Za finale pokala, prenos iz Radomelj

Po reprezentančnih akcijah, članice so igrale kvalifikacije za SP 2023, mladinke so nazaj v Ligi A, ekipa do 16 let pa je bila 2. na Uefinem razvojnem turnirju, se nadaljujejo boji na domači klubski sceni. Sobota, 16. aprila, je rezervirana za polfinale ženskega pokala. V konkurenci so še štiri ekipe, polfinalna para pa sta ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana ter ŽNK Ljubljana – ŽNK Doxakey.

Tekmo iz Radomelj, tamkajšnji klub ravno jutri, 16.4. slavi 10 let uspešnega delovanja, boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na Nzs.si.

O napredovanju v finale, ki bo v Celju, odloča ena tekma.

Ženski pokal, polfinale, 16.4.
ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana (12.30)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Doxakey (17.00)

Zanimajo jih le zmage

Olimpija brani naslov, ki ga je lani osvojila po zmagi v finalu proti ŽNK Nona Pomurje Beltinci. »Pred nami je še ena tekma v nizu, kot vsaka druga. Je pa malce specifična, ker je pokalna, o napredovanju pa odloča ena tekma, zato je to večji izziv za nas,« pred polfinalom pove Miki Kondič, trener Olimpije.

»Smo v fazi sezone, ko za nas šteje na vsaki tekmi le in samo zmaga. Tako je. Tudi taktiko smo prilagodili temu,« pove Kondič. Njegova ekipa je v četrtfinalu premagala prav tekmice iz Beltincev.

Izkoristiti svoje priložnosti

Radomljanke so v dobrem ritmu, točke zbirajo v ligi, v teh dneh pa so se na nadaljevanje sezone pripravljale v zdesetkani postavi, saj so bile igralke v reprezentančnih selekcijah.
»V četrtek smo se zbrali v polnem številu, do polfinala bomo tako opravili dva skupna treninga. Cilj pa je jasen: osvežiti ekipi, osvežiti taktične zadeve in se maksimalno pripraviti na tekmo. Imamo mlado ekipo, ki ni vajena takih tekem, zato je pomembna psihološka priprava,« pove trener Radomelj Aljaž Gornik, ki verjame, da bodo pozitivno tremo transformirali v dodaten zagon. »Olimpija brani naslov. Sestavljena je iz kvalitetnih posameznic, ki uspešno igrajo tudi v članski reprezentanci.
Po drugi strani pa smo mi neobremenjeni, oni branijo rezultat. Ko se enkrat nekaj brani, je prisoten strah, da to izgubiš. Skušali bomo izkoristiti ta element,«
se Gornik ozre na sobotno tekmo proti Olimpiji, s katero so se v pokalu dosedaj srečali enkrat – v sezoni 2019/2020 je s 3:0 slavila Olimpija, ki je dobila tudi obe ligaški tekmi v tej sezoni SŽNL.

V drugem polfinalu se merita dva novinca v SŽNL, tekma pa bo v Ljubljani. Ekipi sta se dosedaj merili trikrat, v SŽNL so vse tri tekme pripadle Ljubljani, zadnja se je končala s 4:1 za varovanke trenerke Urške Žganec. »Vsako tekmo smo bližje Ljubljani, na zadnji medsebojni tekmi je bilo 4:1, zapravili smo dve 11-metrovki. Če bomo imeli kako priložnost, jo bomo skušali izkoristiti,« pravi Uroš Šmigovc, trener Ptujčank. Strokovni vodja ekipe ŽNK Doxakey potrdi, da prihajajo v Ljubljano povsem neobremenjeni, predvsem pa brez pritiskov, a tudi v oslabljeni postavi. Kdo bo lahko igral, bo jasno na dan tekme.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 24.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Murašice do 11. pokalnega naslova
  S finalom v Stožicah se je sklenila 25. sezona ženskega pokala. Nogometašice ŽNK Mura Nona so obranile naslov in tako prišle po zmagi proti ŽNK Ljubljana (5:1) do 11. pokalne lovorike. Za zmago so zadele Yana Malakhova (2), Lea Dolinar, Špela Kolbl in Lucija Gol.
 • 24.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Mura Nona enajstič ali ŽNK Ljubljana prvič
  V Stožicah se bosta za naslov pokalnih prvakinj, zmagovalk ženskega pokala NZS, ob 16.30 pomerili ekipi ŽNK Ljubljane in ŽNK Mure Nona. Pokal branijo murašice, ki lovijo svoj 11. naslov. ŽNK Ljubljana je drugič v finalu, želi pa si do prve klubske članske lovorike.
 • 23.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Mala nogometna družina želi do naslova
  „Mi smo si že na začetku postavili zelo ambiciozne cilje. Eden od teh je tudi osvojitev pokalnega naslova,“ napoved petkovega finala ženskega pokala NZS začne Urška Žganec, ki uspešno vodi ŽNK Ljubljano. V petek ob 16.30 bodo Ljubljančanke še drugič igrale finale pokala, na drugi strani bo ŽNK Mura Nona.
 • 21.05.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Finale bodo igrale tudi za poškodovano Evelino
  Za naslov prvakinj se bodo pomerile igralke ŽNK Mure Nona in ŽNK Ljubljane. Finale bo v petek, 24.5., ob 16.30. Tudi v prenosu na Sportklubu. ŽNK Mura Nona lovi 11. naslov, ŽNK Ljubljana prvega oz. sploh prvo lovoriko v članski konkurenci.
 • 25.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana za pokalni naslov
  Prve finalistke so pred 500 gledalci po domači minimalni zmagi (1:0) postale nogometašice ŽNK Mura Nona, ki so doma porazile ŽNK Olimpijo Ljubljano. Druge finalistke so igralke ŽNK Ljubljane, ki so bile doma s 6:0 boljše od WFC Drave Ptuj.
 • 24.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V četrtek pred kamerami do finalistk pokala
  Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekmo iz Murske Sobote boste lahko spremljali na Sportklubu, tekma iz Ljubljane pa na voljo v spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 08.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Znana para polfinala ženskega pokala
  Letos je na sporedu jubilejna 25. sezona ženskega nogometnega pokala. V oddaji Pod prečko, ki jo predvaja Sportklub, je bil nocoj opravljen žreb polfinala. Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Ptujčanke prvič v polfinalu
  V četrtfinalu Ženskega pokala NZS so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, ŽNK Ljubljana ter WFC Drava Ptuj in ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Kamere v Radomljah, naslov brani ŽNK Mura Nona
  Sreda prinaša četrtfinale ženskega pokala NZS. Tekme bodo v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in na Ptuju. Spletni prenos tekme se začne ob 14. uri, pred kamerami pa ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Ljubljana. Sezona pokalnega tekmovanja je s tekmama predkroga, pripadel je Ptujčankam in Primorkam, vstopila v 25. sezono
 • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Deseta jubilejna lovorika za Muro
  Igralke Mure None so zmagovalke ženskega pokalnega tekmovanja, potem ko so v finalu v Celju premagale branilca naslova Olimpijo s 3:1 (0:0).

DELI NA