19. krog |  Maribor, Ljudski vrt |  01.12.2013 ob 14.30  | Prenos: TV Slovenija 2

Maribor

3 : 4

Zavrč

Sodniki: Skomina Damir (glavni sodnik), Arhar Primož (1. pomoč), Stančin Marko (2. pomoč) , Kopač Borut (4. sodnik)
Delegat:
Št. gledalcev: 2000

Pred tekmo: Maribor – Zavrč

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

1.12.2013 ob 14:30 MARIBOR – ZAVRČ

Neposredni prenos: TV SLO 2

Štadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečen obisk 2.622 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 eur
- tribuna jug: 4 eur (s članskimi izkaznicami)
- mladostniki do 15. leta: 5 eur
- z vstopnico do brezplačnega ogleda pokalne tekme s Šenčurjem

 

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Za državnimi prvaki je izjemno naporen teden, ki pa so ga opravili več kot uspešno. V močnem deževju so Domžalam nasuli kar pet zadetkov, v sneženje pa prišli do dragocene evropske točke pri Rubinu iz Kazana, kljub popolnoma drugačni podobi na igrišču. Oddaljeno evropsko gostovanje je vijoličastim zagotovo pobralo ogromno moči, strokovnemu vodstvu pa ne gre na roko niti zdravstveno stanje ekipe. Jena Philippe Mendy je odsoten že dalj časa, za nastop proti Zavrču pa sta vprašljiva tudi kapetan Marcos Tavares in Aleš Mejač. Na nedeljskem derbiju se tako lahko nadejamo močno spremenjene zasedbe branilcev naslova, ki pa bo kljub vsemu v veliki vlogi favorita. Anteja Šimundžo čaka zahtevna priprava na tekmo predvsem iz psihološkega vidika, saj evropska preizkušnja običajno močno iztroši nogometaše. Ne nazadnje so vijoličasti tudi v letošnji sezoni že doživeli nekaj hladnih tušev neposredno po evropski tekmi, tako da jih do potrditve naslova jesenskih prvakov čaka še veliko napornega dela.

Ante Šimundža, trener Maribora: »Izredno pomembna tekma bo, spet potrebujemo hiter preklop z evropskih k obveznostim v slovenski ligi, ki seveda ostaja naša prioriteta. Pred nami je dvoboj z Zavrčem, dvoboj z dobrim, nepredvidljivim nasprotnikom. Imajo posamično kvaliteto in izkušnje, niso zaman pri vrhu.«

Kdo je vroč?

Dejan Mezga se je uspešno vrnil v udarno enajsterico Maribora po poškodbi, ki ga je prikrajšala za lepo število tekem v letošnji sezoni. Počasi prevzema dirigentsko palico vijoličastih, kar je dobro opazno predvsem na najpomembnejših obračunih. Letos je odigral zgolj devet prvenstvenih tekem, kar pa je bilo dovolj za dva zadetka in dve asistenci. Razpoložen je tudi v Uefa Evropski ligi, kjer je zabil že dva pomembna gola za vijoličasto četo.

Ali ste vedeli?

Luka Zahović, ki je debitiral v Uefa Evropski ligi proti Rubinu iz Kazana, je deseti najmlajši nogometaš, ki je v letošnji sezoni nastopil v tem evropskem tekmovanju. Poleg tega je Zahović z debijem v Prvi ligi Telekom Slovenije v Novi Gorici postal tudi sedmi najmlajši nogometaš, ki je v letošnji sezoni nastopil v najmočnejšem slovenskem klubskem tekmovanju.

Dani zadetki Maribora po položajih po 18. krogu:

 

 

ZAVRČ:

Prepoved nastopa: /

Haložani so v Ljubljani doživeli še četrti zaporedni poraz na gostujočem prizorišču, ki pa se je vendarle nekoliko razlikoval od ostalih. Nogometaši Zavrča so se namreč Olimpiji dobro zoperstavili in pokazali veliko želje po točkah. S podobnim pristopom lahko upajo na morebitno presenečenje v Ljudskem vrtu, kjer so na prvi tekmi sezone povzročili kar nekaj sivih las državnim prvakom. Motivacija ne bo vprašljiva, saj bo zaznati tudi močen lokalni naboj. V središču pozornosti bi utegnil biti Rene Mihelić, otrok Maribora, ki zaenkrat še ni ponudil pričakovane dodane vrednosti Zavrču. V kader se vrača izkušeni Aleš Čeh, ki je odslužil kazen zaradi kartonov, zdravje pa je tako ali drugače zaveznik Zavrčanov tekom celotne letošnje sezone. Manjšo dilemo strokovnemu štabu Zavrča povzroča izbira osrednjega napadalca, saj je Jože Benko znova dokazal, da še ni pozabil zabijati. Oba letošnja obračuna med Mariborom in Zavrčem sta se končala z zmago ekipe v vlogi gostitelja, oba dvoboja pa si je ogledalo tudi lepo število gledalcev.

Viktor Trenevski, pomočnik trenerja Zavrča: »Verjamem, da bo veliko naših navijačev prišlo v Maribor, saj potrebujemo podporo. Maribor je favorit in to, da so vijoličasti igrali evropsko tekmo sploh ni prednost za nas, temveč za njih, saj se bodo skušali še bolj dokazati pred domačo publiko. Obenem Maribor ponuja priložnost domačim mladim fantom, ki se na vsaki način želijo dokazati. Pri nas gre vsa ta evforija nekoliko navzdol, mi pa želimo z dobro tekmo proti Mariboru in Celju na najlepši možen način zaključiti to jesensko zgodbo.«

 

Kdo je vroč?

Josip Golubar v zadnjih krogih sicer ne uspe oplemeniti strelskega računa, kar pa ne zmanjšuje njegovega bogatega prispevka moštvu Zavrča. Sodeluje v večini nevarnih akcij svojega moštva, ogromno preteče, nevaren je praktično iz vseh položajev. V letošnji sezoni je na igrišču preživel kar 1.616 minut, v katerih je dosegel dva zadetka (proti Mariboru in Olimpiji) ter prispeval še pet asistenc za veselje soigralcev.

Ali ste vedeli?

Zavrč je v letošnji sezoni na gostujočih igriščih prejel kar 71,4% vseh letošnjih zadetkov, kar je največ med vsemi. (prejeti zadetki v gosteh / vsi prejeti zadetki) Zanimivo, Mariborčani na drugi strani pa prejemajo daleč največ zadetkov pred domačimi gledalci, kjer so prejeli kar 66,7% vseh letošnjih prvenstvenih zadetkov. (prejeti zadetki doma / vsi prejeti zadetki).

Dani zadetki Zavrča po položajih po 18. krogu:

Tekst: NZS
Foto: Ekipa19. krog
Luka Koper 2 : 1 Krka
Triglav Kranj 1 : 5 Gorica
Maribor 3 : 4 Zavrč
Olimpija 0 : 3 Rudar Velenje
Celje 0 : 0 Domžale

LESTVICA
1 Maribor 36 77
2 Luka Koper 36 69
3 Rudar Velenje 36 63
4 Gorica 36 58
5 Zavrč 36 53
6 Domžale 36 45
7 Olimpija 36 42
8 Celje 36 37
9 Krka 36 31
10 Triglav Kranj 36 26

STRELCI
1. Mate Eterović 19
2. Massimo Coda 18
3. Nusmir Fajić 16
4. Jean-Philippe Mendy 14
5. Marcos Magno Morales Tavares 13
6. Joshua Kevin Stanley Parker 11
Gianluca Lapadula 11
8. Goran Galešić 10
Benjamin Verbič 10
Nik Omladič 10
11. Matija Smrekar 9
Jaka Štromajer 9
13. Saša Aleksander Živec 8
Gianvito Misuraca 8
Slobodan Vuk 8
16. Matej Podlogar 7
Damjan Bohar 7
Miroslav Čovilo 7
Matej Palčič 7
Dino Kresinger 7

DELI NA