Zmaji že na drugem mestu
Olimpija je v 9. krogu Prve lige v Ljubljani premagala Domžale s 3:1 (2:1).

Ljubljančani so se po porazih proti Muri v prvenstvu in Kopru v pokalu pobrali in tudi po zaslugi izvrstnega zadetka Dareta Vršiča odpravili zelo zdesetkane Domžale. Z zmago so se na prvenstveni lestvici spet povzpeli pred današnje tekmece na drugo mesto.

Domžalčani so bili spet zelo oslabljeni, zaradi poškodb je manjkalo kar 14 igralcev (med njimi tudi Darko Topić, Rok Hanžič, Ivan Knezović, Darko Zec, Tadej Apatič, Marko Drevenšek, Amer Krcić, Slobodan Vuk ...), prav tako pa je imel nekaj težav s sestavo moštva strateg domačih Dušan Kosić, ki zaradi poškodb in kazni ni mogel računati na peterico (Saša Ranić, Antonio Delamea Mlinar, Đorđe Ivelja, Anej Lovrečič, Blaž Božič). Obe ekipi pa sta imeli v svoji začetni enajsterici novinca: pri Olimpiji je bil to Denis Lidjan, pri Domžalah Mate Selak.

Tekmo so bolje začeli gostitelji, ki so imeli pobudo, si pripravili nekaj priložnosti, v 16. minuti pa povedli, ko je po kotu z glavo zadel Milan Anđelković. Po zadetku so se prebudili tudi gosti in začeli pritiskati proti domačim vratom, Elvis Džafić je imel tudi nekaj dela.

V 29. minuti pa je bil nemočen, ko je Mitja Zatković s skoraj 30 metrov natančno meril in izenačil na 1:1. Toda Ljubljančani so hitro spet povedli. Po priložnosti Filipa Valenčiča, ki je meril malce premalo natančno, je v 36. minuti Vršič mojstrsko s "škarjicami" ugnal Nejca Vidmarja za 2:1.

V drugem polčasu je bila igra manj dinamična. Spet so imeli vsaj uvodoma žogo več v svojih nogah domačini, gosti pa so čakali na protinapade. Gledalci so lahko videli nekaj obetavnih akcij na obeh straneh, toda zaključni streli še zdaleč niso bili tako nevarni in natančni kot v prvem polčasu.

V 76. minuti so gosti zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevnega igranja z roko Bobana Jovića, a je niso dobili, zato pa so jo v 83. minuti Ljubljančani, ko je žogo z roko v kot preusmeril Lamine Diallo. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Vršič in dokončno odločil zmagovalca.

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Domžale
    Oglejte si izjavi s tekme 9. kroga Prve lige Olimpija - Domžale.

DELI NA