19.10.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Olimpija

Prva liga Telemach, 13. krog

DOMŽALE - OLIMPIJA LJUBLJANA

21. oktober 2023, ob 20:15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Trdo prigarana zmaga nad Aluminijem ni prekinila domžalskega trpljenja, čeprav so na to bržkone upali vsi, ki se jim po žilah pretaka rumena kri. Sledila sta poraza proti Muri in Bravu, ki sta ravbarje prikovala v spodnji del lestvice. Tekmo z Rogaško so pričakali na osmem mestu, a jih je od cone izpada ločevala le boljša razlika v zadetkih. Do konca prvega polčasa je kazalo, da bo ta ostala takšna, kot je bila, saj so gostje s Štajerske vestno opravljali obrambne naloge, nato pa je črno-beli zid vendarle padel. Z nekaj truda so Domžalčani zadeli še drugič in tretjič – trije goli in prav toliko točk več na rumenem računu. Bodo nanj v soboto zvečer dodali še kakšno?

Jan Đapo, branilec NK Domžale: "Vsaka menjava trenerja prenese spremembe v ekipi. Vsak igralec dobi nov motiv, saj se na novo začne boj za mesta v ekipi. Prepričan sem, da nas tudi zaradi menjave trenerja pri nasprotniku čaka zelo zahtevna preizkušnja. Na zadnji tekmi smo naposled uspeli zadržati prazno mrežo in tudi tokrat moramo biti zbrani v obrambi, da po nepotrebnem ne prejmemo zadetkov. Želimo pokazati, da se lahko enakovredno kosamo s tako kakovostno ekipo ter na igrišču pokažemo dobro igro in izvlečemo pozitiven rezultat. Vzdušje v ekipi je odlično. Ta zmaga nad Rogaško nam je veliko pomenila in zato se še bolj intenzivno in z dobro voljo pripravljamo na naslednjo tekmo."

Kdo je vroč?

Junak zmage proti Rogaški je zagotovo Nermin Hodžić. Nogometaš iz Bosne in Hercegovine se je pred odmorom podpisal pod zadetek kroga, ko je odbito žogo pričakal s škarjicami. Drugič je bil na delu v  69. minuti, tokrat je po podaji iz kota streljal z glavo. Za obrambno naravnanega vezista sta bila to prva gola v sezoni, ne pa tudi v rumenem dresu. Teh ima skupaj na računu že šest (vse – razen že omenjenih – iz sezone 2017/18).

Ali ste vedeli?

Ugledni britanski časnik The Guardian vsako leto sestavi seznam najbolj perspektivnih 17-letnih nogometašev na svetu. V izboru za leto 2023 se je v elitni druščini znašel tudi Luka Topalović. Domžalski dragulj je med slovensko elito kljub rosnim letom zbral že 23 nastopov in dosegel 3 zadetke. Kot zanimivost omenimo še, da se je na Guardianovem seznamu leta 2020 znašel tudi Benjamin Šeško, ki te dni navdušuje v reprezentančnem dresu.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Tudi v prestolnici sledijo splošnemu vzoru: Joao Henriques ni več trener zmajev. Portugalca, ki je po slovesu Alberta Riere stopil v velike čevlje in državne prvake popeljal do zgodovinske evropske jeseni, je z zeleno-bele klopi dokončno odpihnila neprepričljiva predstava proti Radomljam. Dobrih tisoč gledalcev je pred reprezentančnim premorom videlo remi, pri čemer so bili trem točkam bližje gostje s severa Ljubljanske kotline. Ob slabših rezultatih na domačem in evropskem prizorišču je bila za vodstvo kluba to kaplja čez rob, zeleno-beli pa se bodo iz krize skušali dvigniti ob Kamniški Bistrici, kjer jih pričakujejo neugodne Domžale.

Zoran Zeljković: "Gremo od tekme do tekme. Vsaka je pomembna, vsako moramo zmagati. Čaka nas zahtevno gostovanje v Domžalah, kjer imamo določene težave."

Kdo je vroč?

Privrženci ljubljanskega ponosa bodo v soboto zvečer spet največ pričakovali od svojega kapetana. Timi Max Elšnik se na prvoligaške zelenice vrača po dveh nastopih za izbrano vrsto (selektor Kek ga je tako proti Fincem kot proti Severnim Ircem uvrstil v udarno enajsterico), s katerima je še enkrat več dokazal, za kako kakovostnega nogometaša gre. Bo pozitivno energijo z reprezentančnega zbora prenesel v klubsko slačilnico?

Ali ste vedeli?

Iz prestolnice je v sredo popoldne prišla novica, da bo Joaa Henriquesa zamenjal Zoran Zeljković. Nekdanji igralec Olimpije je nazadnje sedel na klopi Kopra, ki ga je v sezoni 2021/22 popeljal do pokalne lovorike. Svojo trenersko pot je kot pomočnik trenerja sicer začel v Celju, samostojno pa je prvič vodil Ilirijo. Pred selitvijo na Obalo je na prag prve lige popeljal novomeško Krko. Zeljković bo v Ljubljani ostal vsaj dve leti.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.10.2023 | Prva liga Telemach
    Zeljkovič na klopi Olimpije debitiral z zmago
    Nogometaši Domžal so v 13. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:2 (0:0).

DELI NA