Za finale pokala, prenos iz Radomelj

Po reprezentančnih akcijah, članice so igrale kvalifikacije za SP 2023, mladinke so nazaj v Ligi A, ekipa do 16 let pa je bila 2. na Uefinem razvojnem turnirju, se nadaljujejo boji na domači klubski sceni. Sobota, 16. aprila, je rezervirana za polfinale ženskega pokala. V konkurenci so še štiri ekipe, polfinalna para pa sta ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana ter ŽNK Ljubljana – ŽNK Doxakey.

Tekmo iz Radomelj, tamkajšnji klub ravno jutri, 16.4. slavi 10 let uspešnega delovanja, boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na Nzs.si.

O napredovanju v finale, ki bo v Celju, odloča ena tekma.

Ženski pokal, polfinale, 16.4.
ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana (12.30)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Doxakey (17.00)

Zanimajo jih le zmage

Olimpija brani naslov, ki ga je lani osvojila po zmagi v finalu proti ŽNK Nona Pomurje Beltinci. »Pred nami je še ena tekma v nizu, kot vsaka druga. Je pa malce specifična, ker je pokalna, o napredovanju pa odloča ena tekma, zato je to večji izziv za nas,« pred polfinalom pove Miki Kondič, trener Olimpije.

»Smo v fazi sezone, ko za nas šteje na vsaki tekmi le in samo zmaga. Tako je. Tudi taktiko smo prilagodili temu,« pove Kondič. Njegova ekipa je v četrtfinalu premagala prav tekmice iz Beltincev.

Izkoristiti svoje priložnosti

Radomljanke so v dobrem ritmu, točke zbirajo v ligi, v teh dneh pa so se na nadaljevanje sezone pripravljale v zdesetkani postavi, saj so bile igralke v reprezentančnih selekcijah.
»V četrtek smo se zbrali v polnem številu, do polfinala bomo tako opravili dva skupna treninga. Cilj pa je jasen: osvežiti ekipi, osvežiti taktične zadeve in se maksimalno pripraviti na tekmo. Imamo mlado ekipo, ki ni vajena takih tekem, zato je pomembna psihološka priprava,« pove trener Radomelj Aljaž Gornik, ki verjame, da bodo pozitivno tremo transformirali v dodaten zagon. »Olimpija brani naslov. Sestavljena je iz kvalitetnih posameznic, ki uspešno igrajo tudi v članski reprezentanci.
Po drugi strani pa smo mi neobremenjeni, oni branijo rezultat. Ko se enkrat nekaj brani, je prisoten strah, da to izgubiš. Skušali bomo izkoristiti ta element,«
se Gornik ozre na sobotno tekmo proti Olimpiji, s katero so se v pokalu dosedaj srečali enkrat – v sezoni 2019/2020 je s 3:0 slavila Olimpija, ki je dobila tudi obe ligaški tekmi v tej sezoni SŽNL.

V drugem polfinalu se merita dva novinca v SŽNL, tekma pa bo v Ljubljani. Ekipi sta se dosedaj merili trikrat, v SŽNL so vse tri tekme pripadle Ljubljani, zadnja se je končala s 4:1 za varovanke trenerke Urške Žganec. »Vsako tekmo smo bližje Ljubljani, na zadnji medsebojni tekmi je bilo 4:1, zapravili smo dve 11-metrovki. Če bomo imeli kako priložnost, jo bomo skušali izkoristiti,« pravi Uroš Šmigovc, trener Ptujčank. Strokovni vodja ekipe ŽNK Doxakey potrdi, da prihajajo v Ljubljano povsem neobremenjeni, predvsem pa brez pritiskov, a tudi v oslabljeni postavi. Kdo bo lahko igral, bo jasno na dan tekme.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 24.08.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Trojec suvereno v polfinale
  ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci so se z zmagami v četrtfinalu Ženskega pokala NZS pridružili v polfinalu ŽNK Olimpiji Ljubljana.
 • 23.08.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Začenja se četrtfinale ženskega pokala NZS
  Enajst dni po začetku ligaškega tekmovanja se bo jutri v sredo, 24.8.,začela 24. sezona pokalnega tekmovanja. V prvem krogu sodeluje šest ekip, proste pa so pokalne prvakinje ekipa ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 11.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Olimpija do 2. pokalnega naslova
  ŽNK Olimpija Ljubljana je z golom Ane Milović prišla do 2. pokalnega naslova. V finalu v Celju so varovanke trenerja Mikija Kondiča z 1:0 porazile ŽNK Ljubljano, ki je v finalu pokala zaigrala prvič.
 • 11.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Olimpija po 2. naslov, Ljubljana lovi prvega
  Danes od 15.30 naprej se v Celju igra finale Ženskega pokala NZS, tekmeca sta ŽNK Olimpija Ljubljana in Ljubljana, prenos tekme je na Sportklubu.
 • 10.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Zaveda se, da je lažje loviti kot pa braniti
  »Pripravljene smo na zaključek sezone,« odločno pove Manja Rogan, kapetanka ljubljanske Olimpije, ki bo v sredo v Celju lovila svojo 2. pokalno lovoriko. Tekma proti ŽNK Ljubljana se začne ob 15.30.
 • 10.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V Celju mestni ljubljanski derbi za pokalni naslov
  Pred nami je pokalna sreda, ko bo v Celju podeljena prva članska lovorika v tej sezoni ženskega klubskega nogometa. V finalu pokala se bosta pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana, tekma se začne ob 15.30.
 • 08.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Z Ljubljano prvič, v Celju že igrala finale pokala
  »Sobotna tekma nam je dala nekaj podatkov, kaj moramo popraviti in narediti pred sredinim finalom pokala,« je uvodoma povedala Lucija Grad, nogometašica ŽNK Ljubljana. Ta klub bo svoji krstni sezoni v članski konkurenci v sredo, 11.5., ob 15.30 v Celju igral finale pokala NZS, na drugi strani bo ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 06.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V finalu pokala članic tudi VAR tehnologija
  Medtem ko je prišlo državno prvenstvo SŽNL v sklepno fazo, pred nami so še trije krogi, pa bo v sredo jasno, kdo bo postal pokalni prvak. Za naslov najboljšega v ženskem pokalu se bosta pomerili zasedbi ŽNK Ljubljane in ŽNK Olimpije Ljubljana. Tekma bo v sredo, 11. maja,  ob 15.30 na celjskem štadionu Z'dežele.
 • 16.04.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Za pokalni naslov Olimpija in Ljubljana
  ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana sta finalista ženskega pokala. Finale bo na sporedu v Celju, 11 maja. Olimpija je v današnjem polfinalu izločila Radomlje (4:1), Ljubljana pa Ptujčanke (7:0).

DELI NA