Datum od
Datum do

18.08.2018 | Ženska A
Slovenke na Češko, selektor obelodanil seznam
Konec avgusta se nadaljujejo, za slovensko žensko člansko reprezentanco pa tudi končujejo kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Franciji. Pred izbrano vrsto selektorja Boruta Jarca je še obračun s Češko v gosteh.
20.07.2018 | Ženska A
Slovenska šesterica pripravljena na novo legionarsko sezono
Pričakovati je, da bodo naše nogometašice tudi v novi sezoni uspešno nastopale v tujini. Mateja Zver ostaja v Avstriji, Lara Prašnikar v Nemčiji, Kaja Eržen v Italiji. Kristina Erman je dobila novega trenerja, zadnja do kluba Lara Ivanuša. Na tujem vztraja tudi Dominika Čonč.
22.06.2018 | Ženska A
Slovenija najbolj napredovala na Fifini lestvici
„Vesel sem zaradi igralk, stroke in vseh, ki se trudijo okoli ženske reprezentance. Lepo je slišati vest o napredku, a s tem se ne želimo zadovoljiti. Prepričan sem, da zmoremo še več,“ je zadnje spremembe na Fifini lestvici komentiral selektor Borut Jarc.
11.06.2018 | Ženska A
Islandiji nudile izvrsten odpor
Slovenska ženska članska reprezentanca je doživela poraz, z 2:0 jo je premagala Islandija, ki se je z novimi tremi točkami zavihtela na 1. mesto kvalifikacijske skupini 5. Slovenija ostaja na četrtem mestu. Zadnjo tekmo v kvalifikacijah bodo varovanke selektorja Boruta Jarca odigrale 31. avgusta, ko jih čaka gostovanje na Češkem.
11.06.2018 | Ženska A
Verjamejo, da lahko na Islandiji presenetijo
Danes se nadaljujejo kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019, naša ženska članska izbrana vrsta pa gostuje na Islandiji. Na sedmi tekmi kvalifikacij lovi tretjo zmago. Obračun v Reykjaviku, glavnem mestu otoške države, se začne ob 20. uri. Islandija je še edina neporažena ekipa v kvalifikacijski skupini 5; premore 13 točk, a tekmo manj kot vodilna Nemčija. Slovenija je na 4. mestu (šest tekem, šest točk).
07.06.2018 | Ženska A
Slovenija visoko porazila Ferske otoke
Slovenska ženska članska reprezentanca je prišla do 2. zmage v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v gosteh z zadetki Lare Ivanuša (1), Mateje Zver (2) in Lare Prašnikar (1) s 4:0 porazile Ferske otoke. V ponedeljek se kvalifikacije nadaljujejo, naša izbrana vrsta gostuje na Islandiji.
06.06.2018 | Ženska A
Selektor ima recept za Ferske otoke in Islandijo
Selektor Borut Jarc bo še tretjič v kvalifikacijah na klopi. Za njim sta preizkušnji z Islandijo in Nemčijo. Zdaj vsaj na papirju prihaja uvodoma lažji tekmec. Selektor Jarc se s tem ne obremenjuje. Pohvalno govori o svojih varovankah, minute in priložnost namenja mladim nogometašicam. Prepričan pa je, da se lahko Slovenija s tokratnega gostovanja vrne s šestimi točkami.
06.06.2018 | Ženska A
Vrača se Mateja Zver
„Zdrava sem. V zadnjih dveh mesecih sem odigrala vse tekme. Menim, da sem v dobrem tekmovalnem ritmu. Pol leta me ni bilo v reprezentanci. Zdaj je napočil čas, tu sem, da pomagam!“ je povedala Zverova pred letom z Aerodroma Jože Pučnik.
05.06.2018 | Ženska A
Brez jokanja in napadalno na Ferske otoke
„Brez potrpežljivosti ne gre. Igro je treba graditi. Tega še nismo vajeni. Želel bi, da igralke osvojijo mirno „pas igro“ in potem naprej fazo napada. Korak za korakom. Tega nismo vajeni, se pa učimo,“ pove selektor Borut Jarc, ki bo o Islandiji razmišljal po končani misiji Ferski otoki.
03.06.2018 | Ženska A
Na zbor z mislijo na točke
Danes se bo v NNC Brdo zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo do 11. junija čakata kvalifikacijski tekmi za Svetovno prvenstvo 2019. Sedmega junija varovanke selektorja Boruta Jarca gostujejo na Ferskih otokih, 11.6. pa na Islandiji.
23.05.2018 | Ženska A
Selektor razkril seznam za Ferske otoke in Islandijo
Slovenija je v dosedanjem delu kvalifikacij za prihajajoče svetovno prvenstvo odigrala pet tekem, zbrala je eno zmago (5:0 proti Ferskim otokom) in štiri poraze. Ferski otoki so na dnu lestvice kvalifikacijske skupini 5, kjer v petih tekmah zmage še nimajo, prejeli so 37 golov, dali pa nobenega.
16.05.2018 | Ženska A
Prihodnji teden seznam za kvalifikacije
„Prvenstvo se bliža h koncu, igralke so utrujene. Precej je poškodovanih. Dejansko smo take pustili na miru, da se lahko pripravijo za končnico prvenstva in finale pokala. Globalno gledano pa sem z zborom zadovoljen. Na delu smo videli tudi tri igralke, ki študirajo in igrajo v ZDA,“ je povedal selektor Borut Jarc.
09.05.2018 | Ženska A
Zbor pred junijskim nadaljevanjem kvalifikacij
„Prvi namen tega zbora je, da vidimo, v kakšnem stanju so kandidatke za ožji izbor za igranje v dresu članske vrste. Ob tem bi rad na medsebojni tekmi tudi videl stanje in pripravljenost igralk, ki študirajo in igrajo v ZDA, hkrati pa bo to lepa priložnost, da smo z igralkami in da se pogovorimo o tem, kaj nas čaka prihodnji mesec,“ je pred tokratnim zborom izbrane vrste povedal selektor Borut Jarc.
10.04.2018 | Ženska A
Točke v Nemčijo, aplavz (tudi) za Slovenijo
Dvakratne svetovne in osemkratne evropske prvakinje Nemke so v prvem polčasu pričakovano prevladovale, kljub premoči pa le dvakrat ugnale Zalo Meršnik. Prva jo je premagala Lina Magull, ko je v deseti minuti v mrežo pospravila odbito žogo, druga pa kar soigralka Lana Golob, ki je v 42. minuti nespretno posredovala po podaji z desne strani.
10.04.2018 | Ženska A
Obramba temelj uspeha proti Nemčiji
„Vse nam je jasno, kdo bo danes v Domžalah na drugi strani. To je Nemčija, ki je osvajala evropske in svetovne naslove. Morda nam ne gre ravno na roke, da igramo v Domžalah, a le zato, ker je igrišče precej veliko. Na tako širokem terenu se je težko braniti, kar bo danes naša osnova, od tu pa bomo skušali presenetiti tekmeca,“ poudari selektor Jarc.
09.04.2018 | Ženska A
Z novo dozo samozavesti nad Nemčijo
Naša izbrana vrsta je v petek odigrala tekmo proti Islandiji (0:2), Nemke so minuli vikend porazile Češko (4:0). V naši izbrani vrsti vlada dobro vzdušje, igra, predvsem v drugem delu, hrabri in obeta. „Ves čas ponavljam, tako je tudi pred tekmo z Nemčijo: želim, da si igralke upajo igrati. Ker znajo,“ poudari selektor Borut Jarc, ki se za hip še ozre na petkov obračun.
06.04.2018 | Ženska A
Dober odpor proti Islandiji, zdaj prihaja Nemčija
Slovenska ženska članska reprezentanca je v Lendavi izgubila kvalifikacijsko tekmo proti Islandiji (0:2). A so varovanke selektorja Boruta Jarca pred več kot 500 gledalci pokazale veliko, predvsem pa dobršno mero znanja, borbenosti, organiziranosti, volje, discipline in taktične zrelosti.
06.04.2018 | Ženska A
Članice proti 19. državi s Fifine lestvice
Islandija ima izvrstno zasedbo, ki je pred dvema letoma in pol slavila s 6:0 proti naši reprezentanci. „Preteklost me ne zanima. Zbrali smo se, da vzamemo točko!“ je včeraj odločno napovedal selektor Jarc, ki želi, da bi njegove varovanke svoje znanje s treninga prenesle na tekmo. Prizadeva pa si, da bi dekleta igrala agresivneje. Tudi za ceno rumenih kartonov, ki jih praktično zahteva.
05.04.2018 | Ženska A
Proti Islandiji odločno po presenečenje
V kvalifikacijski skupini 5 vodijo Nemke, Slovenija je po treh odigranih tekmah četrta s tremi točkami, Islandija je tretja (sedem točk). Slovenija je premagala Ferske otoke (5:0) ter priznala premoč Nemčiji (0:6) in Češki (0:4). Lara Prašnikar je s tremi goli vodilna slovenska strelka v teh kvalifikacijah, po en gol sta dodali Sara Agrež in Špela Rozmarič.
04.04.2018 | Ženska A
Dobro formo iz Španije prenesti v reprezentanco
„Vsi vemo, proti komu igramo in da je težavnost na najvišjem nivoju, kar pa ne pomeni, da nimamo svojih načrtov in da smo se predali. Povsem nasprotno!“ odločnosti Mariborčanki na začasnem delu v Španiji (v Espanyolu) ne manjka.
1
2
3
...
15
16
17
18
19
20
21
22
...
31
32
33

DELI NA