23.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Olimpija

Prva liga Telemach, 22. krog

ALUMINIJ - OLIMPIJA LJUBLJANA

24. februar 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 950 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: /

Ljubitelji slovenskega nogometa med torkom in ponedeljkom zgolj v petek niste prišli na svoj račun, teden napolnjen z ligaškimi preizkušnjami pa bodo v sobotnem večeru nadaljevali nogometaši Aluminija in Olimpije. Kidričani so se po zmagi proti Radomljam spet vrnili na osmo mesto lestvice Prve lige Telemach, ki so ga zasedali že med zimskim premorom. Rdeči so z zmago v Domžalah okrepili samozavest po dveh spomladanskih porazih, v dvoboju z aktualnimi državnimi prvaki pa bodo napadali novo presenečenje. Poleti so zeleno-bele namučili na domači zelenici, konec oktobra pa so se z gostovanja v prestolnici vrnili z osvojeno točko. Kaj so prihranili za sobotni obračun? Presenečnje bodo lovili brez Roberta Pevnika ob stranski črti.

Kdo je vroč?

Tin Matić je bil z dvema zadetkoma najzaslužnejši, da so Kidričani dobili torkov obračun z Radomljami. Posojeni napadalec Celja je v prvenstvu zadel prvič po novembrskem golu Bravu, s skupno štirimi zadetki pa je zdaj tudi najboljši strelec Aluminija. Lahko Hrvat, ki je na slovenskih zelenicah blestel predvsem v dresu Triglava - za Kranjčane je v sezoni 2021/22 dosegel 21 drugoligaških golov -, ogrozi tudi vrata Olimpije?

Ali ste vedeli?

V Kidričevem so po zmagi proti Radomljam predstavili še dva nova nogometaša. Z registracijo je pravico nastopa pridobil avstrijsko-srbski vezist Dejan Šarac, Kristijan Župić je v Domžalah že sedel na klopi. Srbski vratar je jeseni branil mrežo Bistrice, v Kidričevo pa se je preselil tudi zaradi poškodb vratarjev. Izven pogona sta namreč tako Samo Pridgar kot Tibor Banić, zato sta Robertu Pevniku ostala samo še dva najstnika, 17-letni Lan Jovanović in leto starejši Jan Petek.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani na gostovanja v "šumi" nimajo najbolj prijetnih spominov, saj so Kidričevo že osemkrat zapuščali sklonjenih glav, s 15 tekem pa so doslej prinesli šest zmag. Točk so se razveselili tudi poleti, ko pa smo na Štajerskem spremljali pravi festival zadetkov. Mreži sta se zatresli kar devetkrat, tekma pa je bila polna preobratov. Rdeči so po zaslugi Marka Bresta, ki se je konec poletja nato pridružil zmajem, povedli s 4:3, a nato vseeno niso uspeli zadržati vodstva. V 83. minuti je izenačil Nemanja Motika, štiri minute kasneje pa je za tesno in prigarano zmago Olimpije zadel Mustafa Nukić. Jesenski dvoboj v Stožicah se je končal brez zadetkov, kako bo v soboto v Kidričevem? Zmaji se na novo gostovanje odpravljajo po zmagi proti Domžalam, za nov komplet točk je zadel Raul Florucz.

Zoran Zeljković, trener NK Olimpija: "Naš cil je vedno zmaga. V soboto bo zagotovo znova zahtevno, čaka nas gostovanje, na katerem ni nikoli lahko. Včeraj smo se malce poveselili, danes pa že razmišljamo o naslednji tekmi, ki bo še kako pomembna."

Kdo je vroč?

Olimpija bo v Kidričevem lovila tretjo zmago v nizu, Ljubljančani so v razmaku štirih dni dobili oba obračuna s prvoligašema iz domžalske občine. Radomlje so klonile z izidom 1:3, dvoboj z Domžalami pa je odločil že omenjeni Raul Florucz. Je lahko prav Avstrijec v nadaljevanju sezone najpomembnejši adut v napadu Olimpije? Napadalec romunskih korenin je trenutno pri štirih zadetkih, na svoj račun je dodal tudi dve asistenci.

Ali ste vedeli?

Zoran Zeljković, trener Olimpije, se bo moral v nadaljevanju sezone znajti brez najodmevnejše zimske okrepitve. Iz tabora zmajev so pred tekmo z Domžalčani sporočili, da se je na ponedeljkovem treningu poškodoval Antonio Marin. Hrvata je "izdalo" koleno, pregledi pa so pokazali, da gre za strgano sprednjo križno vez. Nekdanji nogometaš Dinama se je sicer zgolj dva dneva prej veselil prvenca v zeleno-beli opravi, dvakrat je zatresel mrežo Radomelj.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.02.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija suverena v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 23. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:4 (0:3).

DELI NA