17.03.2023 | WU17
Z zmago začele kvalifikacije za EP 2023

Dekliška kadetska reprezentanca je z zmago proti Avstriji začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2023. Ula Omerzu je v 2. polčasu tekme v Brežicah zabila za prve tri točke in končnih 1:0. Slovenija v ponedeljek, 20.3., ob 15.30 v Krškem igra proti Slovaški.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2023:

AVSTRIJA – SLOVENIJA 0:1 (0:0)
Stadion Brežice
Sodnice: Løf Andersen (DAN), Bruun (DAN), Fernandez (ŠPA),
Rivera Olmedo (ŠPA)
Strelke: 0:1 Omerzu (51.)
Rumeni kartoni: Krassnig, Trinkl,
Rdeč karton: /
Avstrija: Ritter, Gutmann (od 46. Krassing), Albrecht, Frankhauser, Höcherl, D´Angelo (od 64. Kerschbaumer), Milanovic (od 73. Herbst), Satra, Tragl, Sisic, Illinger (od 72. Adamu).
Slovenija: Vidih, Trost, Poje Mihelič, Omerzu (od 77. Plevel), Zajc, Dasovič Ravnik, Madon, Kern (od 93. Kobal), Kramžar, Testen, Gerbec (od 87. Medić).

Videoposnetek tekme:

Kvartet v lov na eno prosto mesto

V Krškem in Brežicah gostimo eno od kvalifikacijskih skupin za EP 2023, ki ga bo maja gostila Estonija. Poleg Slovenije in Avstrije se za napredovanje borita še Švica in Slovaška. Na EP potuje prvakinja skupine.

Obetaven uvod

Slovenija je dobro in podjetno začela uvodno tekmo. V prvih desetih minutah so si varovanke selektorice Tine Kelenberger priigrale dva kota in še strel Maje Madon, ki pa so ga uspele Avstrijke blokirati v zadnjem trenutku. Naša reprezentanca je imela pobudo, po uvodnih 20 minutah pa so tekmice vzpostavile ravnotežje. Obe ekipi sta igrali taktično zelo zrelo in disciplinirano, borbeno. Pravih resnih priložnosti niti ni bilo. Prav tako ni bilo prostora za preigravanje, niti za dolge podaje. Ob koncu prvega dela je imela Slovenija v 43. minuti tudi nekaj sreče ob predložku Avstrije z desne strani. Za hip so Avstrijke izkoristile rahlo nezbranost v naši vrsti, žoga pa se je skotalila mimo desne vratnice našega gola.

Izkoristile prekinitev

Med odmorom tako na slovenski kot avstrijski strani niso segli po menjavi. Je pa Slovenija začela zelo podjetno, odločno. V 47. minuti je stekla bliskovita akcija po levi strani, Zara Kramžar je že zabila za 1:0, a je bila v prepovedanem položaju. V 51. minuti pa je bilo vse tako, kot je treba. Po podaji s kota so Avstrijke dvakrat odbile žogo, potem pa je do nje prišla Ula Omerzu, ki je z dobro merjenim udarcem popeljala Slovenijo v vodstvu (0:1). Kadetinje so tako kronale premoč, ki so jo pokazale na uvodu v 2. polčas. Izkazalo se je, da je bil ta gol dovolj za tri točke.

V nadaljevanju so nasprotnice odigrale nekaj boljše, vsaj dvakrat pa se je z izvrstnima obrambama izkazala golmanka Nuša Vidrih.

Avstrijski selektor je v nadaljevanju povsem osvežil napad reprezentance, do 74. minute je opravil štiri menjave, selektorica Tina Kelenberger je po prvi menjavi segla v 77. minut – namesto Ule Omerzu je na teren vstopila Jerca Plevel. Avstrijke so bile v 80. minut blizu izenačenja – veselje Lari Höcherl je preprečila vratnica. Do konca tekme se rezultat ni menjal. Slovenija je zmagala.

Tekmo sta si ogledala tudi selektor članske reprezentance Borut Jarc in trenerka Nuša Ladinek. Tekmo je spremljala tudi domačinka članska reprezentantka Nina Predanič, ki okreva po poškodbi kolena.

Izjavi po tekmi:

Tina Kelenberger, selektorica:
„Tekma je bila težka. V prvem polčasu smo imeli z Avstrijkami nekaj težav v fazi obrambe, predvsem v zadnjih petih minutah smo se precej pomaknili nazaj. V drugem polčasu smo boljše odgovorili na to in se tudi boljše postavili. Pohvalila bi punce. Pred tekmo smo imeli veliko informacij, dobro smo analizirali tekmice. Na treningu smo se precej ukvarjali tudi sami s sabo. Dekleta so vse te informacije sprejele in te mlade glave so vse to prenesle na igrišče, zato si res zaslužijo iskrene čestitke! Štart v tekmo je bil zelo dober, takoj smo si ustvarili nekaj priložnosti. Po prvem polčasu je bilo igralkam jasno, da lahko igrajo z njimi. To je bilo bistveno! O tem, da je skupina zelo igralna, sem opozarjala že v najavi turnirja. Vsak lahko igra z vsakim, vsak lahko premaga vsakogar. Na tej lovoriki ne smemo zaspati. Zmagali smo. Če ne bomo fokusirani še naprej, nismo naredili nič. Zdaj sledi regeneracija, potem priprava na naslednjo tekmo. Predvsem je ključno, da ostanemo fokusirani!“

Ula Omerzu:
„Tekma je bila precej napeta. V prvem polčasu smo bile prepričljivo boljše, a nam ni uspelo doseči gola, kar pa nam je uspelo v 2. polčasu po dobri prekinitvi. Vesele smo, ker smo v zanimivi tekmi iztržile tri točke in gremo naprej po uvrstitev na evropsko prvenstvo. Ta zmaga je pomembna potrditev, da delamo dobro. Da smo sposobne in upamo, da pridemo v teh kvalifikacijah še dvakrat do treh točk.“Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 23.03.2023 | WU17
  Kljub srčni in dobri igri brez EP-ja
  Dekliška kadetska reprezentanca je s porazom proti Švici končala kvalifikacije za EP 2023. Švica se je z današnjo zmago (1:3) in skupno zmago na kvalifikacijskem turnirju v Sloveniji uvrstila na evropsko prvenstvo, ki bo maja letos v Estoniji.
 • 22.03.2023 | WU17
  Proti Švici po vozovnico za EP
  Dekliška kadetska reprezentanca bo v četrtek s tekmo proti Švici sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Tekma bo ob 15.30 na štadionu v Krškem.
 • 20.03.2023 | WU17
  V 94. minuti do zmage
  Dekliška kadetska reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacij za EP 2023 prišla do druge zmage. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so bile z rezultatom 1:0 boljše od Slovaške, zmagoviti gol je v 94. minuti dosegla Jerca Plevel.
 • 19.03.2023 | WU17
  Zbrano in preudarno proti Slovaški
  Dekliška reprezentanca do 17 let v ponedeljek nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2023. Varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo ob 15.30 v Krškem pomerile s Slovaško. Na drugi tekmi 2. kroga naše skupine se bosta merili Avstrija in Švica.
 • 16.03.2023 | WU17
  V petek proti Avstriji za prve tri točke
  Varovanke selektorice bodo do četrtka, 23.3., v Brežicah igrale proti Avstriji (17.3.) in v Krškem proti Slovaški (20.3) in Švici (23.3.). Prvakinje skupine se bodo uvrstile na evropsko prvenstvo, ki bo med 14.5. in 23.5. v Estoniji.
 • 14.03.2023 | WU17
  Zbor dekliške kadetske reprezentance, v petek tekma
  Danes se je zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki bo v petek, 17. marca, začela kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Tekme bodo v Čatežu ob Savi, Slovenija pa se bo pomerila z Avstrijo (17.3.), Slovaško (20.3) in Švico (23.3.).
 • 06.03.2023 | WU17
  Znan seznam igralk za kvalifikacije v Sloveniji
  Leto 2023 prinaša izzive tudi dekliški reprezentanci do 17 let. Med 17. marcem in 23. marcem bodo varovanke selektorice Tine Kelenberger doma igrale kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo med 14. in 26. majem v Estoniji.
 • 21.02.2023 | WU17
  Dober obet za kvalifikacije za EP 2023
  Dekliška kadetska reprezentanca je na drugi pripravljalni tekmi proti Italiji klonila z 2:0, a se izkazala z igro. Na to je opozorila tudi selektorica Tina Kelenberger, ki je v sklepni oceni pohvalila svoje varovanke. Do začetka kvalifikacij za EP 2023 še dober mesec.
 • 19.02.2023 | WU17
  Obetaven remi na prvi tekmi v Italiji
  Naše kadetinje so se izkazale na prvi od dveh pripravljalnih tekem. Proti Italiji, udeleženki zadnjega evropskega prvenstva, so remizirale (2:2). V torek, 21.2., se bodo z Italijo pomerile še enkrat.

DELI NA