1. krog |  Maribor, Ljudski vrt |  19.07.2014 ob 20.05

Maribor

1 : 0

Rudar Velenje

Sodniki: Jug Matej (glavni sodnik), Žunič Matej (1. pomoč), Bensa Uroš (2. pomoč) , Kepe Štefan (4. sodnik) , Mertik Bojan (5. sodnik) , Bukovec Miran (6. sodnik)
Delegat: Gros Branko
Št. gledalcev: 2000

Pred tekmo: Maribor – Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 1. krog

19.7.2014 ob 20.05: MARIBOR – RUDAR VELENJE

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Štadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 eur
- tribuna jug: 4 eur (s članskimi izkaznicami)
- mladostniki do 15. leta: 6 eur

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Mariborčani vstopajo tudi v sezono 2014/15 v vlogi prvega favorita za naslov državnih prvakov. Igralska zasedba je iz leta v leto močnejša, vijoličasta filozofija pa je vse bolj prepoznavna tudi izven meja. Ante Šimundža, ki je med odmorom ostal brez Maritina Milca, se bo odslej lahko zanašal tudi na Welleja N'diayeta, Sintayehuja Sallalicha in Agima Ibraimija, ki se je vrnil iz Cagliarija. Ni skrivnost, da Mariborčani naskakujejo nove podvige na mednarodnem prizorišču, kar je po drugi strani lahko tudi priložnost za ostale izzivalce na domačem odru. Štajerci se v tekmo z Rudarjem podajajo pod močnim vtisom obračuna z Zrinjskim, tako da lahko pričakujemo korenito premešano udarno enajsterico že na uvodni tekmi z Velenjčani.

 

Kdo je vroč?

Marko Šuler je v minuli sezoni prispel v štajersko prestolnico kot pomembna okrepitev in dragocena naložba v boju za evropske uspehe. Mariborčani so z nekdanjim slovenskim reprezentantom ravnali previdno, načrtno, vse z namenom, da bo v najboljši formi, ko bo najbolj potrebno. In zdi se, da so v nameri tudi uspeli. Šuler je odlične partije nizal že na pripravljalnih tekmah, ko je nekajkrat demonstriral odličen skok in igro z glavo, za zelo visoko oceno pa je bil tudi njegov prispevek na prvi tekmi z Zrinjskim.

Ali ste vedeli?

Mariborčani so na zadnjih štirinajstih prvenstvenih tekmah doživeli en sam poraz. Ta pa se jim je primeril ravno proti velenjskemu Rudarju sredi Ljudskega vrta, v 29. krogu pretekle sezone.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Rudarja so hitro in nesrečno zaključili z udejstvovanjem v evropskih pokalih. Na obračunu z albanskim Lačijem jih je drago stala odsotnost nekaterih pomembnih členov iz pretekle sezone, ki so zamenjali okolje. V prvi vrsti ciljamo na slovenskega reprezentanta Rajka Rotmana, čeprav pristaši Rudarja zagotovo pogrešajo tudi Christiana Bubalovića in Mateja Podlogarja. Jernej Javornik ima ob tem še nekaj, z zdravjem povezanih težav s sestavo ekipe, kar ponuja več prostora za dokazovanje mladim upom. Hit zadnjega tekmovalnega obdobja se tako v Ljudski vrt odpravlja ponižno, nikakor pa ne z belo zastavo. Ne nazadnje imajo v svojih vrstah nekaj konkretnih adutov, recimo mladih reprezentantov Slovenije in prvega strelca zadnjega prvenstva.

 

Kdo je vroč?

Denis Klinar je v preteklem obdobju storil izjemen napredek, ki ga je izstrelil med najbolj bočne branilce v slovenskem nogometnem prostoru. Navijači ga cenijo predvsem zaradi nepopustljivosti in velike želje po vključevanju v ofenzivne akcije. 22-letni mladi reprezentant Slovenije ima za sabo že štiri prvoligaške sezone, v katerih je dosegel šest zadetkov, zadnjega sredi Maribora.

Ali ste vedeli?

Velenjčani so med premorom odigrali štiri pripravljalne tekme ter dve evropski preizkušnji in se prav v vseh primerih izognili porazu po rednem igralnem času. Zanimivo je dejstvo, da so nogometaši Rudarja že med zimskim premorom pretekle sezone brezhibno opravili s pripravljalnimi preizkušnjami, čeprav so se merili s kakovostnimi tekmeci.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa1. krog
Celje 0 : 1 Zavrč
Olimpija Ljubljana 3 : 1 Krka
Maribor 1 : 0 Rudar Velenje
Kalcer Radomlje 1 : 2 Luka Koper
Gorica 0 : 1 Domžale

LESTVICA
1 Maribor 36 79
2 Celje 36 70
3 Domžale 36 68
4 Olimpija Ljubljana 36 61
5 Zavrč 36 49
6 Rudar Velenje 36 46
7 Krka 36 40
8 Luka Koper 36 40
9 Gorica 36 37
10 Kalcer Radomlje 36 16

STRELCI
1. Marcos Magno Morales Tavares 17
2. Benjamin Verbič 15
3. Andraž Šporar 13
4. Luka Zahović 12
Sunny Ogbemudia Omoregie 12
6. Dalibor Volaš 10
7. Ivan Firer 9
Dragan Jelić 9
9. Mitja Lotrič 8
10. Danijel Miškić 7
Benjamin Thomas Romain Morel 7
Dejan Žigon 7
Damjan Bohar 7
Luka Majcen 7
15. Matej Podlogar 6
Žiga Kastrevec 6
Doris Kelenc 6
Slobodan Vuk 6
Ezekiel Isoken Henty 6
Tomislav Kiš 6

DELI NA