30.07.2018 | 1. SŽNL
Znani pari SŽNL, ženskega pokala in Lige DU17

V prostorih Nogometne zveze Slovenije je bil danes popoldan opravljen žreb parov pred novo sezono v članskem tekmovanju SŽNL, Ženskem pokalu NZS in Ligi deklet U17. Članice s sezono pričnejo 19. avgusta, prvi pokalni obračuni bodo igrani 5. septembra, 25. avgusta začnejo tudi DU17.

Spomin na minulo sezono

Ob tej priložnosti so bila podeljena tudi priznanja za minulo sezono. Prejeli so jih prvakinje DU17 (ŽNK Telemach GMT Beltinci), najboljša strelka DU17 (Eva Potočnik Fužinar), članske državne prvakinje (ŽNK Olimpija Ljubljana), najboljša strelka SŽNL (Špela Kolbl ŽNK Telemach GMT Beltinci) ter Ajdovščina, ŽNK Cerklje in ŽNK Moje-lece.si Radomlje, ki so se izkazali v točkovanju za fair play. Temu so sledili žrebi.

Oktet v SŽNL

V državnem prvenstvu članic bo nastopalo osem klubov, igralo se bo po trikrožnem modificiranem sistemu. Naslov prvakinj bodo branile nogometašice ŽNK Olimpija Ljubljana. Poleg Ljubljančank bodo igrale še ekipe ŽNK Ankaran Obala, ŽNK Cerklje, ŽNK Krim Rolljet, ŽNK Maribor, ŽNK Pomurje Beltinci, Ajdovščina in ŽNK Moje-lece.si Radomlje.

SŽNL, 1. krog, 19.8.
ŽNK Moje-lece.si – Ajdovščina
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Cerklje
ŽNK Maribor – ŽNK Krim Rolljett
ŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana

V tekmovanju DU17 bo igralo devet ekip. Ligaško tekmovanje, po dvokrožnem sistemu, se prične 25. avgusta, v prvem krogu so proste Ajdovke. Naslov prvakinj bodo branile Pomurke.

DU17, 1. krog, 25.8.
Trebnje Brežice  – ŽNK Krim Rolljett
ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana
ŽNK Cerklje – MSM Ptuj
ŽNK Pomurje Beltinci – ŽNK Maribor

V Ženskem pokalu NZS bo sodelovalo osem klubov, aktualne prvakinje so igralke ŽNK Telemach GMT Beltinci, ki v prvem krogu gostijo ekipo iz Vipavske doline.

Ženski pokal NZS, 1. krog, 5.9.
ŽNK Pomurje Beltinci – Ajdovščina
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Olimpija Ljubljana
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Cerklje
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Maribor

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 07.09.2019 | 1. SŽNL
  Praznik v Kopru: prenos tekme z Bonifike
  V ekipi Obala Koper so pripravljeni na nadaljevanje SŽNL, v nedeljo jih pred kamerami Nogometne zveze Slovenije čaka tekma proti Ajdovkam. Obračun se prične ob 11. uri.
 • 06.09.2019 | 1. SŽNL
  Prenos iz Kopra, Radomljanke hrabro v Ljubljano
  Po reprezentančnem premoru se v nedeljo nadaljuje tekmovanje v SŽNL, na sporedu so štiri tekme. Nogometna zveza Slovenije nadaljuje s prakso: v vsakem krogu prenos ene od tekem SŽNL. Tokrat bodo kamere na Obali, kjer je na sporedu primorski derbi Obala Koper proti Ajdovščini.
 • 29.07.2019 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL, ženskega pokala in lige DU17
  Uvodoma je zbrane pozdravil Martin Koželj, generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije, ki je vsem klubom čestital za minulo sezono in vsem zaželel uspešno v novi tekmovalni sezoni.
 • 08.05.2019 | 1. SŽNL
  Pomurke do 7. naslova državnih prvakinj
  Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je novi državni prvak SŽNL. V zadnji tekmi 18. kroga SŽNL so Pomurke vknjižile že 18. zmago v tej sezoni (ob gol razliki 140:11) in si tako tri kroge pred koncem zagotovile sedmi državni naslov. Olimpija na 2. mestu je pri 45 točkah, tretji ŽNK Moje-lece.si Radomlje pa pri 32.
 • 01.11.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke opozarjajo, da prvenstva še ni konec
  S tekmo v Ljubljani se je sklenil 8. krog SŽNL, po katerem so se igralke ŽNK Telemach GMT Beltinci le še bolj usidrale na vrhu. Derbi je z golom odločila Luana Zajmi, ki je v svoji 15. tekmi v SŽNL prispevala že deveti zadetek.
 • 30.10.2018 | 1. SŽNL
  V pričakovanju derbija SŽNL
  Zasedbi sta do danes odigrali 10 uradnih prvenstvenih tekem, nobena pa se ni končala z remijem! Prve tri, bilo je v sezoni 2015/16, so z gol razliko 20:0 dobile Pomurke. V naslednji sezoni so Ljubljančankam pripadla dva derbija, enega so izgubile. V lanski sezoni so se vse tri tekme končale v prid zmajčic, letošnja prva pa v prid Beltinčank.
 • 19.08.2018 | 1. SŽNL
  Pomurke v nogometni poslastici boljše od prvakinj
  S štirimi tekmami se je začela 27. sezona SŽNL. Derbi v Beltincih, ki smo ga spremljali v neposrednem prenosu na Nzs.si, je ponudil izvrsten nogomet. Tako je bilo tudi na ostalih treh zelenicah. Zmag so se poleg Pomurk veselili še v taboru ŽNK Moje-lece.si Radomlje, ŽNK Cerklje in ŽNK Maribor.
 • 18.08.2018 | 1. SŽNL
  Prvakinje stavijo na hitro in kombinatorno igro
  „Čaka nas zahtevno delo, gostovanje v Beltincih bo težko. Pričakujem pa kvalitetno srečanje, ki bo polno duelov, priložnosti na obeh straneh,“ pristavi Kristan, ki se tekme veseli, gledalcem pa obljublja, da bo tekma gledljiva in vredna ogleda. Na štadionu ali pa pred računalnikom oz. telefonom v prenosu na Nzs.si.
 • 16.08.2018 | 1. SŽNL
  Začetek z derbijem in pred TV kamerami
  Vse je pripravljeno za začetek 27. sezone Slovenske ženske nogometne lige, kjer se bo osmerica ekip pomerila za naslov državnih prvakinj. Naslov bodo branile igralke ŽNK Olimpije Ljubljana, prvi krog je na vrsti v nedeljo, 19. avgusta.

DELI NA