14.03.2024 | 2. SNL
Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici

S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina drugoligaškega tekmovanja. Derbi 21. kroga 2. SNL bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilnega in tretjeuvrščenega kluba pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, šesti Bistričani bodo gostili pete Kranjčane.

Petek, ob 17.00: KRKA - ILIRIJA 1911
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: /

Novomeščani svoje domače tekme tradicionalno igrajo ob petkih, tokrat bodo gostili ljubljansko Ilirijo. Bodo Dolenjci v nadaljevanju sezone preobrnili trend jesenskih rezultatov? V prvem delu prvenstva so imeli precej težav z osvajanjem točk na domačem igrišču, na katerem pa so pred dnevi premagali Triglav. Pozimi prenovljeni ekipi Agrona Šalje se je slabše godilo v Slovenski Bistrici, saj so po treh zadetkih gostiteljev ostali brez točk. Trikrat so v dvoboju z Dravinjo klonili tudi Ljubljančani, ki še čakajo na prvo zmago po zimskem premoru. Kljub temu ekipi ločijo zgolj tri točke, septembra pa sta se nasprotnika razšla brez zmagovalca.

 

Nedelja, ob 15.00: DRAVINJA - GORICA
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: /

Konjičani so lahko zadovoljni z vstopom v drugi del sezone, saj so po zmagi v sosedskem obračunu z Bistrico slavili še v prestolnici. Tri zmage na zadnjih štirih tekmah so poskrbele, da se je Dravinja na lestvici povzpela vse do devetega mesta, Štajerci pa s 24 točkami na svojem računu znova lažje dihajo. Prednost pred zasledovalci z dna lestvice sicer še ne zagotavlja mirnega spanca, zato mora zasedba Almirja Sulejmanovića nadaljevati z zbiranjem točk. V soboto bodo v Dobravi gostovali Goričani, ki s pozimi okrepljeno ekipo merijo na sam vrh lestvice, ki pa je po zadnjem spodrsljaju znova nekoliko oddaljen. Modro-beli so namreč po zmagi v Lendavi remizirali z Dekani, na četrtem mestu pa za vodilno Nafto zaostajajo sedem točk. Lahko Primorci ponovijo zmago z jesenskega dela sezone, ko so Dravinjo ugnali s 3:0, in se ob morebitni pomoči Ajdovcev znova približajo prvemu mestu?

 

Sobota, ob 15.00: JADRAN DEKANI - FUŽINAR SIJ RAVNE SYSTEMS
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Dekani so v lanskoletni sezoni skoraj polovico ligaških preizkušenj - 14 - končali z delitvijo točk, tudi letos pa se s Taborom borijo najboljšega v zbiranju neodločenih rezultatov. Primorska drugoligaša sta doslej sedemkrat remizirala, Dekančani so izkupiček Kraševcev ujeli z dvema spomladanskima remijema. Zasedba trenerja Alena Šćulca je najprej točko vknjižila v dvoboju z Ilirijo, pred dnevi pa je 28. točko sezone osvojila še v Novi Gorici. Osmouvrščene Primorce v soboto čaka nova domača preizkušnjo, v Istro prihajajo Ravenčani, ki so pomlad odprli z dvema porazoma. Korošci so najprej pokleknili v Velenju, pred dnevi se je nad njimi znesla še vodilna Nafta. Z zmago gostujoče ekipe se je končal tudi septembrski dvoboj sobotnih tekmecev, Dekani pa bodo lovili četrto zaporedno zmago na medsebojnih tekmah.

 

Sobota, ob 15.00: VITANEST BILJE - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: /

Beltinčani niso dolgo vztrajali na vrhu lestvice, saj so vodstvo po domačem remiju z Grosupeljčani hitro predali Lendavčanom. Rumenim se nova priložnost za naskok na prvo mesto ponuja v soboto, ko bodo nove točke napadali na Primorskem. Biljenci po dveh porazih v nadaljevanju sezone še čakajo na prve točke, v domači Dolinci pa bodo skušali prekiniti negativno serijo, ki se vleče še iz jesenskega dela sezone. Črno-beli so namreč jesen sklenili z dvema ničlama, niz štirih porazov pa je moštvo pahnil v neugoden položaj, saj predzadnja Ilirija zaostaja le še za štiri točke. Sobotna nasprotnika sta se v 2. SNL pomerila devetkrat, še nikoli pa se nista razšla brez zmagovalca, kar šestkrat pa so se zmage veselili Biljenci. Kdo bo boljši v 21. krogu prvenstva?

 

Sobota, ob 17.30: NAFTA 1903 - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Sobotni spored tekem 21. kroga 2. SNL bosta zaključili ekipi Nafte in Primorja. Gre za spopad vodilne in tretje ekipe prvenstva, ki ju na lestvici ločijo zgolj tri točke. Zmaga Lendavčanov bi Ajdovce znova oddaljila od vrha lestvice, morebitno slavje sinov burje pa bi pošteno zakuhalo borbo za prvoligaško vozovnico. Modri so na prvi tekmi nadaljevanja sezone že izgubili obračun vrha lestvice z Gorico, novega poraza pa si zagotovo ne želijo. Četa Jozsefa Bozsika je rane sicer zacelila z visoko zmago na Koroškem, a bodo rdeče-črni povsem drugačen nasprotnik. Ajdovci so dobro delo v pripravah potrdili z dvema zmagama, po Biljah so premagali še velenjski Rudar, Nafto pa so premagali že jeseni. V mreži Lendavčanov so septembra končale kar tri žoge, bodo Prekmurci maščevali ta poraz? Morebitni revanši boste lahko priča tudi pred ekrani Sportkluba.

 

Nedelja, ob 15.00: BRINJE GROSUPLJE - TKK TOLMIN
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: /

V nedeljo bodo odigrane še tri tekme, Grosupeljčani bodo gostili Tolmin. Primorci, ki jih vodi nekdanji grosupeljski trener Sanel Konjević, spomladi še ni steklo, saj so po domačem porazu z Beltinci izgubili še s Triglavom. Tudi sedmouvrščeni Grosupeljčani ne bodo nič manj zahteven zalogaj, kar so Dolenjci potrdili že v prvem delu sezone, ko so v Tolminu slavili z 0:3. Dodatno prilagajanje bo zahtevala tudi igralna površina, ki ob padavin postane še nekoliko manj gostoljubna do nogometašev. Domača zasedba želi nadaljevati pozitivno serijo, s katero je zaključila jesen ter jo z domačo zmago proti Taboru in remijem v Beltincih podaljšala v pomlad. Ekipa Gorana Markovića je v 2. SNL neporažena na zadnjih petih tekmah, ravno toliko tekem pa šteje tudi tolminski niz brez ligaškega slavja.

 

Nedelja, ob 15.00: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V nedeljskem popoldnevu se bosta v štajersko-gorenjskem obračunu udarili tudi ekipi Bistrice in Triglava. Dvoboj sosedov na ligaški razpredelnici si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS, v nekoliko boljšem položaju pa tekmo pričakujejo peti Kranjčani, ki branijo točko naskoka pred gostitelji. Nedeljska tekmeca se lahko po dveh tekmah nadaljevanja sezone pohvalita s podobnim izplenom. Eni in drugi so uvodoma izgubili v Slovenskih Konjicah oziroma Novem mestu, zmage pa so se razveselili na domačem igrišču. Kranjčani so bili v prejšnjem krogu boljši od Tolmina, Bistričani pa so tri zadetke pospravili v mrežo Krke. Jeseni so se tesne zmage veselili v gorenjskem taboru in tako Bistričanom vrnili za aprilsko slavje v Kranju.

 

Nedelja, ob 17.00: RUDAR VELENJE - TABOR SEŽANA
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

Enaindvajseti krog 2. SNL bodo z nedeljsko večerno tekmo zaključili nogometaši Rudarja in Tabora. Sežanci se na Štajersko odpravljajo po tem, ko so na domačem igrišču dobili primorski obračun z Biljenci in z drugo zmago sezone nakazali, da jih v borbi za obstanek še ne gre odpisati. Tabor sicer ostaja na dnu lestvice, do rešilnih mest pa jih zdaj loči šest točk. Za svoj hrbet se še vedno ozirajo tudi Velenjčani, ki so po domači zmagi proti Fužinarju izgubili v Ajdovščini, z 22 točkami pa še niso povsem na varnem. Kdo se bo veselil v Šaleški dolini? Septembrski dvoboj na Krasu se je končal z delitvijo točk.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija s pomembno zmago ujela Kraševce
    Sedemindvajseti krog 2. SNL so s tekmo začelja lestvice odprli nogometaši Ilirije in Tabora. Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ljubljančani pa so z zmago izenačili točkovni izkupiček Kraševcev.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA