 23.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke z osmico na vrh lige
  Končan je 3. krog SŽNL. Na vrh se je zavihtel ŽNK Krim RollJet, ki je bil doma boljši od Ajdovk. Do druge prvenstvene zmage je prišla Olimpija, do prve pa Radomlje. Proste so bile Pomurke, tekmovanje se s 4. krogom nadaljuje 30. avgusta.
 • 20.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.
 • 16.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje, Olimpija in Krim do prvih treh točk
  Na lestvici strelk vodi Nina Kajzba. Tekmovanje se nadaljuje že v četrtek, 20. avgusta, ko bo na sporedu tudi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

DELI NA