07.10.2021 | 1. SŽNL
Z novo energijo in veliko željo na derbi v Ljubljano

Pred nami je 7. krog SŽNL, ki v nedeljo prinaša tudi derbi vodilnih. V Ljubljani se bosta pred kamerami Nzs.si pomerila domača Olimpija in gostujoča ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Tekma se začne ob 15.30.

SŽNL, 7. krog, 10.10.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ljubljana (15.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (15.30)
Krim – ŽNK Radomlje (18.00)

preloženo:
ŽNK Doxakey – ŽNK Cerklje

Z novim pristopom

»Dobro smo, prišel je nov trener, z njim tudi nove zahteve,« pred tekmo razmišlja Špela Kolbl, kapetanka Pomurk,  ki je izpostavila, da ekipa iz Pomurja prihaja na tekmo z novim trenerjem. Ekipo je minuli mesec prevzel trener Marjan Rajbar, ki je nadomestil Sandija Bauerja.

»Trener je prinesel novo energijo, novo zagnanost, predvsem pa željo po novem dokazovanju. Ima svoj pristop, ki smo ga dobro sprejele,« pove Špela Kolbl, ki so jo navdušile novosti, ki jih je uvedel novi strateg.

»Predvsem je prinesel nove taktične zahteve po agresivnosti, kar nam je v preteklosti na derbijih manjkalo. Pri vseh igralkah je prisotna nova želja, predvsem, da se na treningu dokazujemo 100-odstotno,« poudari Špela Kolbl, ki bo v nedeljo odigrala 162. tekmo v SŽNL, kjer je dosegla 193 golov, v tej sezoni 16.

Ko smo se pogovarjali s trenerjem Rajbarjem, je izrazil zadovoljstvo, ker je imel pred sabo nekaj tekem, da zasedbo spozna in pripravi na derbi z Ljubljančankami. »Čeprav nismo imele toliko tekem, kot je bilo načrtovano, to ni bilo slabo. Trenirale smo dobro, tudi med sabo smo odigrale tekmo. Predvsem pa smo se posvetile svoji igri,« nadaljuje Špela Kolbl, ki svoje misli usmerja na nedeljske tekmice.

Napad, hitrost, mladost

»Komaj čakamo! Zadnje derbije smo izgubile, zato nam ne manjka želje, da jih spet premagamo. Bo pa vse odvisno od dnevne forme in želje,« nadaljuje naša sogovornica, ki pozna recept, kako igrati z Olimpijo. »Predvsem ne smemo v tekmo prenervozno. Niti pritiska si ne smemo nalagati. Nenazadnje nam bo lažje, kjer je v vlogi favorita Olimpija. Naša naloga pa je, da od prve sekunde odigramo odločno, agresivno. Naše prednosti so dober napad, hitrost, mladost,« poudari Špela, ki dodaja, da je Olimpija dobra ekipa, ki je v zadnjih letih po njenih besedah zrasla kot celota.

»V Ljubljani nas zanima zmaga, gostovanja v Ljubljani pa so vedno zahtevna,« še doda in hkrati pristavi, da bi jih zadovoljil tudi pozitiven rezultat. »Tekma bo odprta, verjamem, da bo veliko golov, z obilo duelov, želje,« napoveduje kapetanka gostij, ki hkrati izpostavi, da je prehitro reči, da bi že kar prva medsebojna tekma odločala o vprašanju državnih prvakinj.

»Bo pa uspeh na tej tekmi dobra motivacija za naprej,« sklene Špela.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Nona Pomurje Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 14.07.2021 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL in ženskega pokala NZS
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil danes opravljen žreb parov tekmovanj v 30. sezoni SŽNL, znani so tudi pari četrtfinala Ženskega pokala NZS, prav tako pa so znani tudi pari 1. kroga državnega prvenstva kadetinj.
 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 23.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke z osmico na vrh lige
  Končan je 3. krog SŽNL. Na vrh se je zavihtel ŽNK Krim RollJet, ki je bil doma boljši od Ajdovk. Do druge prvenstvene zmage je prišla Olimpija, do prve pa Radomlje. Proste so bile Pomurke, tekmovanje se s 4. krogom nadaljuje 30. avgusta.
 • 20.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.
 • 16.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje, Olimpija in Krim do prvih treh točk
  Na lestvici strelk vodi Nina Kajzba. Tekmovanje se nadaljuje že v četrtek, 20. avgusta, ko bo na sporedu tudi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

DELI NA