17.08.2019 | 1. SŽNL
Začenja se 28. sezona SŽNL, uvodoma prenos iz Cerkelj

S tekmami 1. kroga se v nedeljo ob 11. uri začenja 28. sezona državnega prvenstva članic. Uvodoma se bo igralo v Ljubljani, Kopru, Mariboru in Cerkljah. Z željo po še dodatni popularizaciji ženskega nogometa pa nas že v uvodu v prvenstvu čaka prenos tekme. Kamere Nogometne zveze bodo v Cerkljah na Gorenjskem, kjer pri ŽNK Cerklje gostuje ŽNK Radomlje.

SŽNL, 1. krog, 18.8.
ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina (17.00)
Koper Obala – ŽNK Pomurje Beltinci (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Radomlje (11.00) (videoprenos na spletni strani www.nzs.si)
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Krim Rolljet (11.00)

Dosedanje članske državne prvakinje:
ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 7
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

Ženski pokal NZS, 1. krog, 19.9.
ŽNK Pomurje Beltinci – Koper Obala
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Maribor Tabor
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje
Ajdovščina – ŽNK Cerklje

Pomurke lovijo Novomeščanke

V državnem prvenstvu članic bo nastopalo osem klubov, igralo se bo po trikrožnem sistemu, naslov prvakinj branijo igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki začenjajo lov na osmi naslov. Toliko, osem, lovorik za naslov državnih prvakinj premore ŽNK Krka.

Pol lige z novim

Uvod v sezono so zagotovo obeležile trenerske menjave: polovica klubov, točneje rečeno: tudi vodilni trije klubi lanskega tekmovalnega leta, sezono začenja z novim strategom na klopi. V taboru Pomurk je Nuša Ladinek odstopila, nadomestil jo bo Primož Rakovec. V Olimpiji je na klop sedel Peter Kristan, poslovil se je Andrej Janežič. V Radomljah so imenovali novega trenerja – to je postal Bojan Taneski. Do spremembe je prišlo tudi na Obali, kjer bo novo sredino vodil Peter Kocjančič.


Prenovljene Radomljanke na Gorenjsko

Kamere bodo na tekmi v Cerkljah, kjer še dodatno okrepljena domača vrsta trenerja Primoža Štrajharja gosti Radomljanke. Domačinke, za njih bo igrala tudi Nika Koprivnikar, ciljajo na prve tri točke in končno 3. mesto v ligi. „V nedeljo nas čaka zanimiva tekma proti Cerkljam, kjer bo tekma dober pokazatelj, kako smo oddelale priprave.  V ekipo smo dobili kar nekaj novih igralk, tako mlade kot tudi bolj izkušene, zato je bilo za nas toliko bolj pomembno, da v tem času uskladimo ekipo. Za nami je kar veliko prijateljskih tekem, s katerih smo se marsikaj naučile, zato komaj čakam na začetek prvenstva,“ pa začetek prvenstva napoveduje izkušena Katarina Gadnik. Ob novem trenerju se lahko Radomljanke pohvalijo tudi s peterico novih igralk: novinke so Tjaša Kavšak, Barbara Kunej, Sara Gruden, Tinkara Senica in Sonja Čevnik.

Olimpija želi spet do naslovov

V Olimpiji se odkrito spogledujejo z državnim in pokalnim naslovom, trener Peter Kristan pa ima na voljo močno okrepljeno zasedbo, ki je tudi naložba za prihodnost. Dres Olimpije bodo nosile tudi Lara Klopčič, Tjaša KumerManca Suhoveršnik, Nika UdovičAna Hostnik ter Lara Lobe, Julija VerhovecMaša Černivšek, Alisa Glavan ter Daša Krajnc. S posoje v dresu srbskega državnega prvaka se vrača dobro razpoložena Ana Milović, zmajčice pa želijo prvenstvo začeti z zmago.

V Ajdovščini delajo dalje, v teh letih so postali stabilen prvoligaš, ki kaže ambicije. Tudi zato so se pred novo sezono okrepili z Izabelo Križaj (okreva po poškodbi) in Natašo Maksimovič, Anja Žvokelj pa se je preselila v ekipo Obala Koper. „S pripravami sem zadovoljen, pravo merilo pa so tekme,“ napoveduje trener Ajdovk Luka Kompara.

Prvakinje brez Nuše Ladinek

V Kopru so v sodelovanju z FC Koper postavili temelje novi resni nogometni zgodbi, temu primerne so bile tudi okrepitve, ki so jih predstavili: Anja Žvokelj, Asia Al Nawas in Rebeka Bačar, glavni trener bo Peter Kocjančič.

Pomurke so tekmovalno sezono začele s kvalifikacijami v ligi prvakinj, a se med 32 najboljših v Evropi niso uvrstile. Ekipo so zapustile Zala Meršnik, Sara Agrež, Špela PernekMaša Šibila in Vita Šiftar (zadnje tri so se preselile v mariborske vrste), novinke so Ivana Erac, Ljiljana Gardijan, Tijana Janković in Kim Juršnik. Po nastopu v kvalifikacijah za ligo prvakinj se je od zasedbe poslovila dosedanja trenerka Nuša Ladinek. Kljub spremembah pa Pomurke prihajajo kot nesporne favoritinje za prve tri točke. Ekipo bo vodil Primož Rokavec.

Lani soseda na lestvici

Zelo izenačeno tekmo lahko pričakujemo v Mariboru, kjer ŽNK Maribor Tabor gosti ŽNK Krim RollJet. V lanskih treh tekmah so zmagovale domačinke (dvakrat Štajerke, enkrat Ljubljančanke), na končni lestvici so krimovke za točko prehitele tokratne tekmice.

Šabotić Semir je ostal trener ekipe iz mesta ob Dravi, ob prej omenjenih okrepitvah iz Pomurja pa velja omeniti še prihod Karmen Ulbin, v trenažni proces se je uspešno vrnila Urška Bratuša. „Dobro smo delali, zadovoljen sem s pripravami. Odigrali smo tudi dve tekmi. Bomo pa videli, za kaj bo vse to dovolj. Ciljamo visoko, na prvo mesto! Zakaj pa ne bi bili mi tisti, ki presenetimo,“ odločno napove trener Mariborčank, ki so v času priprav remizirale s Krimom in s 4:0 ugnale hrvaško ekipo ŽNK Katarina Zrinski iz Čakovca. Na jutrišnji tekmi bo iz opravičljivih razlogov manjkala le kapetanka Živa Hanžič.

Krimovke so tik pred začetkom prvenstva ostale brez Nike Babnik, ki se seli v Italijo, oblekla bo dres UPC Tavagnacca, kjer igra tudi Lara Ivanuša. Ekipa trenerja Davida Fekonje ima tudi letos precej ambicij v prvenstvu in pokalu, saj lahko zmes izkušenj in mladosti zagode marsikomu.

„Poslavlja se Nika Babnik, naša dolgoletna kapetanka in prva Krimovka, ki je bila z nami vse od ustanovitve ženskega dela Krima. Odhaja v Italijo v Tavagnacco. Za prestop v tujino ji čestitamo in želimo čim hitrejši preboj v ospredje. V futsal se je vrnila Vanesa Kozina. Odmevnejših prihodov ni, ekipi se je pridružilo 6 zelo kvalitetnih izhodnih kadetinj. Upamo, da bo uvodna tekma sezone boljša kot lani, ko smo izgubili ravno proti Mariboru. Štajerke so se letos precej okrepile, zato pričakujem težko in enakovredeno tekmo,“ pa je na predvečer začetka sezone dodal trener krimovk David Fekonja.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2023 | 1. SŽNL
    Tri točke ostale v Murski Soboti
    Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
  • 15.09.2023 | 1. SŽNL
    Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
    S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
  • 13.08.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Olimpija in ŽNK Gažon do zmag
    S tekmami v Velesovem in v Ljubljani se je sklenil 1. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. ŽNK Cerklje in ŽNK Radomlje Medex pred kamerami NZS brez golov, Olimpija boljša od novink s Ptuja, ŽNK Gažon na premieri v ligi do zmage v Ljubljani.
  • 10.08.2023 | 1. SŽNL
    Pred začetkom 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje
    V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta ŽNK Gažon in ŽNK Drava Ptuj. Naslov prvakinj brani ŽNK Mura Nona, ki je v minuli sezoni osvojila dvojno krono – državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj ženskega pokala NZS.
  • 03.07.2023 | 1. SŽNL
    Po žrebu parov 1. kroga SŽNL, ženskega pokala NZS in Lige DU17
    Slab mesec in pol pred začetkom ligaških tekmovanj v ženski in dekliški konkurenci so danes v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju opravili žreb tekmovalnih parov 1. SŽNL, 1. kroga Ženskega pokala NZS in Lige deklet DU17 za sezono 2023/2024.
  • 30.06.2023 | 1. SŽNL
    ŽNK Mura doma v lov na ligo prvakinj
    Slovenske državne prvakinje ŽNK Mura Nona so bile izžrebane v skupino 3 uvodnega dela. Za napredovanje v finale turnirja in boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij se bodo pomerile z gruzijsko ekipo FC Samegrelo. Ob uspehu jih čaka boljši iz para Apollon Ladies FC (CIP) – ŽFK Ljuboten (S. MKD). 
  • 14.05.2023 | 1. SŽNL
    Muri naslov, Krim v 94. minuti
    Nogometašice ŽNK Mura Nona so nove, stare državne prvakinje Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na tekmi v Ljubljani so si priigrale zmago (3:0) in pet točk prednosti pred Olimpijo, s katero se bodo pomerile v zadnjem krogu.
  • 03.05.2023 | 1. SŽNL
    Licenciranje SŽNL: Štiri prvoligaške in dve evropski licenci
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2023/24. Za prvoligaško licenco so bili na prvi stopnji uspešni štirje klubi, dva med njimi sta uspešno pridobila tudi evropsko.
  • 22.04.2023 | 1. SŽNL
    Skoraj pet let Olimpija čakala to zmago
    Prva tekma 17. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla novo zmago Olimpije in prvi poraz vodilne ekipe lige ŽNK Mura Nona. Olimpija je s temi tremi točkami znižala zaostanek na pet točk (45:40), do konca so še trije krogi.
  • 08.03.2023 | 1. SŽNL
    V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del
    Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

DELI NA