4. krog |  Kranj, Športni center Kranj |  05.08.2017 ob 16.50  | Prenos: Kanal A

Triglav Kranj

0 : 0

Olimpija Ljubljana


Sodniki: Bukovec Miran (glavni sodnik), Vukan Robert (1. pomoč), Benc Uroš (2. pomoč) , Goričan Vojko (4. sodnik)
Delegat: Rajh Jožef
Št. gledalcev: 1800

Brez golov v Kranju

Triglav - Olimpija 0:0

* Stadion v športnem parku, gledalcev 1500, sodniki: Bukovec (Lendava), Vukan (gornja Radgona), Benc (Rače).
* Strelci: /
* Triglav: Džafić, Kuhar, Gvardjančič (od 62. Bojić), Zec, Arh Česen, Mlakar (od 52. Đurković), Gajić, Krcić, Robnik (od 82. Bukara), Poplatnik, Majcen.
* Olimpija: Vidmar, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Čanadžija, Tomić (od 80. Miškić), Savić, Alves (od 60. Oduwa), Kapun, Abass.
* Rumeni kartoni: Gvardjančič, Arh Česen, Zec, Majcen, Kuhar; Abass, Štiglec.
* Rdeč karton: Majcen (90.).

Nogometaši Triglava so končali niz treh zaporednih zmag Ljubljančanov na začetku sezone. Z disciplinirano in borbeno predstavo so zaustavili vse napade Olimpije, ki je imela veliko terensko premoč, veliko poskusov, bila v večini statičnih elementov prepričljivo boljši tekmec, a mreže tekmecev ni zatresla. Ljubljančani, ki so v prvih treh tekmah dosegli kar devet golov, tokrat niso imeli naravnanih strelskih naprav, na tekmečev gol so sprožili kar 21 strelov, a le tri na vrata svojega nekdanjega vratarja Elvisa Džafića. Triglavani, ki so pred dvema krogoma v obračunu z Mariborom v končnici izpustili iz rok vodstvo 2:0, so tokrat zdržali do konca, pa čeprav so dolg sodnikov podaljšek odigrali brez izključenega Luke Majcna.

Ljubljančani so v zaradi vročine izredno težkih pogojih takoj pokazali, po kaj so v gorenjsko prestolnico prišli. Že v uvodu so stopili na žogo, pletli mrežo okoli domačih vrat, toda v prvem delu si kljub veliki premoči prave priložnosti niso priigrali. To sicer ne pomeni, da niso poskušali, preko bokov in po prekinitvah so izvedli nekaj nevarnih akcij, toda čistega položaja za strel si niso priigrali. Issah Abass je dvakrat z glavo streljal mimo gola, enkrat mu je ne najboljši strel ubranil vrat Elvis Džafić, s streli so poskušali tudi Nik Kapun, Dino Štiglec, Ricardo Alves, toda niso bili niti blizu cilja.

Še večji je bil pritisk Olimpije na začetku drugega dela. Poskusov je bilo spet veliko, v 58. minuti pa so si vendarle priigrali tudi stoodstotno priložnost. Stefan Savić je lep našel Abassa, ta je prišel sam pred Džafića, toda nekdanji vratar Olimpije se je izkazal. Nathan Oduwa je takoj, ko je prišel v igro, s prodorom in podajo pripravil priložnost Saviću, po njegovem voleju je žoga zletela mimo gola. Savić je imel kmalu zatem zelo podobno priložnost, s pomočjo enega domačih branilcev je žoga končala izven igrišča, še pred tem pa je čez gol meril tudi Tomislav Tomić.

V 83. minuti se je po kotu priložnost ponudila Kenanu Bajriću, ki je bil povsem neoviran pred vrati Triglava, toda z glavo je streljal mimo gola.

Kranjčani si niso priigrali omembe vredne priložnosti, izvedli so nekaj protinapadov, toda brez natančnega zaključka. A zagotovo so lahko zadovoljni tudi s točko, svojo tretjo v sezoni.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si4. krog
Aluminij 2 : 2 Celje
Triglav Kranj 0 : 0 Olimpija Ljubljana
Rudar Velenje 0 : 1 Krško
Ankaran Hrvatini 1 : 5 Maribor
Domžale 1 : 1 Gorica

LESTVICA
1 Olimpija Ljubljana 36 80
2 Maribor 36 80
3 Domžale 36 73
4 Rudar Velenje 36 50
5 Celje 36 50
6 Gorica 36 47
7 Krško 36 34
8 Aluminij 36 33
9 Triglav Kranj 36 28
10 Ankaran Hrvatini 36 26

STRELCI
1. Luka Zahović 18
2. Marcos Magno Morales Tavares 17
3. Matej Poplatnik 16
4. Lovro Bizjak 13
5. Miljan Škrbić 12
6. Rudi Požeg Vancaš 11
7. Ricardo Alves Coelho Da Silva 10
Dominik Radić 10
9. Abass Issah 9
Ibrahim Arafat Mensah 9
Senijad Ibričić 9
John Mary Uzuegbunam Honi 9
13. Jasmin Mešanović 8
14. Rifet Kapić 7
Milan Tučić 7
16. Rok Kidrič 6
Tim Vodeb 6
Luka Žinko 6
Rok Kronaveter 6
Petar Franjić 6

DELI NA