17.03.2023 | WU17
Z zmago začele kvalifikacije za EP 2023

Dekliška kadetska reprezentanca je z zmago proti Avstriji začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2023. Ula Omerzu je v 2. polčasu tekme v Brežicah zabila za prve tri točke in končnih 1:0. Slovenija v ponedeljek, 20.3., ob 15.30 v Krškem igra proti Slovaški.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2023:

AVSTRIJA – SLOVENIJA 0:1 (0:0)
Stadion Brežice
Sodnice: Løf Andersen (DAN), Bruun (DAN), Fernandez (ŠPA),
Rivera Olmedo (ŠPA)
Strelke: 0:1 Omerzu (51.)
Rumeni kartoni: Krassnig, Trinkl,
Rdeč karton: /
Avstrija: Ritter, Gutmann (od 46. Krassing), Albrecht, Frankhauser, Höcherl, D´Angelo (od 64. Kerschbaumer), Milanovic (od 73. Herbst), Satra, Tragl, Sisic, Illinger (od 72. Adamu).
Slovenija: Vidih, Trost, Poje Mihelič, Omerzu (od 77. Plevel), Zajc, Dasovič Ravnik, Madon, Kern (od 93. Kobal), Kramžar, Testen, Gerbec (od 87. Medić).

Videoposnetek tekme:

Kvartet v lov na eno prosto mesto

V Krškem in Brežicah gostimo eno od kvalifikacijskih skupin za EP 2023, ki ga bo maja gostila Estonija. Poleg Slovenije in Avstrije se za napredovanje borita še Švica in Slovaška. Na EP potuje prvakinja skupine.

Obetaven uvod

Slovenija je dobro in podjetno začela uvodno tekmo. V prvih desetih minutah so si varovanke selektorice Tine Kelenberger priigrale dva kota in še strel Maje Madon, ki pa so ga uspele Avstrijke blokirati v zadnjem trenutku. Naša reprezentanca je imela pobudo, po uvodnih 20 minutah pa so tekmice vzpostavile ravnotežje. Obe ekipi sta igrali taktično zelo zrelo in disciplinirano, borbeno. Pravih resnih priložnosti niti ni bilo. Prav tako ni bilo prostora za preigravanje, niti za dolge podaje. Ob koncu prvega dela je imela Slovenija v 43. minuti tudi nekaj sreče ob predložku Avstrije z desne strani. Za hip so Avstrijke izkoristile rahlo nezbranost v naši vrsti, žoga pa se je skotalila mimo desne vratnice našega gola.

Izkoristile prekinitev

Med odmorom tako na slovenski kot avstrijski strani niso segli po menjavi. Je pa Slovenija začela zelo podjetno, odločno. V 47. minuti je stekla bliskovita akcija po levi strani, Zara Kramžar je že zabila za 1:0, a je bila v prepovedanem položaju. V 51. minuti pa je bilo vse tako, kot je treba. Po podaji s kota so Avstrijke dvakrat odbile žogo, potem pa je do nje prišla Ula Omerzu, ki je z dobro merjenim udarcem popeljala Slovenijo v vodstvu (0:1). Kadetinje so tako kronale premoč, ki so jo pokazale na uvodu v 2. polčas. Izkazalo se je, da je bil ta gol dovolj za tri točke.

V nadaljevanju so nasprotnice odigrale nekaj boljše, vsaj dvakrat pa se je z izvrstnima obrambama izkazala golmanka Nuša Vidrih.

Avstrijski selektor je v nadaljevanju povsem osvežil napad reprezentance, do 74. minute je opravil štiri menjave, selektorica Tina Kelenberger je po prvi menjavi segla v 77. minut – namesto Ule Omerzu je na teren vstopila Jerca Plevel. Avstrijke so bile v 80. minut blizu izenačenja – veselje Lari Höcherl je preprečila vratnica. Do konca tekme se rezultat ni menjal. Slovenija je zmagala.

Tekmo sta si ogledala tudi selektor članske reprezentance Borut Jarc in trenerka Nuša Ladinek. Tekmo je spremljala tudi domačinka članska reprezentantka Nina Predanič, ki okreva po poškodbi kolena.

Izjavi po tekmi:

Tina Kelenberger, selektorica:
„Tekma je bila težka. V prvem polčasu smo imeli z Avstrijkami nekaj težav v fazi obrambe, predvsem v zadnjih petih minutah smo se precej pomaknili nazaj. V drugem polčasu smo boljše odgovorili na to in se tudi boljše postavili. Pohvalila bi punce. Pred tekmo smo imeli veliko informacij, dobro smo analizirali tekmice. Na treningu smo se precej ukvarjali tudi sami s sabo. Dekleta so vse te informacije sprejele in te mlade glave so vse to prenesle na igrišče, zato si res zaslužijo iskrene čestitke! Štart v tekmo je bil zelo dober, takoj smo si ustvarili nekaj priložnosti. Po prvem polčasu je bilo igralkam jasno, da lahko igrajo z njimi. To je bilo bistveno! O tem, da je skupina zelo igralna, sem opozarjala že v najavi turnirja. Vsak lahko igra z vsakim, vsak lahko premaga vsakogar. Na tej lovoriki ne smemo zaspati. Zmagali smo. Če ne bomo fokusirani še naprej, nismo naredili nič. Zdaj sledi regeneracija, potem priprava na naslednjo tekmo. Predvsem je ključno, da ostanemo fokusirani!“

Ula Omerzu:
„Tekma je bila precej napeta. V prvem polčasu smo bile prepričljivo boljše, a nam ni uspelo doseči gola, kar pa nam je uspelo v 2. polčasu po dobri prekinitvi. Vesele smo, ker smo v zanimivi tekmi iztržile tri točke in gremo naprej po uvrstitev na evropsko prvenstvo. Ta zmaga je pomembna potrditev, da delamo dobro. Da smo sposobne in upamo, da pridemo v teh kvalifikacijah še dvakrat do treh točk.“Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 16.09.2023 | WU17
  S tekmo proti Srbiji sklenile priprave
  V Čatežu sta se še enkrat pomerile naše in srbske kadetinje, zmaga pa je tokat pripadla gostjam, 1:3 je bilo. Edini gol za Slovenijo je dosegla Jerca Plevel.
 • 16.09.2023 | WU17
  Spletni prenos iz Čateža
  V Kozjem se je med tednom zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki se pripravlja na skorajšnje kvalifikacije za evropsko prvenstvo. V četrtek so varovanke selektorice Tine Kelenberger doma z 2:1 premagale srbske vrstnice, danes ob 11. uri pa se bodo v Čatežu z njimi pomerile še enkrat.
 • 14.09.2023 | WU17
  Boljše od Srbije, v soboto prenos iz Čateža
  V Kozjem se je zbrala dekliška reprezentanca U17, ki je odigrala uvodno tekmo s srbskimi vrstnicami. Zmaga je ostala doma, 2:1 je bilo. Gola za zmago sta prispevali Lana Jakšič in Ula Osolnik.
 • 13.09.2023 | WU17
  Zadnji test pred kvalifikacijami za EP
  Danes se je v Kozjem zbrala dekliška reprezentanca U17. „Vse igralke s prvotnega seznama so se javile in so zdrave. Veseli, da so tudi dekleta na čakalni listi v pripravljenosti,“ ob zboru pove selektorica Tina Kelenberger.
 • 10.09.2023 | WU17
  Dvakrat proti Srbiji
  Dekliška kadetska reprezentanca se bo zbrala in pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za EP 2024 odigrala pripravljalni tekmi z vrstnicami iz Srbije. Tekmi bosta v Kozjem (14.9. ob 16.00) in v Čatežu (16.9. ob 11.00).
 • 23.08.2023 | WU17
  Priprave z mislijo na kvalifikacije
  Dekliška kadetska reprezentanca je v Kozjem minule dni opravila priprave, ki so se jih igralke in selektorica Tina Kelenberger izredno razveselile. Z mislimi pri kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.
 • 14.08.2023 | WU17
  Na priprave v Kozje
  V prihodnjih dneh se bo zbrala dekliška kadetska reprezentanca, ki se pripravlja na jesenske kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Selektorica Tina Kelenberger je obelodanila seznam igralk, na katere računa.
 • 16.06.2023 | WU17
  Kadetinje in mladinke na žrebu do tekmic
  V Nyonu na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, sta bila opravljena žreba skupin kvalifikacij za uvrstitev na evropski prvenstvi kadetinj in mladink.
 • 23.03.2023 | WU17
  Kljub srčni in dobri igri brez EP-ja
  Dekliška kadetska reprezentanca je s porazom proti Švici končala kvalifikacije za EP 2023. Švica se je z današnjo zmago (1:3) in skupno zmago na kvalifikacijskem turnirju v Sloveniji uvrstila na evropsko prvenstvo, ki bo maja letos v Estoniji.
 • 22.03.2023 | WU17
  Proti Švici po vozovnico za EP
  Dekliška kadetska reprezentanca bo v četrtek s tekmo proti Švici sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Tekma bo ob 15.30 na štadionu v Krškem.

DELI NA