28.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Mura

Prva liga Telemach, 24. krog

ALUMINIJ - MURA

1. marec 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 950 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: /

Nogometaši Aluminija in Mure bodo s petkovo tekmo v Kidričevem odprli 24. krog Prve lige Telemach. Rdeči se bodo skušali svojim pristašem oddolžiti za zadnji domači poraz, pred dnevi so v "šumi" že v prvem polčasu dvoboja z Olimpijo ostali brez možnosti za novo rezultatsko presenečenje. Ljubljančani so za hrbet Lana Jovanovića do odmora pospravili tri žoge, Kidričani pa se nato niso več uspeli pobrati in podpisali so se pod 14. ligaški poraz v letošnji sezoni. Aluminij je februar zaključil z 21 točkami, toliko jih imajo po remiju v Murski Soboti tudi Radomljani, zadnji Slatinčani pa so po tem, ko so se brez zadetkov razšli z Mariborom, pri petih točkah manj. Toliko Aluminiju bežijo tudi Sobočani. Kakšne bodo razlike po prvem marčevskem krogu?

Kdo je vroč?

Medtem ko pri Olimpiji nimajo najprijetnejših spominov na gostovanja v Kidričevem, se Sobočani radi odpravijo v "šumo". Na devetih gostovanjih v Kidričevem so namreč vknjižili šest zmag, Aluminij pa je Muro pred svojimi gledalci ugnal zgolj avgusta 2019, ko sta za domačo zmago zadela Matic Vrbanec in Matic Maruško, ki je zatresel lastno mrežo. V primerjavi s takratnim kadrom v moštvu Aluminij ni več niti enega nogometaša, v trenutni zasedbi pa med izkušenejše spada Tin Martić. Je lahko prav kapetan rdečih tisti, ki bo v ključnih trenutkih voz Kidričanov potegnil iz težav?

Ali ste vedeli?

Robert Pevnik je lahko tekmo z Olimpijo spremljal zgolj s tribune, trener Aluminija pa se bo v petek vrnil tja, kjer se počuti najboljše, ob igrišče. Nekdanji napadalec je v preteklosti vodil že številne klube, Leta 2011 je deloval tudi v Fazaneriji, vodil je Muro 05, danes pa je s črno-belimi povezan tudi po zaslugi hčerke, saj Katinka Skaza Pevnik nastopa za dekliško selekcijo Mure do 15 let.

 

MURA

Prepoved nastopa: Žiga Kous, Borna Proleta in Žan Trontelj

Mura marčevski spored preizkušenj, med katerimi bo tudi zaostalo gostovanje v Kopru, odpirajo s srečanjem v Kidričevem. Tonči Žlogar bo na prvo gostovanje v vlogi trenerja Sobočanov popeljal zdesetkano ekipo. Zaradi prepovedi igranja bodo dvoboj z Aluminijem izpustili Žiga Kous, Borna Proleta in Žan Trontelj, ki bo moral s tribune spremljati tudi pokalni spopad s Čardo. Še daljši je seznam nogometašev, ki so odsotni zaradi okrevanja po poškodbi. Že nekaj časa v kadru ni Kaija Cipota, Jake Domjana, Daniela Katića, Bena Cottrella in Nikole Jovićevića, pred tekmo z Radomljami sta se poškodovala Matic Maruško in Žiga Laci, po uvodnih sekundah nedeljske tekme, ki jo je izpustil tudi Niko Kasalo, pa je po poškodbi kolena obležal še Timotej Brkić. Petkova enajsterica bo tako pošteno premešana.

Kdo je vroč?

Tonči Žlogar bo moral v Kidričevem zakrpati predvsem luknje v zadnji vrsti, v kateri se je spomladi dokončno utrdil Tilen Ščernjavič. Bočni branilec je dobro izkoristil že jesensko priložnost, po slovesu Roka Jurišića je pa postal prva izbira ob levi stranski črti. Nogometaš iz Dolnje Bistrice se je črno-belim pridružil v sezoni 2017/18, vmes pa je kot posojeni član izkušnje nabiral pri drugoligašu iz bližnjih Beltincev.

Ali ste vedeli?

Muro je v minulem krogu prvič vodil Tonči Žlogar, krstne minute v črno-belem pa je zabeležil Robert Čakš. Triindvajsetletni nogometaš je po kratki epizodi pri sežanskem Taboru znova dočakal prvoligaško priložnost, potem ko se je v minulem koledarskem letu dokazal na drugoligaških zelenicah. Jeseni je v 2. SNL dosegel devet zadetkov, zdaj se bo skušal dokazati v Prvi ligi Telemach. Visokorasli napadalec glede na podatke na spletu v višino meri 197 centimetrov, s čimer je tudi najvišji igralec v polno, z višino ga prekašata zgolj vratarja Olimpije. Matevž Vidovšek je visok 199 centimetrov, Gal Lubej Fink je še tri centimetre višji.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.03.2024 | Prva liga Telemach
    Tri točke Aluminija proti Muri
    Nogometaši Aluminija so v 24. krogu Prve lige Telemach premagali Muro z 2:0 (0:0).

DELI NA