16.08.2018 | 1. SŽNL
Začetek z derbijem in pred TV kamerami

Vse je pripravljeno za začetek 27. sezone Slovenske ženske nogometne lige, kjer se bo osmerica ekip pomerila za naslov državnih prvakinj. Naslov bodo branile igralke ŽNK Olimpije Ljubljana, prvi krog je na vrsti v nedeljo, 19. avgusta.

Žreb pa je hotel, da bomo že v prvem krogu videli obračun ŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana. Nogometna zveza Slovenije bo tudi v novi sezoni posvetila medijsko pozornost ženskemu klubskemu nogometu. Tako bo že od 1. kroga dalje, saj bomo lahko obračun 1. kroga spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si!

Osmerica

V državnem prvenstvu članic bo nastopalo osem klubov, igralo se bo po trikrožnem modificiranem sistemu. Poleg Ljubljančank bodo igrale še ekipe ŽNK Ankaran Obala, ŽNK Cerklje, ŽNK Krim Rolljet, ŽNK Maribor, ŽNK Pomurje Beltinci, Ajdovščina in ŽNK Moje-lece.si Radomlje.

SŽNL, 1. krog, 19.8.
ŽNK Moje-lece.si – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Cerklje (17.00)
ŽNK Maribor – ŽNK Krim Rolljet (11.00)
ŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00) (videoprenos na spletni strani Nzs.si)

Dosedanje državne prvakinje:

ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 6
Ilirija: 4
ŽNK Olimpija Ljubljana: 2
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

V taboru Pomurja se veselijo uvoda v sezono, ko jim v goste prihajajo državne prvakinje. Priprave na novo sezono so uspele, tako pravi trenerka Pomurk Nuša Ladinek.
„Zadovoljna sem z opravljenim. Na teden smo imeli od devet do deset treningov, odigrali smo pet tekem. Vse je potekalo po načrtu. V zadnjih treh tednih je bilo vroče, temu smo se prilagodili tako, da smo trenirali zgodaj zjutraj ali pozno zvečer.

Dejavni ste bili tudi v prestopnem roku.
„Tudi tu lahko izrazim veliko zadovoljstvo. Po koncu sezone smo naredili analizo in se okrepile. Vse igralke, ki so prišle, so plus za našo ekipo. Veseli me, da sta Sara Agrež in Eva Potočnik mladi igralki, ki sta se takoj vklopili. Tjaša Tibaut je pika na i s svojimi izkušnjami. Mladim bo pomagala pri razvoju. Vemo pa tudi, kakšen je in bo Tjašin doprinos ekipi.“

Prva tekma, takoj derbi.
„Žreb je takoj hotel. Po takih pripravah se veselimo začetka in nestrpno čakamo na priložnost, da pokažemo, kaj smo naredili v času priprav. Nedeljska tekma bo morda že nakazala, kakšna sezona je pred nami.“

Za Ljubljančankami so tri tekme v kvalifikacijah za ligo prvakinj. Tekme ste pozorno spremljali tuci vi.
„Olimpija je prvi fazi spremenjena v primerjavi z ekipo, ki je nastopala v lanski sezoni. Še vedno je

Kaj pa se skriva v tem „pozitivnem rezultatu“?
„Na prvem treningu smo imeli tudi sestanek, kjer smo se vsi strinjali, da je cilj dvojna domača krona.“

Kaj reči ob koncu za nedeljsko tekmo, ki jo bomo lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu?
„To bo derbi! Obe ekipi ciljata na tri točke. V zadnjih sezoni so vse medsebojne tekme upravičile naziv derbi in pričakovanja. Pričakujem, da bo tudi v nedeljo to pravi praznik ženskega nogometa!“

Pomurke so minuli vikend gostovale pri zagrebškem Dinamu, kjer so opravile generalko pred državnim prvenstvom. Če se po jutru dan po zna, 2:6 je bilo za Pomurke, se zasedbi trenerke Nuše Ladinek dobro piše.

Nikoli remi

V zadnjih šestih medsebojnih tekmah je Olimpija zmagala petkrat, enkrat pa Beltinčanke. V dosedanjih devetih tekmah se nikoli ni končalo z remijem, dvakrat pa je bilo 1:0 (vsakič za Olimpijo). Najvišja zmaga je v rokah Beltinčank (23.8. 2015 – 10:0).

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Pomurje Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 23.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke z osmico na vrh lige
  Končan je 3. krog SŽNL. Na vrh se je zavihtel ŽNK Krim RollJet, ki je bil doma boljši od Ajdovk. Do druge prvenstvene zmage je prišla Olimpija, do prve pa Radomlje. Proste so bile Pomurke, tekmovanje se s 4. krogom nadaljuje 30. avgusta.
 • 20.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.
 • 16.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje, Olimpija in Krim do prvih treh točk
  Na lestvici strelk vodi Nina Kajzba. Tekmovanje se nadaljuje že v četrtek, 20. avgusta, ko bo na sporedu tudi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 07.09.2019 | 1. SŽNL
  Praznik v Kopru: prenos tekme z Bonifike
  V ekipi Obala Koper so pripravljeni na nadaljevanje SŽNL, v nedeljo jih pred kamerami Nogometne zveze Slovenije čaka tekma proti Ajdovkam. Obračun se prične ob 11. uri.
 • 06.09.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Kopra, Radomljanke hrabro v Ljubljano
  Po reprezentančnem premoru se v nedeljo nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Nogometna zveza Slovenije nadaljuje s prakso: v vsakem krogu prenos ene od tekem SŽNL. Tokrat bodo kamere na Obali, kjer je na sporedu primorski derbi Obala Koper proti Ajdovščini.
 • 29.07.2019 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL, ženskega pokala in lige DU17
  Uvodoma je zbrane pozdravil Martin Koželj, generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije, ki je vsem klubom čestital za minulo sezono in vsem zaželel uspešno v novi tekmovalni sezoni.
 • 08.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke do 7. naslova državnih prvakinj
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak SŽNL. V zadnji tekmi 18. kroga SŽNL so Pomurke vknjižile že 18. zmago v tej sezoni (ob gol razliki 140:11) in si tako tri kroge pred koncem zagotovile sedmi državni naslov. Olimpija na 2. mestu je pri 45 točkah, tretji ŽNK Moje-lece.si Radomlje pa pri 32.
 • 01.11.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke opozarjajo, da prvenstva še ni konec
  S tekmo v Ljubljani se je sklenil 8. krog SŽNL, po katerem so se igralke ŽNK Telemach GMT Beltinci le še bolj usidrale na vrhu. Derbi je z golom odločila Luana Zajmi, ki je v svoji 15. tekmi v SŽNL prispevala že deveti zadetek.

DELI NA