Pred tekmo: Domžale - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

DOMŽALE - GORICA

10. marec 2018, ob 17.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 917 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so med tednom v Novi Gorici uspešno zakorakali v spomladanski del sezone. Po gostovanju na severu Primorske, v novogoriškem Športnem parku, v soboto ob Kamniško Bistrico  prihajajo prav Goričani. Sinje-modrim ne gre po načrtih, saj na zmago čakajo že vse od 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije, precej bolje pa kaže pokalnemu prvaku. Rumeni so sredi serije petih zaporednih zmag, Simon Rožman in njegovi varovanci pa so se lahko po dvoboju z Ankaranom Hrvatini vnovič pohvalili z učinkovito in lepo predstavo. Igro svojih izbrancev je po zadnjem sodniškem žvižgu pohvalil tudi Simon Rožman, ki je bil vesel tudi dejstva, da v zahtevnih razmerah za igro ni prišlo do novih poškodb. V Domžalah imajo sicer srečno roko z zdravjem nogometašev, saj Rožman nima pretiranih težav s sestavo začetne enajsterici. Bo domžalski strateg nad Gorico poslal identično zasedbo kot v torkovem obračunu na Primorskem?

Matija Širok, branilec Domžal: »Čeprav Gorica spomladanskega dela ni začela najbolje, jo je treba maksimalno spoštovati. Imajo dobro zasedbo, ki je kombinacija mladosti in izkušenj. Skozi vseh devetdeset minut bomo morali biti zbrani, saj lahko hitro zapretijo. Pomembno bo, da se držimo navodil in usmeritev našega strokovnega štaba, ki nas je odlično pripravil že na prejšnjega nasprotnika.«

Dario Melnjak, branilec Domžal: »Goričani so zelo nevaren tekmec, tako da se bomo morali zelo potruditi, če se bomo želeli znova veseliti. Želja so tri točke, kar je naša miselnost pred vsako tekmo. Dobro se bomo pripravili nanje in obračun pričakali zelo motivirani. Želimo nadaljevati z našo vsebinsko usmeritvijo in napredovati v vsakem pogledu. Rezultatski cilj je seveda uvrstitev v Evropo.«

Kdo je vroč?

Domžalski nogometaši so bili po odpovedih tekem proti Rudarju in Celju izjemno navdahnjeni, v mrežo nasprotnika pa so v deževnem vremenu pospravili štiri zadetke. Ob razpoloženih posameznikih v fazi napada, ki ga je z dvema asistencama vodil Andraž Kirm, se je izkazal tudi Dario Melnjak, saj je Hrvat prvič v članski karieri dosegel dva zadetka. Petindvajsetletnik je bil že v zadnji jesenski tekmi osrednji junak skalpa Olimpije, v prvi pomladanski preizkušnji pa se je bočni branilec izkazal s kar dvema zadetkoma. Čeprav je bil gol za vodstvo z 1:0 pomembnejši, je bil drugi udarec še nekoliko lepši.

Ali ste vedeli?

Dvakratni državni prvak je jesenski del prvenstva sklenil s štirimi zmagami z izidom 1:0. Ajdin Mulalić je svoja vrata zaklenil tudi v torek, domžalska mreža je nedotaknjena 482 minut, eden od zaščitnih znakov rumenih pa je tudi učinkovit napad. Domžalčani si lastijo kar štiri od devetih zmag sezone z vsaj štirimi zadetki razlike. V drugem krogu prvenstva je s 4:0 padlo Celje, v osmi tekmi sezone je s 6:1 klonil Triglav, dvakrat pa so moč domžalskega napada občutili Ankarančani. Torkov obračun se je končal z izidom 4:0, jeseni pa je v ankaranskem golu končalo kar šest zadetkov. Zmaga s 6:0 je tudi najvišja v tej sezoni, a daleč od rekordne. Olimpija je Dekanom v krstni sezoni zabila kar 12 golov.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Kaj storiti, da bo rezultatske kriza preteklost, se po novem obračunu brez tako želene zmage sprašujejo pristaši novogoriškega prvoligaša. Četa trenerja Mirana Srebrniča tudi v knežjem mestu ni uspela prekiniti zmagovalnega posta, ki po 11. porazu sezone traja že šest tekem. Sinje-modri so v tem času vknjižili le točko, poraz v Celju pa je prinesel dvojno bolečino, saj so grofje eden od tekmecev v lovu na evropsko vozovnico. Goričani se lahko v evropska tekmovanja prebijejo tudi s pomočjo pokalnega slavja, a bo potrebno za zmagovati tudi v prvenstvu, saj bi se lahko podaljšanje krize hitro odražalo tudi v samozavesti nogometašev. Primorce je v Celju pokopalo slabo odprtje srečanja, saj so gostitelji z golom Luke Kerina povedli že v četrti minuti, po nesrečnem avtogolu Alena Jogana pa so po vodi splavali še zadnji upi za morebiten preobrat. Se bo v Domžalah sreča nasmejala Gorici?

Kdo je vroč?

Miran Srebrnič v teh dneh ne spi mirno, saj so njegovo zasedbo poleg slabih rezultatov močno prizadele tudi številne poškodbe. Grega Sorčan, Miha Gregorič, Rok Grudina, Jaka Kolenc, Miran Burgič, Andrija Filipović, Kyrian Nwabueze in Semir Smajlagić so izpustili uvodni pomladanski preizkušnji, ki ju je s tribune spremljal tudi Uroš Celcer. Slednji se po odsluženi kazni prepovedi igranja vrača na zelenico, s svojimi izkušnjami pa bo pomembna pridobitev sinje-modrih. Štajercu po dveh tekmah prisilnega počitka ne bo manjkalo motiva, lahko on potegne goriški voz?

Ali ste vedeli?

Letošnja sezona Gorice je v znamenju vzponov in padcev. Primorci so poleti prvič po sezoni 2008/09 preskočili evropsko oviro, kar pa je pustilo posledice na domači sceni. Štirikratni prvak Slovenije je državno prvenstvo odprl s tremi zaporednimi porazi, uvodno zmago pa vknjižil v petem krogu. Skalp Aluminija se je podaljšal v štiri zaporedne zmage, ob porazih s prvouvrščeno trojico pa so Goričani slavili še trikrat. Že omenjeni Kidričani so bili v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije zadnja žrtev vrtnic, ki so po nekaj uspešnih rezultatih zopet zapadli v rezultatsko krizo. Se bodo iz nje izkopali že ob Kamniški Bistrici, kjer so poleti osvojili prvo točko sezone?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale do druge visoke zmage
    Nogometaši Domžal so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 3:0 (0:0).

DELI NA