17.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Koper

Prva liga Telemach, 25. krog

DOMŽALE - KOPER

17. april 2024, ob 16:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Filip Stuparević

Marca je dvoboj Domžal in Kopra odneslo močno deževje, razmočena zelenica ob Kamniški Bistrici pa ni dovoljevala nogometne igre. Zaostali obračun 25. kroga Prve lige Telemach bo tako odigran sredi aprila, ko Domžalčani še vedno niso povsem varni pred bitko za obstanek. Dvakratni državni prvaki imajo pred zadnjeuvrščenimi Radomljani in Kidričani pet točk naskoka, kar Mateju Podlogarju in sodelavcem ne omogoča mirnega spanca. Lahko rumena družina točkovni konto obogati v zaostalem spopadu s kanarčki?

Kdo je vroč?

Koper bo zadnji nasprotnik Domžal v seriji treh zaporednih domačih preizkušenj. Bodo rumeni v četrtek rezultatsko uspešnejši kot proti Rogaški in Olimpiji? Zmaji so do zmage prišli s tremi zadetki v drugem polčasu, poraz pa je ob koncu tekme omilil Filip Stuparević. Srb tokrat nima pravice nastopa, bo zato do izraza prišel močan udarec Jošta Piška? Dolgoletni član domžalskega kluba se je pred dnevi izkazal z dvema goloma v mreži Brava, ki mu je v letošnji sezoni zabil kar štiri od skupno sedmih zadetkov.

Ali ste vedeli?

Domžalčani in Koprčani se bodo v zaključku letošnjega prvenstva pomerili še dvakrat, jeseni so se zmage veselili gostje. Pogled na zgodovino medsebojnih tekem razkriva, da na zadnjih devetih tekmah zmage prav nikoli ni slavil gostitelj, ob dveh delitvah točk pa so se kar sedemkrat veselili v gostujočem taboru. Zadnja zmaga domačina sega v septembra 2021, ko so Koprčani na svojem igrišču slavili s 4:2, tekmo prej pa so bili Domžalčani boljši s 3:1. Enega od zadetkov je prispeval tudi Dario Kolobarić.

 

KOPER

Prepoved nastopa: Fran Tomek

Trilogija treh spopadov Kopra in Mure v razmaku dobrega meseca dni se je končala z delitvijo točk, dvoboj v Fazaneriji se je končal z izidom 1:1. Sobočani so z golom Amadeja Maroše povedli tik pred odmorom, v uvodu drugega dela srečanja pa je najstrožjo kazen izkoristil Timothe Nkada. Koper po remiju ostaja točko za četrtim Bravom, s sedmimi točkami prednosti pred Muro pa ostaja čvrsto v zgornji polovici lestvice. Lahko zasedba Oliverja Bogatinova v četrtkovem popoldnevu skoči na četrto mesto? Nazadnje so ga zasedali po 24. krogu, jeseni pa so bili nekaj časa prvi zasledovalci vodilnih Celjanov.

Kdo je vroč?

Timothe Nkada je v Murski Soboti dosegel deveti zadetek v letošnjem prvenstvu, blizu novemu golu pa je bil tudi Wisdom Sule. Nigerijcu, ki je pred dnevi pričel preobrat za zmago v dvoboju s Kidričani, je veselje preprečila vratnica, hitri in močni napadalec pa tako ostaja pri dveh ligaških zadetkih. Ne glede na to pa leta 2003 rojeni nogometaš dobiva vse več priložnosti, s svojo močjo pa vse bolj opozarja nase. Lahko preglavice povzroči tudi domžalski zadnji vrsti?

Ali ste vedeli?

Koprčani so imeli v letošnji sezoni kar nekaj nesreče z gostovanji in slabim vremenom. Marca odpovedani in prestavljeni dvoboj z Domžalami je bil namreč že tretji v tem prvenstvu, ki zaradi vremenskega vpliva ni bil odigran v sprva načrtovanem terminu. V tretjem krogu so avgustovske poplave odnesle gostovanje v Kidričevem, v 17. krogu pa je bila tekma v Celju prekinjena zaradi zasneženega igrišča. Ob tem so Primorci v zaostalem terminu marca odigrali tudi srečanje z Muro.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pomembne točke Domžal proti Kopru
    Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 25. kroga Prve lige Telemach premagali Koper z 1:0 (0:0).
  • 10.03.2024 | Prva liga Telemach
    Dež pokvaril načrte v Domžalah
    Tekma med Domžalami in Koprom je zaradi vode na igrišču prestavljena na nov termin, ki bo določen naknadno.

DELI NA