11. krog |  Ptuj, Mestni stadion Ptuj |  28.09.2014 ob 16.00

Zavrč

1 : 0

Rudar Velenje

Sodniki: Žganec Mitja (glavni sodnik), Klančnik Tomaž (1. pomoč), Benc Uroš (2. pomoč) , Balažič Alen (4. sodnik)
Delegat: Režonja Slavko
Št. gledalcev: 400

Pred tekmo: Zavrč – Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

28.9.2014 ob 16.00 ZAVRČ – RUDAR VELENJE

Štadion: Mestni stadion Ptuj, kapaciteta 3.000 sedežev (povprečen obisk 654 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 7 eur
- otroci in mladostniki: 5 eur 

 

 

ZAVRČ:

Prepoved nastopa: Dino Kresinger

Zavrčani zaključujejo paket domačih tekem proti Rudarju, ko bodo poizkušali prekiniti kar 294 minut dolg strelski post. Občutne težave z realizacijo bodo morali rešiti brez prvega napadalce Dina Kresingerja, tako da bo breme doseganja zadetkov padlo na Ivana Antoleka. Slednji se nadeja pomoči Karla Težaka, ki se je ukvarjal z lažjo poškodbo, čeprav bi bili v taboru Haložanov zelo zadovoljni tudi z vzponom forme Dorisa Kelenca. Trenutno je v precej boljšem stanju defenzivni del ekipe, kjer vlada močna konkurenca tudi zaradi povratka Borisa Sambolca. Ekipa je nedavno postala močnejša še za izkušenega Daria Jerteca, kar le še potrjuje visoke ambicije haloškega prvoligaša.

 

Kdo je vroč?

Na tekmi s Celjem je še drugič letos v polnem sijaju zablestel Marko Ranilovič, ki je ohranil nedotaknjeno mrežo že petič v sezoni. Nekdanji vratar Maribora, ki je nepremagan že 203 minute, deluje zelo zanesljivo predvsem ob visokih žogah v kazenski prostor, ki so sicer močan adut velenjskega Rudarja.

Ali ste vedeli?

Toni Datkovič, tragični junak obračuna med Olimpijo in Zavrčem, le ne bo romal v zgodovino Zavrča kot prvi strelec dveh avtogolov na eni tekmi. Po ponovnem ogledu posnetka tekme in na podlagi uradnega stališča ZNSS je vodstvo tekmovanja odločilo, da se prvi gol z omenjene tekme pripiše nogometašu Olimpije, Niku Kapunu.

Dani zadetki Zavrča po položajih po 10. krogu:

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani so proti Mariboru podoživeli usodo Kopra, saj so prejeli usodni udarec neposredno po izvrstni priložnosti za zmago. Kljub temu pa je Jernej Javornik pokončno sprejel poraz, saj so njegovi nogometaši odigrali odlično partijo z zavidljivim številom izrazitih priložnosti. Žal se od umetniškega vtisa od nogometa ne da živeti, tako da bodo Velenjčani krenili na popoln izkupiček že proti Zavrču. Moštvo je poimensko morda celo še bolj kakovostno, kot je bilo v minuli sezoni, ki so jo nogometaši Rudarja sklenili na odličnem tretjem mestu. Še največ je ostala dolžna ožja obramba, ki je prejela vsaj en zadetek kar na zadnjih trinajstih prvenstvenih tekmah.

 

Kdo je vroč?

Ivan Firer je bil tudi proti Mariboru izvrstno razpoložen, saj ga je bilo v užitek spremljati prav ob vsakem dotiku z žogo. Rogatčan se je odlično znašel tudi v primeru, ko je bil obkrožen z večjim številom nasprotnih nogometašev, kar mu je v preteklosti znalo povzročati manjše težave. Popularni Fiki še čaka na prvi gol proti Zavrču, tako da se Marku Raniloviču obeta delovna nedelja.  

Ali ste vedeli?

Slabši začetek sezone Rudarja lahko mirno pripišemo tudi pomanjkanju koncentracije v prvih polčasih. Knapi so namreč v prvih petinštiridesetih minutah tekem zaenkrat najmanj uspešna ekipa prvenstva s šestimi točkami na računu. Če bi šteli zgolj točke v drugih polčasih, bi si Velenjčani delili peto mesto skupaj z Zavrčem.

Dani zadetki Rudarja po položajih po 10. krogu:

Tekst: NZS
Foto: www.ekipa24.si11. krog
Kalcer Radomlje 0 : 0 Maribor
Celje 2 : 0 Domžale
Olimpija Ljubljana 4 : 0 Luka Koper
Zavrč 1 : 0 Rudar Velenje
Gorica 2 : 1 Krka

LESTVICA
1 Maribor 36 79
2 Celje 36 70
3 Domžale 36 68
4 Olimpija Ljubljana 36 61
5 Zavrč 36 49
6 Rudar Velenje 36 46
7 Krka 36 40
8 Luka Koper 36 40
9 Gorica 36 37
10 Kalcer Radomlje 36 16

STRELCI
1. Marcos Magno Morales Tavares 17
2. Benjamin Verbič 15
3. Andraž Šporar 13
4. Sunny Ogbemudia Omoregie 12
Luka Zahović 12
6. Dalibor Volaš 10
7. Dragan Jelić 9
Ivan Firer 9
9. Mitja Lotrič 8
10. Dejan Žigon 7
Luka Majcen 7
Damjan Bohar 7
Danijel Miškić 7
Benjamin Thomas Romain Morel 7
15. Matej Podlogar 6
Slobodan Vuk 6
Žiga Kastrevec 6
Marko Vukćević 6
Doris Kelenc 6
Jean-Philippe Mendy 6

DELI NA