Pred tekmo: Domžale - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

DOMŽALE - CELJE

23. julij 2017, ob 18:00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov
- sezonske vstopnice

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so v četrtkovem večeru ponovili lanskoletni uspeh. Pokalni prvak je z novim evropskim preobratom preskočil še drugo oviro v kvalifikacijah UEFA Evropske lige ter po estonski Flori izločil še Valur. Islandci so se, kot so v domžalskem taboru napovedali že pred povratnim dvobojem, izkazali za trdoživega tekmeca, saj so bili po vodstvu z 1:2 že na robu popolnega preobrata, pod katerega pa so se v drugem polčasu podpisali Domžalčani. Rumeni so v štirih evropskih preizkušnjah zabili že deset zadetkov, manj natančni pa so bili minulo soboto v Velenju, kjer so klonili z 2:1. Zdaj so domžalske misli že usmerjene v prihodnost, tudi v tretji predkrog UEFA Evropske lige, a Simona Rožmana še pred obračunom s Freiburgom čaka srečanje z nekdanjim klubom. Na novi zelenici ob Kamniški Bistrici bodo zaigrali Celjani, ki so v zadnjih petih medsebojnih tekmah izgubili zgolj enkrat. Kakšen bo nedeljski razplet?

Simon Rožman, trener Domžal: »Še vedno plujemo v Evropi, kar je velik uspeh za klub. Imamo dovolj časa, da se umirimo in pripravimo na naslednjo evropsko tekmo. Vmes nas pa čaka še tekma v prvenstvu, ki bo za nas zagotovo zelo zahtevna, saj nam tekmovanje na višji, evropski ravni, pobere veliko energije. Izjemno sem bil vesel glasne podpore s tribun in vse člane rumene družine ponovno vabim na stadion v nedeljo, ko bi nam ta podpora v boju za prvenstvene točke, ki so za nas zelo pomembne, prišla še kako prav.«

Kdo je vroč?

Rožman priznava, da evropske obveznosti terjajo davek v utrujenosti nogometašev, zato tudi v obračunu s Celjem vnovične rotacije v začetni enajsterici ne bi bile presenetljive. Domžalski strateg je po podobnem receptu posegel že v Velenju, kjer se ni izšlo po željah pokalnega prvaka. Srečanje z Rudarjem je izpustil tudi Jure Balkovec, ki je nase pošteno opozoril tudi na mednarodni sceni. Pred dvema tednoma je s prostim strelom dokončal delo v estonskem Talinu, v četrtek pa je s še za odtenek natančnejšim udarcem za izenačujoči zadetek svoje moštvo popeljal v varne vode, napredovanje v tretji predkrog pa je dokončno potrdil Senijad Ibričić.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so bili v poletnem času izjemno dejavni tudi na nogometni tržnici. Nermin Hadžić, ki se je ob Kamniško Bistrico v začetku tedna preselil iz Kopra, je že deveti poletni novinec rumenih. Vodstvo kluba se je v tednih pred pričetkom nove sezone razšlo predvsem z nogometaši, ki so imeli v minulem tekmovalnem letu nekoliko skromnejšo minutažo. Zaradi poškodbe kolena vse od septembra ni igral niti Juninho, ki je po izteku pogodbe sprejel odločitev, da zaključi aktivno kariero. Brazilec velja za pravo legendo kluba, saj je v treh različnih obdobjih za rumene odigral kar 197 prvoligaških tekem, s čimer zaostaja zgolj za Luko Elsnerjem. Vezist je s 26 prvoligaškimi zadetki tudi šesti strelec kluba.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Tudi za Celjane vstop v novo izdajo Prve lige Telekom Slovenije v rezultatskem smislu ni bil uspešen. Grofje so se z gostovanja v prestolnici vrnili poraženi, Olimpija je bila boljša z izidom 3:1. Tomaž Petrovič, ki je v celjskem klubu v preteklosti deloval v mlajših starostnih selekcijah, bo s svojimi varovanci prve točke v letošnji sezoni iskal na prenovljenem igrišču v Domžalah. Brestaničan, ki je šolske klopi delil z olimpijskim prvakom Primožem Kozmusom, se je kot trener Krškega krstnih prvoligaških točk veselil prav v dvoboju s Simonom Rožmanom, ki pa je v sezoni 2015/16 deloval še na klopi Celja. Tokrat bosta vlogi nekoliko obrnjeni, saj bo Petrovič sedel na celjski klopi, s svojimi varovanci pa bo skušal podaljšati uspešno točkovno bero z gostujučih obračunov z Domžalčani. Z zadnjih petih gostovanj so se Celjani trikrat vrnili z zmago, nazadnje so bili uspešni v zadnjem krogu minule sezone, ko je bilo srečanje odigrano na Ptuju.

Rudi Požeg Vancaš, vezist Celja: »V našem prvenstvu je vsaka tekma pojem zase. Domžale dobro poznamo in prav tako dobro se bomo pripravili na nedeljski obračun. Moramo biti zbrani in pozitivni, v Domžalah pa narediti vse, da vknjižimo tri točke. Vzdušje? Spet je odlično, po uvodnem porazu pa je bilo slabše, kajti po porazu je samoumevno, da ne moreš biti vesel. A potrebno je bilo glave dvigniti in iti naprej. Zdaj smo maksimalno osredotočeni na naslednjega nasprotnika.«

Kdo je vroč?

V primerjavi z zadnjo tekmo pretekle sezone se je zasedba celjskega kluba pošteno spremenila. Od celjske zelenice, ki se zdaj imenuje Stadion Z'Dežele, so se poslovili številni nosilci igre, priložnost za dokazovanje pa je dobilo nekaj mlajših nogometašev. V Ljubljani je v Prvi ligi Telekom Slovenije debitiral Edin Kesić, v preteklosti tudi član domžalskih mladinskih selekcij, v celjskem dresu pa so se predstavili tudi Nikola Gatarić, Rok Jazbec, Bian Paul Šauperl in Filip Dangubić. Slednji je ob porazu prispeval častni zadetek, za katerega ima precej zaslug tudi Jucie Lupeta. Robustni Portugalec je že v Stožicah dokazal, da bo v letošnji sezoni neugoden za nasprotne branilce, lahko v nedeljo to podkrepi še s točkami Celja?

Ali ste vedeli?

V domžalskem prvoligašu se lahko pohvalijo z novim osrednjim igriščem, ki so ga v uradni tekmi prvič preizkusili v četrtek. Otvoritev nove zelenice je postregla z uspehom, ki pa ga bodo skušali vsaj malce pokvariti Celjani. Tudi v knežjem mestu čakajo na novo pridobitev, ki pa je bodo deležne predvsem mladinske selekcije. Na Olimpu, kjer je v preteklosti, predvsem v zimskem času, nemalokrat trenirala tudi članska ekipa celjskega kluba, že potekajo zaključna dela za položitev nove umetne travnate podlage.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.07.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Visoka zmaga Domžal
    Nogometaši Domžal so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Celje s 4:0 (2:0).

DELI NA